Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Челюстта ми пука

  • 348
  • 7
Здравейте,
имам нужда от съвет. От известно време ходя на зъболекар и забелязах, че челюстта от ляво ми пука при затваряне. Днес отново посетих зъболекаря и се наложи да стоя един час с отоворена уста, при което ми стана лошо и трябваше да прекъсне работа. След това имах чувството, че няма да мога да си затворя устата.Сега обаче съм много притеснена, защото ми се случва за първи път и не зная на какво се дължи. Някой имал ли е подобен проблем, знае ли на какво се дължи и трябва ли да търся специалист ?
Зъболекаря каза, че като си почина ще се възстановя, получавало се износване на ставата, да се обадя след 20 дни, за да продължи с лечението.
Да уточня, че до преди година и половина съм носила брекети доста дълъг период от време. Дали е възможно да се е получило нещо от тях ? Моля ако някой е имал подобен проблем нека да сподели.
Виж целия пост
# 1
"Хлабави" стави. Трябва да сте внимателна с широките прозявки и резките движения с челюстта. Възможно е да излезе ставната ябълка от ямката и да се "откачи" челюстта. Лечение май няма, поне на мен не са ми предлагали.
Виж целия пост
# 2
Преди доста време за подобен проблем пращаха на физиотерапия.
Сега не знам как е, но на мен преди 10 години ми се появи адска болка при захапване на жилава
баница. Доста време ми отне да успокоя болката, две седмици се храних само със супи и попари.
След този случай няколко пъти при зъболекар съм изпадала в положението на авторката.
Забелязах, че при студ ставата започва да боли и вече в студеното ходя с лента на главата, поставена
така, че да покрива проблемното място. Не е лошо, дори много добре се чувствам с нея.
Това ме посъветва и стоматологът, при когото отидох веднага след злополучния инцидент - да пазя от
студ ставата.
isa_pisa е дала съвет с какво трябва да се внимава, но не се панирай и известно време се пази.
Виж целия пост
# 3
И аз съм със същия проблем, дори когато се храня чувам как ми пука ставата, зъболекарят каза "Ще си разпределяш храната в устата" Satisfied
Виж целия пост
# 4
Хрущялите на челюстта се изтъркват, и аз съм със същия проблем. При посещение на зъболекар преди доста години стоях като вас с отворена уста около час и след това не можах да си затворя устата за около минута. Тогава ми казаха много да внимавам и винаги да предупреждавам, защото мога да остана така. Правят се почивки при зъболекар и когато се налага да стоиш с отворена уста. Нв знам дали може да се отстрани оперативно приблема
Виж целия пост
# 5
Днес бях на преглед за челюстта. Предписаха ми лекарства и гел за мазане и ме изпратиха на физиотерапия, но не съм диагностицирана. Чудя се как е възможно да се вземе решение за физиотерапия след като лекарката дори не е видяла снимка на ставата. Каза да направя такава и да и я занеса след процедурите. Някой правил ли е физиотерапия ? Нека сподели. Чудя се дали е нужна и дали с времето оплакванията ще отзвучат.
Виж целия пост
# 6
Вероятно ще се повлияе добре от физиотерапията.
На моя мъж бяха изписали физиотерапия и след нея болката изчезна.
Аз съжалявам, че не отидох на стоматолог след като премина острата болка и не поисках направление
за физиотерапия.
Не се притеснявай, предполагам е опипала болезненото и пукащо място. Наясно са с такива болежки.
Виж целия пост
# 7
Сублуксация, и аз го имам от много години. Не съм се лекувала.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия