Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Добър избор ли е AUBG ?

  • 312
  • 2
Здравейте, аз съм ученичка в 11 клас и бих искала да получа малко повече инфрмаия за АУБГ и по- конкретно за специалността бизнес администрация. Много се чудя дали да кандидатствам там или в Холандия. Заслужават ли си високите такси и има ли реализация?
Виж целия пост
# 1
Не съм запозната подробно с тази специалност в АУБГ, но знам, че реализацията в България за човек, завършил този университет, е сигурна и добра. Наскоро беше направено проучване, според което 99 процента от завършилите успешно започват работа или продължават образованието си, но също се реализират на по-късен етап. Получават се 2 дипломи - българска и европейска, което винаги е в плюс, независимо дали завършилият ще остане в България, или ще отиде да живее и работи в чужбина.

Таксата годишно е около 12 000 долара, което грубо сметнато излиза около 18 000 лева. Можеш да кандидатстваш за частична или пълна стипендия, която да покрие определена част или цялото ти обучение. Плюс при кандидатстването е участието в BEST: https://bestfoundation.bg/ (българската асоциация за дебати и речи на английски език). Владеенето на английски език е задължително.

Относно образованието в Холандия - зависи в кой университет ще попаднеш, защото от университет до университет разликата може да е голяма. За хора с финансови (разбира се и умствени!) възможности АУБГ е определено много добър вариант.
Виж целия пост
# 2
За тази такса можеш да учиш в Европа в много други университети и аз лично бих препоръчала чужбина. Не че образованието в АУБГ е лошо - не, не е, но следването е много повече от просто диплома, това е опит, запознанства, пътувания, изживявания и т.н., които винаги ще са ти повече от полза ако са били в чужбина, защото си видял един друг свят.
АУБГ бих препоръчала за хора, които искат качествено образование, но по някаква причина не могат да отидат да учат в чужбина. Ако можеш да отидеш навън - по-добре за теб ще е да отидеш там, ще натрупаш повече опит, отколкото да останеш в БГ.
А относно статистиката за реализацията на студентите на АУБГ - малко е подвеждаща, тъй като родители, които могат да си позволят да платят 20 хиляди лева за една година университет на децата си не са случайни хора и най-вероятно са собственици на бизнеси или хора с много власт, които със сигурност имат нужните връзки да трудоустроят децата си.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия