Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Да насърчим децата да се превърнат в създатели на света, в който ще живеят

  • 3 627
  • 189
Вашето дете е уникална, неповторима вселена. Откакто свят светува, никога не се е раждало второ като него и никога няма да се роди. Времето на децата ни е безценен дар и ние, родителите, носим огромна отговорност да бъде осмислено и оползотворено.

Дигиталната ера настъпи някак неусетно. Просто в един обикновен ден (мисля, че беше четвъртък)  Nokia-та с антенка изчезна от дамските чанти и се появиха смартфоните по джобовете на децата ни. Никой вече не може да си представи как сме се оправяли без телефон и интернет. Не е минало много време, но вече ни е трудно да ограничим доминацията на дигиталния свят върху живота ни. Как ли ще се справят децата ни? Как да им помогнем да не пропилеят времето си в дигитални изкушения, а да превърнат новите технологии в мощен инструмент за сбъдване на мечти? Как да ги насърчим да се превърнат в създатели на света, в който ще живеят те, техните деца и внуци?

В търсене на отговори на тези въпроси с д-р Марияна Райкова създадохме Академия „Никола Тесла“. Защото, преди да бъдем създатели и университетски преподаватели, ние сме майки и грижата за утрешния ден на децата ни е от първостепенна важност. Децата трябва да говорят компютърни езици, трябва да разбират и управляват дигиталния свят. Умението да караш компютъра да прави нови, неочаквани, полезни неща е известно в професионалния свят като „програмиране“. Съдбата ни е дала възможността да научим нашите деца да програмират, а ако искате и Вашите да могат – добре сте дошли в Академията.Дилемата е: състезателно програмиране или програмиране свободен стил?

Състезателното програмиране изисква строга, системна подготовка за решаване на сложни задачи. Тук бъдещите олимпийци ще научат множество бързи и ефективни решения, създавани от математици и информатици от цял свят през вековете (т.нар. алгоритми). Ще се научат как да ги прилагат и комбинират, за да се справят със състезателните предизвикателства за ограничено време и при специфични, много високи изисквания за ефективност и бързодействие на програмите. Ще се научат да работят под стрес и да стават по-добри с всяка нова задача. Състезателното програмиране се води два пъти в седмицата – сряда за езикова подготовка с нас и събота за решаване на състезателни задачи с проф. Красимир Манев.  

Програмирането свободен стил (freestyle programming) учи децата да създават програми, родени в тяхното въображение. Показва им възможностите на технологиите и ги насърчава да ги използват като инструменти за решаване както на приложни предизвикателства, така и за справяне с нестандартни ситуации. Тук те ще са научат да разбират и командват компютрите, за да постигат целите си. Ще се научат да виждат красотата в бързите и елегантни решения, рожба на отлично владеене на компютърните езици и присъщото детско новаторство. Ще реализират проекти и ще работят в екип. Програмирането свободен стил се води един път в седмица, но изисква три часа внимание, за да могат децата да си тръгват всеки път удовлетворени от създаването на нещо ново.Включете се в играта на Академия „Никола Тесла“

Никой не познава Вашето дете по-добре от Вас самите. Никой не разбира по-добре потребностите, не вижда по-ясно възможностите и талантите му. Никой не се взира по-настойчиво в бъдещето, в опит да даде всичко необходимо днес, за да го подготви за предизвикателствата на утрешния ден. Споделете с нас до 16.09.2019 г. като пост в темата Вие лично какво бихте избрали – състезателно програмиране или програмиране свободен стил?

В благодарност за отделеното време и внимание сме приготвили седем компютърчета Arduino в комплект с разширителна платка, разноцветни диоди, бутони, пиезо-зумер и два вида сензори, подарък за седем от участниците в тази игра – допитване.

Оставаме в очакване:
Валентина Иванова и Марияна Райкова
Академия „Никола Тесла“
тел. 0888-955-097
София, бул. „Цариградско шосе“ № 17Запознайте се с общите условия на активацията ТУК.
# 1
С две момчета с различни желания и мечти- няма дилема: за големия-състезателно програмиране, а за малкия-свободен стил.
Успех в начинанието!
Виж целия пост
# 2
Свободен стил би бил нашия избор.
Виж целия пост
# 3
програмиране свободен стил
Виж целия пост
# 4
Състезателно програмиране.
Виж целия пост
# 5
програмиране свободен стил
Виж целия пост
# 6
Вероятно би трябвало да се избира според детето, неговият натюрел, желания, възможности. Аз бих избрала свободния стил на програмиране за дете. А вече по-нататък, при овладян freestyle programming, спокойно би могло, при желание, да се мине към състезателно програмиране.
Виж целия пост
# 7
Бих избрала програмиране в свбоден стил
Виж целия пост
# 8
Свободен стил бих избрала
Виж целия пост
# 9
Свободното програмиране е точно за моя син, обича да превръща фантазиите си в реалност.
Виж целия пост
# 10
Свободно програмиране.
Виж целия пост
# 11
Програмиране свободен стил.
Виж целия пост
# 12
Избирам програмиране свободен стил за дъщеря ми.
Виж целия пост
# 13
Програмиране свободен стил
Виж целия пост
# 14
бих избрала програмиране свободен стил
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия