Противогрипна ваксина сезон 2019/20

  • 19 346
  • 232
# 210
Дъщеря ми е с противогрипна ваксина, а аз пропуснах поставянето и. Разболях се в понеделник, а тя се зарази във вторник. Беше с висока Т два дни и отмина. Само кашля леко, а аз бях с над 39 шест дни! Със сигурност изкара по-леко и мисля, че е заради ваксината. Странични ефекти не е имала. Аз още съм болна.Ill
Виж целия пост
# 211
Аз за пръв път тази година изкарах изключително тежък грип - с висока температура, болки в ставите, кашлица с много пристъпи.
Ваксинирам се повече от 10 години и никога досега не бях хващала такъв грип.
Първо се разболя дъщеря ми, тя беше два дни с 40 градуса и още 2 дни с 39. И двете пихме Тамифлу. Не знам ваксината срещу кои щамове е, но явно тази година успяхме да хванем някакъв друг.
Мина вече една седмица откакто съм на работа и още не мога да се възстановя напълно. Страничните ефекти на Тамифлу са много - световъртеж, много ми се спи, дразнене в стомаха, нямам сили за нищо. Никога не съм имала стомашни проблеми, сега една супа не мога да изям.
Виж целия пост
# 212
lili_78,каква е ваксината, която не успя да се упре подобаващо на този грип? 4ази година експериментирах с различни вакси и за всички вкъщи. Все още съм страничен наблюдател(да не чуе някой китайски дявол).
Виж целия пост
# 213
Инфлувак сложих. Всъщност всяка година съм с тази ваксина, само миналата зима сложих Ваксигрип. Исках и тази да е Ваксигрип, но много закъсняха и не ми се чакаше.
Виж целия пост
# 214
С платените ваксини Ваксигрип вече 2г. закъсняват до около 10.10. или 15.10. Вече забравих.......Но ние почакахме дотогава и си сложихме от нея. Доста по-голямо беше закъснението с безплатните за пенсионери. Едва в началото на декември успях да ваксинирам майка. Засега всички сме добре.
Виж целия пост
# 215
Аз се ваксинирам от 4-5 години, първо с Инфлувак, миналата година с Ваксигрип. И аз като Лили не изчаках и сложих Инфлувак сега, но малко ме хвана грипа. Надявам се да си остане с малкото, но май догодина ще слагам ваксигрип. Дали не я развалиха Инфлувак-а.
Виж целия пост
# 216
В Пловдив Ваксигрип закъсня доста - до 25.10 я нямаше и взех Инфлувак,защото и тя започна да свършва.
Сложих на 01.11. Може би следващият сезон ще чакам Ваксигрип.
Виж целия пост
# 217
А изследвахте ли какъв е грипът? Тип А, тип Б?
Виж целия пост
# 218
Не, никога не са ме изследвали. Не знам реално кога и при какви обстоятелства се полага такова изследване.
Виж целия пост
# 219
Значи де факто не знаете дали в действителност сте боледували от грип или от друг вирус. Това се доказва само с изследване, защото грипът и другите вируси имат идентични или много сходни симптоми. Изследването в България знам, че се прави във всяка лаборатория. При нас в чужбина го тестват в лекарския кабинет на място с носен секрет и резултатът излиза след 10 мин най-много. Мен лично ме тестваха, когато бях много болна и се влачих 3 дена с висока Т и болки в мускулите и цялото тяло, а се оказа обикновен вирус, не беше грип. Което е още една причина да се ваксинираме, защото ако тялото ми толкова трудно се бори с не-грипен вирус, просто не ми се мисли за грипния...
Виж целия пост
# 220
Подкрепям горното мнение. Без доказан грип не може да се твърди, че сме боледували точно от това.
Виж целия пост
# 221
Аз казвам какво ми е казала лекарката. Тя го определи като грип. Предполага се,че те имат наблюдения и повече познания от мен. Вирус и грип не е ли едно и също всъщност? Лекувах се с Тамифлу, което е противовирусен препарат,но лекува свинския грип.
Но без тест наистина няма как категорично да се твърди.
Виж целия пост
# 222
Естествено, че вирус и грип не е едно и също. Всеки грип се дължи на вирус, но не всеки вирус е грипен. Ваксината против грип предпазва само от грип и то от определени щамове. Не предпазва от стотиците други вируси. Един лекар би трябвало да го знае най-добре това.
Виж целия пост
# 223
Независимо колко познания и наблюдения има един лекар, няма как категорично да определи едно заболяване като грипно или не без тест. Грипът е определен вид вирус, за него е разработена и ваксината, а не за хилядите други вируси, които върлуват всяка година и с които организмите ни обикновено се справят без да настъпват усложнения.
Виж целия пост
# 224
Грипът е вирус, но не всеки вирус е грип. И най-добрият лекар не може да е сигурен без тест.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия