Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 6

  • 54 097
  • 809
# 270
Дай номера на вашия модел, може да излезе и за него.
Виж целия пост
# 271
Дай номера на вашия модел, може да излезе и за него.
Ей това е кукъра


Ето това намирам пък аз Утре ще видя точно модела, че остана в колата машинката!
https://www.lidl-service.com/static/3831172610/316620_EN.pdf
Виж целия пост
# 272
Алекс, много, много благодаря. Търсих го по номера, но нищо не излиза.

миме, нямаш нужда от книжка. Бутоните са на английски и има само 2 степени налягане. Мени се времето и това е. Слате боб на програма Beans, Rice е за ориз, Fish за риба, Steam vegetables е за готвене на пара, Eggs за яйца на пара. Поддържане топло може да опиташ да го изключиш както при ИП, ама май няма бутон меню. Програмата Cake е явно за крем карамел и пудинг на пара, нека Алекс да каже. И аз го търсих, ама май е само за гръцкия пазар.

За тези, които искат подобен - след излизането на новия модел Olla GM H и H deluxe, Olla GM modelo G и modelo G deluxe паднаха много. Позната си е взела Г делюкс от Испания за 70 евра от Карфур. Е, с 2 години гаранция е, но прави същото и повече. Потърсете го!

Добре, кой иска да участвува в направата на първа страница? Аз не мога, но бих помогнала с написване на текст за избор на мултикукър, какво да се гледа - ватове, обем, марка, материали, гаранция, програми, вадене на пара сам или с натискане на копче, как и откъде да купим, аксесоари, капаци за печене, допълнителни купи, резервни части,

Да намерим снимки - не ме бива в това.

Ако искате, всяка от нас, която има мултикукър, който все още се продава, да опише функциите му. Аз няма да участвува с моя, защото вече не се продава.

Кои да разгледаме?

1) без налягане - Филипс. Тук разчитаме на Делта и мими7299. Мими72 да сравни с Инстант пота. Мога да се включа с един тукашен, ама май не е популярен.

2) хибриди - програми с налягане, но и без - Olla GM, Aigostar Happy chef, First Austria

3) програмируеми тенджери под налягане IP, Aobosi е Амазон, Кукео, гръЧкУтУ лидълско чудо на природата на Алекс и Мими 72....

Имам едни километрични, обяснителни постове в една друга тема, вече с неработещи линкове. Мога да го издиря и редактирам леко. Правя го, защото когато аз се питах имам ли нужда от такова чудо и влязох да питам бях дружно нападната като тъпа, неразбираща и питаща не по темата, а за себе си се оказах права.
Виж целия пост
# 273
mimi номера на моделът е SSM 1000 A1

Невена моля, за нищо.
Програмата Cake още не съм я използвала. Трябва да си купя малка форма за печене, че нямам толкова малка и ще я изпробвам.
От първа страница аз не разбирам така, че няма как да съм в помощ.

Да попитам дали някоя от вас знае откъде мога да си купя гумено уплатнение? Иска ми се да си купя няколко и да ги сменям според яденето което готвя, че запазва миризмата на първото сготвено ядене и мирише. Вярно, че това по никакъв начин не се отразява на следващото ядене и все пак ако има, бих купила още 2-3.
Виж целия пост
# 274
Невена, мерси!
Аз нямам нужда от упътване, но не е за мен и човекът на който ще го давам не е при мен, далече е!
Алекс, мерси!
Виж целия пост
# 275
Аз имам First , мога да помагам там. Също има функция Cake. Използвала съм я да правя кекс, баница, хляб. Понеже нямам запичащ капак, обръщам печивото и допичам. Всъщност това е единствената програма, която не вдига налягане под капак. Уплътнения може да си поръчате от Amazon. Виждала съм там за моя модел.
Виж целия пост
# 276
gpym4e благодаря Flowers Hibiscus

Моят имам 4 програми без налягане:
Cake
Slow Cook
Sear/Saute
Yogurt
Останалите са с налягане.
Виж целия пост
# 277
Алекс, не знам откъде може да купиш умлътнение. Някое от Амазон но трябвало да стане. Видях цял горен капак за нея, но не и уплътнение. А кексовете на пара ли се правят или се пекат? В алиекспрес има силиконови форми за кекс. Леки са и не заемат място. За размер гледаш да е около 6-7" Един инч е = 2.54см. 16-18см или 6-7 инча.
Виж целия пост
# 278
Алекс, не знам откъде може да купиш умлътнение. Някое от Амазон но трябвало да стане. Видях цял горен капак за нея, но не и уплътнение. А кексовете на пара ли се правят или се пекат? В алиекспрес има силиконови форми за кекс. Леки са и не заемат място. За размер гледаш да е около 6-7" Един инч е = 2.54см. 16-18см или 6-7 инча.

И аз снощи намерих капака заедно с уплатнението. Сега обаче намерих това, дали би станало за моя, какво ще кажеш Thinking
https://m.aliexpress.ru/item/32806089675.html?trace=wwwdetail2mo … .0.296b4c4dsf11iJ

В упътването пише, че програмата Cake е без налягане, и че може да се пекат сладки. Налива се вода, слага се решетката и върху нея формата. Ще изляза сега да потърся из града, дано намеря такава малка форма, че ми е голям мерак да пробвам Blush
Виж целия пост
# 279
Може да се пекат направо в купата на кукъра. Мажете я хубаво с олио и брашно или слагате хартия за печене.
Виж целия пост
# 280
Може да се пекат направо в купата на кукъра. Мажете я хубаво с олио и брашно или слагате хартия за печене.

Моята купа е иноксова и незнам в нея дали може директно да се сложи без форма Thinking
Виж целия пост
# 281
Невена,благодаря! Flowers Hibiscus
Днес няма да готвя,но утре ще го пробвам.Мисля да направя свинско със зеле.
Виж целия пост
# 282
Скрит текст:
Може да се пекат направо в купата на кукъра. Мажете я хубаво с олио и брашно или слагате хартия за печене.

Моята купа е иноксова и незнам в нея дали може директно да се сложи без форма Thinking
Би трябвало да може, олиото и брашното са точно за да не залепне. Аз обаче пека върху пекарска хартия - основно за да мога по-лесно да го обърна да се запече и отгоре. За да прилепне по-добре към дъното и стените, първо намачквам хартията. Моята купа е с керамично покритие, но не виждам защо и в иноксова да не стане.

За първа страница мога да дам мнение за Тефал All-in-One (херметик).
Виж целия пост
# 283
Скрит текст:
Може да се пекат направо в купата на кукъра. Мажете я хубаво с олио и брашно или слагате хартия за печене.

Моята купа е иноксова и незнам в нея дали може директно да се сложи без форма Thinking
Би трябвало да може, олиото и брашното са точно за да не залепне. Аз обаче пека върху пекарска хартия - основно за да мога по-лесно да го обърна да се запече и отгоре. За да прилепне по-добре към дъното и стените, първо намачквам хартията. Моята купа е с керамично покритие, но не виждам защо и в иноксова да не стане.

За първа страница мога да дам мнение за Тефал All-in-One (херметик).

Аз също предпочитам хартията за печене пред брашното.
Благодаря Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 284
Може да се пекат направо в купата на кукъра. Мажете я хубаво с олио и брашно или слагате хартия за печене.

Категорично не, освен ако не е изрично упоменато в книжката. Причината е, че температурата на плочата е висока и загаря кекса. Доста хора пробваха в Кукео и Инстант пот - не става. Нямат програма, на която температурата да е достатъчно ниска за да не прегаря, но достатъчно висока за да изпича. Програмата Cake на ИП, примерно, е програма за кексове на пара и е на ниско налягане. Същото е в Кукео. Ако мултикукурът може да пече, то в книжката има рецепти, в които е указано кексът да се излее в намазнената купа. Щом рецептите изискват наливане на вода и поставка кукърът не пече. Все още не съм видяла кукър с иноксова съд и програма печене.

Има и друго - за да може херметик да пече, клапата трябва да може да се отвори, а тази опция не всички модели я имат. В електронно херметизираните, с много електроника в капака и двоен, вътрешен капак се събира доста пара, защото няма как да излезе. Кексовете не се надигат добре винаги и като отворите капака, горната кора е мокра, на капки, капакът и той е мокър. Хубави стават само кексовете от гъсто, маслено тесто и тези с много яйца и цедено мляко или сирене крема. Редките, шоколадови, тънък пандишпан не са и за показване, хаха.

Алекс, пиши на продавача! Мисля, че ще стане. Ако не стане поне не си на загуба.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия