Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 6

  • 51 659
  • 809
# 345
И аз имам тенджера под налягане, която изобщо не ползвам. При нея трябва да се намаля температурата когато вдигне налягането, да се засича време и да се изключва. Все неща, заради които не може да бъде оставена без надзор. Докато мултикукъра върши всичко това сам и има много защити. Удобно му се изпуска ръчно парата. Има подгряване на готовото ястие. Все плюсове пред тенджерата.
Сигурна съм, че ще го ползвате много повече от два месеца.
Виж целия пост
# 346
Здравейте, успях да изчета само малка част от всичките ви теми нямам времето за повече, нямам и ФБ затова искам да ви попитам.
Имам желание да си купя мултикукър от България, който да е комбиниран(доколкото разбрах има такива), мисля да го ползвам почти всекидневно, ако може да пече хляб и кекс, и да има опция пържене. Моля препоръчайте ми модел. Благодаря Simple Smile
скоро си взех на Филипс на промо за 200 лв. Има много функции - печене варене задушаване пържене, сладко да си правиш ,кисело мляко , 3 вида ориз, спагети. Супер доволна съм и вкусно става. Манджи ,риби ше и пълнени чушки може се готви така че давай смело. Който и модел да избереш няма да съжаляваш
Виж целия пост
# 347
https://www.emag.bg/multikukyr-pod-naljagane-rohnson-8-programi- … 808/pd/D0VHZ4BBM/ ще го купим в момента, помагайте за рецепти Моля който го има да ми помогна с менюто и рецептите може на лични
Виж целия пост
# 348
Nevena Virolan,
знам че не е по темата,но моля те да дадеш малко повече информация за еърфрайъра-доволна ли си,добре ли работи ,подходящ ли е за тиквички и патладжан примерно?
Виж целия пост
# 349
Nevena Virolan,
знам че не е по темата,но моля те да дадеш малко повече информация за еърфрайъра-доволна ли си,добре ли работи ,подходящ ли е за тиквички и патладжан примерно?
Не съм Невена, но ще кажа...не е подходящ за тиквички и патладжан, в смисъл ако искаш вкус на пържени, стават меки!
Подходящ е за картофи, принцеси, пилешки бутчета тип КФС, наденица, кюфтета, риба .... прави добре чипс от моркови също! Wink
Виж целия пост
# 350
Да, специално патладжан и тиквички не са като истински пържени, дори нарязани много тънко. Стават, особено патладжана, изсушен и мек.
Виж целия пост
# 351
Благодаря ви момичета!
Двоумя се  за един по-бюджетен  еърфрайър  и се опитвам да претеглям + и -:rolling_eyes:
А лесно ли се работи с него,в смисъл зареждаш и го оставяш,или готвача трябва да е  наоколо?
Виж целия пост
# 352
За разлика от кукъра, трябва да се отвори поне един път и да се обърне/разбърка храната. По всяко време може да се регулира температурата. Моят е мини, купа (уж) 2 литра. За двама това е супер. Мнооого съм доволна, купих го преди всичко за зеленчуци Grinning Ако е по-голям, и особено за повече картофки, трябва да се бърка 2-3 пъти. Зависи от начина ви на хранене. За сухичко-позлатено-загоряло - фрайър, за по-"чорбесто"- кукър.
Виж целия пост
# 353
Пепи,аз имам инстант пот,но  тийновете обичат пържени картофки и крилца,а мен в повечето време ме няма,та от тази гледна точка се чудя,дали да купя и еърфрайъра Thinking   Така ще им е по-лесно и по-вкусно,предполагам.
Виж целия пост
# 354
А щом става дума и за тийнове, не се колебай. Ще ви хареса. На мен това ми е любимата машина.
Виж целия пост
# 355
https://www.tetshop.bg/32597-cover-plastic-f273748

счупи ни се тази част на Philips HD3037/70... в сайта я няма, в сервиза не вдигат, някой да е поръчвал от друго място?

Виж тук.Излиза ми, че го има.

http://ashop.bg/r-ch-philips/button/buton-kopche-za-otvaryane-za … OVER%2C%20PLASTIC
Виж целия пост
# 356
Nevena Virolan,
знам че не е по темата,но моля те да дадеш малко повече информация за еърфрайъра-доволна ли си,добре ли работи ,подходящ ли е за тиквички и патладжан примерно?

Нямам еърфрайър и едва ли ще си купя. Нямам място на плота, а и не съм впечатлена особено от храната, която съм яла от такъв уред и не е по нашия вкус. Много ми е по-лесно и бързо да си приготвя кюфтетата или планираното пиле на котлона, в тиган и затова не се интересувам от уреда.
Виж целия пост
# 357
Да ви попитам - някой сблъсквал ли се е с Chef-O-Matic? Подариха ми такъв уред и се чудя какво и как да пробвам да сготвя в него... Има книжка на английски, но рецептите са оскъдни и само 10, като част от тях са лимонов пай, шоколад, стек.... А на рекламата му дават, че може да се готви какво ли не. Не намирам примери и рецепти в интернет...
Виж целия пост
# 358
Да ви попитам - някой сблъсквал ли се е с Chef-O-Matic? Подариха ми такъв уред и се чудя какво и как да пробвам да сготвя в него... Има книжка на английски, но рецептите са оскъдни и само 10, като част от тях са лимонов пай, шоколад, стек.... А на рекламата му дават, че може да се готви какво ли не. Не намирам примери и рецепти в интернет...

Не го познавам, но ми прилича на стария Bob home, само че е кръгъл. Не мога да помогна с рецепти, но виждам, че вдига до 240° и е 1500W, така че би трябвало да може да прави всичко.

А какви ястия те интересуват? Моят кукър дойде без книжка, но си приспособих рецепти за кексове и манджи от рецептите на Инстант пот и Деликук, като за кексове увеличавах продуктите с 20-30%, защото дъното ми е широко.

Можеш да пържиш картофи, кюфтета, поразени кюфтета както във фритюрник, но трябва да нацелил температурата, което не е трудно. Слагаш на 190° и като загрее слагаш кюфтетата и ако горят бързо намаляваш, ако не се пържат, увеличаваш.

Месо се пече добре, дроб сърма, мусака за 2-3 човека, сърми. Ако искаш да ги готвиш като в тенджера слагаш на 80-100°.

За яхния слагаш на 160-170° , запържваш, доливаш вода и като тръгне да завира слагаш на 80-100°.

Яйца варени - на поставка, сипваш вода да покрие дъното и като заври ги слагаш. 5-10 Мин на пара.

Супите на 90°, на 70-75° ако са по-гъсти.
Виж целия пост
# 359
Благодаря!Точно градусите ми бяха неизвестни... Времето ако не го нацеля, ще го спра или увелича на око. Предполагам ако има вода ще се задушава, ако няма ще се пече:blush:
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия