Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Съмнения за недоразвит ембрион

  • 1 183
  • 30
Здравейте момичета! С положителен тест за бременност съм. Забременяла съм м/у 18ти и 20ти август. От няколко дни имам слаби болки, ниско, като при цикъл. Посетих лекар и при вагинален ехограф ми казаха, че се вижда нещо но не и плоден сак. Веднага ми взеха изследвания за чхг и резултатите са 1500, прегледаха ме на по-добър видеозон с участието на добър специалист, който видя плоден сак и жълтъчно мехурче, но започна да ми обяснява, как нивата на чхг ще започнат да падат и да пометна. Попитах, защо, отговори, че при тези нива на чхг очаквал да види по-добре оформен сак, но има възможност и да се касае за много ранна бременност. Моля ви, споделете опита си, че до четвъртък, когато трябва да повторим изследванията, ще откача от притеснение Sad
Виж целия пост
# 1
Ти си с около 10 дни закъснение, даже малко по-малко. И ЧХГ е с нормални стойности, и е нормално само това да се види, така че не мисля, че има проблем. Не се притеснявай, но може би не е зле да обмислиш да смениш АГ-то. Абсурдно е да се говорят такива неща без да има причина и да е сигурно. Та ти дори нямаш зацапване или поне не видях да си го написала.
Виж целия пост
# 2
От това, което пишеш, няма основания да се смята, че бременността не е наред. Просто изчакай още малко.
Виж целия пост
# 3
Честно казано и аз не знам на тоя етап какво повече се очаква да се види - има сак, има жълтъчен мехур, какво още иска този лекар?
Виж целия пост
# 4
Благодаря ви, не знаете, с какво нетърпение очаквах някой да ми отговори. Записах час при друг АГ утре, с много добра апаратура. Ще пусна предварително контролно чхг /ще са минали 36ч от предното/ и ще го представя на доктора. Думите на този бяха: при тези стойности на чхг ми се искаше да видя по-оформен сак, но не преувеличавам, като казвам, че ме подготви, как до дни ще изхвърля плода.
Виж целия пост
# 5
Не смятам, че трябва да бързаш с прегледа, защото е възможно да не получиш по-различно мнение. В момента стойностите на ЧХГ са по-важни от ранните прегледи.
Виж целия пост
# 6
Не смятам, че трябва да бързаш с прегледа, защото е възможно да не получиш по-различно мнение. В момента стойностите на ЧХГ са по-важни от ранните прегледи.
Според мен е хубаво да отиде за да я успокои някой лекар. Ясно, че няма да се види кой знае какво, но аз ако бях и ме наплашат така, думи във форум няма да са ми достатъчни.
Виж целия пост
# 7
Е, нали това е въпросът - че има голяма вероятност да не я успокои.
Виж целия пост
# 8
И мен така ме пратиха вкъщи да си чакам аборта, но в бях в 8 гс. Никак не е лесно. После си родих живо и здраво момиченце.
Търси второ, трето мнение. Пикаеш преди всеки вагинален ехограф. Нямаш идея как един пълен пикочен мехур пречи да се видят мноого неща!
Стискам палци!
Виж целия пост
# 9
Е, нали това е въпросът - че има голяма вероятност да не я успокои.
Защо да не я успокои? Ще ѝ каже, че няма основания да мисли, че бременността не се развива. Това за мен не е малко след като някой ти е казал да очакваш аборт.
Виж целия пост
# 10
ЧХГ ти е супер,според мен лекарят съвсем не е прав.При моята успешна бременност със синът ми чхг на 42 ден беше около 400-доста нисичък,но никой не ми каза "няма да има бебе".Когато стана над 1000 АГ-то го видя,след леко изкървяване в 8 г.с.ми назначи Прегнил 10000 по схема до 4-ти месец и родих живо и здраво дете 2 дни преди термин.
Виж целия пост
# 11
Знаете ли, предишното ми рабдане беше преди 16год и тогава трябваше да се наливаме с вода, за да има ясна картина от ултразвука. И така отидох снощи, биквално пред напишкване. Докторката дори ми каза, че имам течност в матката. Днес пак така ми се пишкаше като ме гледа тя и вдя “обособено място за сак, но без сак”, докато чакам другия доктор, пишках и той видя сака. Благодаря за съвета! Дадохте ми надеждичка! Може би водещото за тях е, че съм на 41 год и затова допускат по-скоро лошата алтернатива Sad
Виж целия пост
# 12
За вагинален ехограф трябва да е празен мехур. При коремен ехограф е добре да бъде малко пълен мехура.
Виж целия пост
# 13
Много е рано някой да казва такава лоша прогноза, камо ли да я предвиди. Болките са защото матката се разтяга. Спокойно в този момент не се притеснявай.... Всичко ще е наред.
Виж целия пост
# 14
Кога ти беше ПРМ и коя г.с се водиш? Така можем да ти отговорим какво е нормално да се види и адекватни ли са ст-тите на чхг за съответната г.с (последното м/увпрочем и сама можеш да го видиш в чхг калкулаторите в нета).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия