Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Търся инфо за лекарство, което липсва в Бг

  • 476
  • 21
От два месеца В БГ липсва животоподдържащо лекарство, което взимам. Казва се Имуран. Това е имуносупресор.Бил спрян заради смяна на опаковката. Трябваше вече да има по първоначална информация, но се отлага пускането му. Не знам докога....

https://apteka.framar.bg/09000105/%D0%B8%D0%BC%D1%83%D1%80%D0%B0 … -%D0%BC%D0%B3-100

Помолих за помощ във Виена. И там го няма.Боя се ,че е спряно в целия ЕС. Може би все пак някъде все още има запаси. Но къде? Ако някой има информация, моля да помогне.

ПП Не знам дали тук се пише за лекарства, но не можах да реша къде и пуснах тук.Ако е нужно, нека се премести темата.
Виж целия пост
# 1
Не го знам, но като ходя по аптеки ще питам за него.
Ако имаш приятели в Турция, пробвай там. Вероятно си се сетила, но с друго не мога да помогна. Аз съм намирала лекарства, които спират в малки аптеки, защото по-малко хора ходят там, но пак...да обикаляш от аптека на аптека... Все пак ако всички тук питат като влязат в аптека, ще се намери.
Виж целия пост
# 2
Знам, че в Бг липсва навсякъде. Наистина само в някоя по-малка аптека може да е останало, ако изобщо взимат такива неща по малките аптеки. Не е нещо, което всеки пие...
Виж целия пост
# 3
Виж в тези аптеки дали го има, доставят до България:
https://www.aptekapromahon.com/
https://apteka24.gr/
Виж целия пост
# 4
Привет,
Утре заминавам за Рим, но без рецепта няма да ми го дадат дори и да го има!
Виж целия пост
# 5
Другата седмица пътувам за Сърбия, мога там да проверя.
Гледам, че има и аналог, той върши ли работа?
https://m.aptekadoctor.com/imuran-50mg-100tab
Виж целия пост
# 6
Здравейте,
Обърнала съм цяла България да го търся това лекарство. Няма го никъде. Нито в по-малките аптеки, нито в големите вериги. От една аптека ми казаха, че много хора ходят до Гърция и си купуват заместителите. Ние също го поръчахме от друга държава. От аптеката ми казаха, че евентуално през Октомври ще влезе по складовете, но не е на 100% сигурно. Според мен това със смяната на опаковката е пълна лъжа. Не е първото лекарство, което изчезва от складовете. Просто ги изкупуват и продават в Германия.
Виж целия пост
# 7
Метотрексат също е заместител, попитай лекаря си дали става. Май е с рецепта.
Виж целия пост
# 8
Метотрексат е друго лекарство и ми е напълно противопоказно.

Азатиоприн става, това е активната съставка в имуран.

ППМоля, ако някой може да каже дали в Англия го има, защото натам ще ходи човек.
Иначе в аптека Промахон не го откривам, направих си регистрация, но не виждам имурана, може би е свършил Confused
Ще проверя в тази аптека 24 сега...
Не знам къде би го имало, за да пращам рецепти някъде си...

ППП И аз мисля, че умишлено крият имурана, не заради смяна на опаковката.Това е животоспасяващо лекарство за всички в тежка криза... #Cussing out И животоподдържащо за тези в ремисия.Не ги е срам! Крият го в целия ЕС.... #2gunfire

Надявах се някой, който го е купил тези дни да се включи и да каже къде го има евентуално....Болните от лупус го взимат.
Виж целия пост
# 9
Ън, да не би в гръцките аптеки да е под друго наименование?

П.П. В едната аптека имаха български тел. номер, и май на него говориш с българин или с човек, знаещ български. Защо не им звъннеш?
Виж целия пост
# 10
Скрит текст:
Не ги е срам! Крият го в целия ЕС.... #2gunfire

Надявах се някой, който го е купил тези дни да се включи и да каже къде го има евентуално....Болните от лупус го взимат.


Скрит текст:
Ън, да не би в гръцките аптеки да е под друго наименование?



В Европа си го има, както написах по-горе. В Гърция купуват Азатиоприн, поне това ми казаха от аптеката, в която звънях. Но в Еропа си го има лекарството и не е спряно. На нас ни изпратиха от Хърватска, но с рецепта (и там се казва Имуран). Според мен в Сърбия също би трябвало да го има. Ако някой минава от там нека провери.
Виж целия пост
# 11
Във Виена го няма и затова се стреснах ,че е спряно. Иначе заминава човек за Англия и ще го прати оттам, ако наистина го има. Произвежда се в Ирландия иначе лекарството и в ОК би трябвало да го има.
Подлудяват ни с тия лекарства...
Виж целия пост
# 12
В Сърбия ще ходя от понеделник до петък и ще проверя по аптеките. Ако го има, ще пиша. Дано го дават без рецепта и дано го има.
Виж целия пост
# 13
Съмнявам се да го дават без рецепта. Не е хранителна добавка или витамини. Това е животоспасяващо лекарство, но поне информацията къде в Сърбия има, ще е от полза. Също и дали може да се поръчва от България.
Виж целия пост
# 14
И аз сега разбрах за спирането му, майка ми го пие и сме силно притеснени какво ще правим. Остават и 5 хапчета, не искам да си помислям какво ще стане без тях. Ще пробваме да го намерим в Турция. Вие ако имате нова информация пишете моля.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия