Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Първо пране на ползвани бебешки дрешки

  • 1 095
  • 14
Привет, моля за съвет за следното:
Имам дрешки за бъдещото бебче, които са ползвани от други бебета. Иска ми се да ги изпера поне веднъж с истински силен препарат. Ако след това ги пусна преди раждането още веднъж, вече с бебешки, дълга програма плюс ютия, дали ще е достатъчно да изкара препарата от материята?
Виж целия пост
# 1
Според мен няма смисъл от специално пране, но ако все пак се притеснявате, си купете дезинфектант за бебешки пелени - Bambino mio Miofresh или Nappy fresh.
Ползват се за многократни пелени, убиват бактериите и на ниски градуси, щадящи бебешката кожа.
Виж целия пост
# 2
И аз имам вече използвани дрешки. Изпрах ги с бебешки прах, на 40 градуса, после ютия. Все пак бебетата не остават стерилни.
Но ако искаш си вземи дезинфектант.
Виж целия пост
# 3
Дезинфектант.
Аз не гладя. Бебетата не са стерилни и не живеят в стерилна среда. Убиването на бактериите води до множество здравословни приблеми.
Виж целия пост
# 4
Усещам сродна душа. Grinning
Всички ме заливат с увещания как било задължително гладенето до една година, но фаворит ми е как на бебето дрехите не се простирали навън денем - простираш след залез, събираш преди изгрев, предполагам. Grinning
Дезинфектант.
Аз не гладя. Бебетата не са стерилни и не живеят в стерилна среда. Убиването на бактериите води до множество здравословни приблеми.
Виж целия пост
# 5
И аз не съм гладила и ми е абсолютно безумна логиката " да стерилизираш дрехите на бебето", но не ми се започваше по тази тема, че понякога става война Joy


фаворит ми е как на бебето дрехите не се простирали навън денем - простираш след залез, събираш преди изгрев, предполагам. Grinning

УАУ! Е това за първи път го чувам! Open Mouth
Има ли обяснение защо?
Виж целия пост
# 6
Аз пък точно обратното съм чувала. Вечер преди залез да се прибират. И то, забележете защо - защото излизали таласъми вечер.
Виж целия пост
# 7
Аз лично съм гладила дрехите и на двете си деца ,като голямата ми е на 6 год. и продължавам,но това се дължи по скоро на факта че обичам да гладя ,не толкова от стерилна гледна точка. Иначе може да ползваш дезинфектант ,да но за мен лично е безсмислено.
Виж целия пост
# 8
Аз имам специална програма Baby Protect на моята пералня и дрешките,които ми бяха дадени ги прах на нея-на 60 гр.,около 3.5 часа с допълнително изплакване.После вече на 40 гр.за 1.30 часа,като задължително включвам отново доп.изплакване.
Дезинфектант не ползвам,не виждам смисъл от още една химия, прочетете малко в темата за перилните препарати.
Иначе и аз гладя,но от естетична гледна точка и наши,и на бебето дрехи,не толкова за дезинфекция.
Виж целия пост
# 9
Аз пък точно обратното съм чувала. Вечер преди залез да се прибират. И то, забележете защо - защото излизали таласъми вечер.
А реално - за да не ги наплюят мухите и да не им падне роса/слана сутринта и пак да се намокрят.

Простирам само вътре, не съм прала никога на специални програми нито съм ползвала дезинфектант. Не гладя нищо. И обичам дрехите директно с етикета.
Ако са ми давали от други бебета не ги пера наново пак.
Не съм изварявала играчки, води и т.н.
Децата ми не са боледували като бебета поради НЕтата по-горе, оцеляха въпреки майка си Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 10
Дезинфектанта върши работа, но и едно пране на подходяща програма в пералнята е също добра опция.

С каква пералня сте, имате ли някаква специална програма за бебешоци ?
Виж целия пост
# 11
Пералнята е Gorenje. Не мисля, че има специална програма.

Това е, изпрах просто на една дъъъълга дълга, да ги поплакне повечко, на максимални допустими градуси, и преди първа употреба ще ги пусна пак с бебешки на дълга. Ако за три часа плакнене не изкара остатъка от праха, не знам. Grinning
Виж целия пост
# 12
И моята е Gorenje. Почти всички дрешки, като се роди синът ми, бяха от мои приятелки. Изпрах ги на 40 градуса с бебешки прах и ги изгладих, но това беше първото и последното гладене на бебешки дрешки, което направих. За мен решение за дезинфекция на бебешки/детски дрешки е минаване през сушилня, моята, пак Gorenje, стига до 70 градуса, което би трябвало да убива повечето бактерии или поне това е ми е представата.
Като стана по-голям, мисля, след 6-ти месец, понякога съм му пускала дрешките с дезинфектант Импресан, но трябва да се внимава да няма алергична реакция. Иначе този става за бебешки дрешки.
Между другото, откакто родих ползвам бебешкия препарат Сано, като в един момент почнах да пера и нашите дрехи с него, защото аз пък почнах да се обривам от други прахове. Много съм доволна от него, икономичен е и изпира добре.
Виж целия пост
# 13
Моята пералня е на Siemens няма определена бебешка програма
Виж целия пост
# 14
Ако мислите, че дрехите са “мръсни” или нещо друго купете си нови, но като цяло всеки родител гледа чистотата на бебето си и не смятам, че има нужда от такива неща. Достатъчно е да ги изперете с бебешки прах, може да сложите и дензинфенктант има бебешки и после да ги изгладите, абсолютно достатъчно е. Сега се притеснявате след няколко месеца ще си промените мнението, с изключение разбира се да няма проблем бебето с кожата, тогава единствено се изисква по специално отношение към пране/гладене.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия