Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Моля за мнения относно д-р Максим Яков Майчин дом

  • 573
  • 23
Здравейте,бременна съм във втори месец и мисля да избера интензивна консултация в Майчин дом от доктор Максим Яков-а живот и здраве раждането ми да е отново там ,като той мисля да направи секциото.Наистина имам нужда от мнения ,защото търся добър специалист,отнася се за рискова бременност.Ще бъда благодарна за мнения на жени,които са били при него.Благодаря ви!
Виж целия пост
# 1
За рискова бременност не е ли Дяволов най-добрия там?Поне аз към него се ориентирах,но още не съм бременна.Ще се радвам и за лекарят,който си избрала,да науча.Аз го чувам за пръв път.
Виж целия пост
# 2
Ами аз чух няколко отзива за него положителни и се насочих там.А и все пак 800 лева е пакета за следене на бременността,отделно раждането е 1200..и за тази цена все пак би трябвало да е на ниво всичко...
Виж целия пост
# 3
Следих бременността си при д-р Яков от 3-ти до началото на 7-ми месец. Отделно си имах и ЖК по ЗК при друг лекар. Още в началото ще отбележа, че бременността ми не е била рискова, така че не знам дали мнението ми би помогнало.
Положителната част от мнението ми - в повечето случаи беше любезен, не говори много, за мен това не е проблем, но въпреки това трябва да отбележа, че изглежда не много заинтересован от всичко, което се случва по време на прегледа. Отговаря на въпроси точно, кратко и ясно. Рядко се е случвало да чакам повече от 5-10 минути за да вляза на преглед. Смятам, че е добър лекар и се е отнасял напълно адекватно към възникнали ситуации по време на бременността ми.
В болницата е чисто, поддържано, служителките на Регистратура са много любезни и отзивчиви, техниката е добра. Положително впечатление ми прави и факта, че винаги се обаждат, ако се наложи да бъде сменен час.
Отрицателната част - изобщо не ми харесваха прегледите при акушерките им, дори по-скоро ме напрягаха. Имам впечатления от две от акушерките - и двете при всеки преглед се опитваха да ме наплашат с нещо, което в последствие се оказваше неистина. Всъщност почти всеки път там се чакаше много повече за преглед, често се дублираха часове. Този начин на работа вероятно е удобен за лекарите в Майчин дом, но на мен не ми допадаше, неведнъж се е случвало часа за акушерка да е в различен ден или час от часа за преглед при лекаря.
Причините да прекъсна консултациите си там са комплексни - за раждането така или иначе бях избрала друга болница и друг лекар, а и д-р Яков беше в отпуск, когато беше термина ми, освен това всичките ми познати, които са раждали при него секцио са довършвани от друг лекар. Той е започвал операцията, изваждал е бебето и си е тръгвал, което на мен не ми допада като начин на работа. Не казвам, че винаги е така, но често практиката му е такава. Извън прегледите нямах никакъв контакт с него, единствения начин да се свържеш с него е чрез Регистратура, ако евентуално е на работа в този момент или да отидеш на място в Майчин дом, ако е там. Не мога да го препоръчам, но не мога да го нарека и лош лекар, така че може би трябва да отидете на 1-2 прегледа и да прецените дали това е лекаря или не.
В крайна сметка от 7-ми месец преустанових консултациите при него и останах при АГ, при когото бях на ЖК по ЗК, оттогава започнах да ходя на прегледи и при АГ, при когото родих.
Виж целия пост
# 4
След години борба със стерилитет забременях и гинеколожката в моя град при която се консултирах преди и след забременяването т. е. единствената на която вярвах ме прати за раждането точно при него. Имахме преглед на който се запознахме и насрочи дата на секцио според състоянието на бебето. Отношението и  консултацията по отношение развитието на бебето в онзи момент бяха на ниво. Поиска да ходя за следене на тоновете на бебето 10 дни преди датата на секциото. В нито един момент не съм била разочарована от отношението от него или акушерките. Единствено след секциото мъжът ми каза, че разбрал че в залата е бил Яков младши, а не Максим Яков. След направеното секцио на мястото на операция правена преди 17 месеца се възстанових много по-бързо и изчезнаха болките изтръпванията и дърпанията, които имах след операцията постоянно до раждането. Бях положително впечатлена на фона на другите ми престои по болниците. Това беше преди 12г. Тогава имах направление по ЗК и доплатих 800 лв. за всичко - следене на тоновете 10 дни преди секциото, една нощувка в болницата преди раждането и 4 след раждането, секцио, консумативи за бебето и мен и храна за мен по избор от меню след захранването след секциото. След престоя в реанимация ни преместиха с момиче от моя град в една самостоятелна стая, заедно с бебетата. Акушерка се грижеше за измиването им, но беше много отзивчива на въпросите ми как се прави всичко свързано с бебето и ме насочваше когато опитвах сама да го правя. Моите спомени свързани с раждането там са изцяло положителни.
Предвид изминалите години е възможно да са настъпили промени в екипа, който работи с бременните жени, майките и бебетата и от там да се е влошило отношението.
Каквото и да решите ви желая спокойна бременност, леко раждане и здраво детенце!
Виж целия пост
# 5
Благодаря ви,много сте мила!Значи в тези 800 лева влиза и престоя в болницата при раждането,аз мислих че отделно се заплаща...това е супер ако е така наистина Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Така беше преди 12г. Проверете как е сега. Може да са настъпили промени.
Виж целия пост
# 7
Не не влизат . Този пакет е само за следенето на бременноста. Цената от 1200за раждане включва и престоя.
Аз лежах една нощ по време на бременноста и си заплатих 90лв за нощувка.
Виж целия пост
# 8
Била сте с този пакет 800 лева за следене на бременността и се е наложило да влезете в болницата и сте заплатили и за нощувка?

Виж целия пост
# 9
Бях с друг пакет около 600лв, но 5 дни преди раждането(родих нормално) влязох с фалшиви контракции .
Няма включен престой с пакетите, ако преди 10-12г е имало такова нещо то вече няма.
Виж целия пост
# 10
Наистина е скъпо!А да ви попитам понеже ми казаха,че ще ме регистрират в 3 месец ,а аз искам да изляза в болнични от тогава.Дават ли без проблем болнични от Майчин дом ,понеже на няколко места прочетох,че много много не давали
Виж целия пост
# 11
Не е скъпо, за тези пари получаваш страхотно и професионално отношение, всички изследвания , гледане на 4Д, БХС, всеки месец видеозон +изследвания. Дават ,  аз от самото начало на следенето 12-13г.с излязох в болничен. Пари не искат за болничните, докато на други места се плащат.
За сравнение моето раждане беше 1150лв в МД и пазя едни от най хубавите си спомени от там. Моя приятелка роди в АГ за 1000лв и не иска да стъпо повече там.. Така, че не , не е скъпо, за това което получаваме.  . : )
Виж целия пост
# 12
Това е страхотно!!Излязохте от 12 г.с до края на бременността си ли?
Виж целия пост
# 13
Не помня вече, но беше скоро след влизането в 3тия месец . Но аз имах контракции от тогава и малко след това 1см разкритие, та беше неизбежно. Но попринцип дават, с това се занимават сестрите на ЖК.
Виж целия пост
# 14
И последен въпрос имам към вас,актуализирана е удобно...Раждането е 1200 лева ,в това е включен и престоя след раждането и всичко необходимо?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия