Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Манипулация или мъжко его?

  • 8 359
  • 311
Здравейте на всички!
Много мислих преди да пиша тук, но и аз вече се обърках. Бих искала да разбера и вашето мнение...
Преди 3 години се запознах с мъжа ми, който е с 20тина години по-голям от мен. С него се чувствах така, както с никой друг. В началото имахме спречквания заради мои бивши, на които бях казала, че всичко е свършило, но все пак си се пробваха... После нещата между нас тръгнаха. Беше трудно, тъй като откакто сме заедно, успях да работя само година. После се наложи да напусна, тъй като ни предстоеше ин витро. Слава Богу, успешно. Бях на седмото небе, защото обичам мъжа си и искам това дете. Искаше го и той... Наложи ми се да лежа през бременността и повечето време прекарвах във фейса или пред тв. Докато един ден бивш приятел ми бе подал покана за приятелство... приех я без никакви предположения какво ще последва... Да отбележа, че за мен той от много години няма значение...
Преди месец мъжът ми видял, че сме приятели във фейса. Остави ме в болницата за седмица и не звънна по време на престоя ми там... Когато се прибрахме, каза, че не му пука вече за мен, че ако не съм била в напреднала бременност, щял да ме накара да направя аборт, нарече ме к...а, тъпа и други... Опитах се да обясня, че в това приятелство няма нищо вложено, той пък не иска да прави компромис, казва, че това било по-лошо и от изневяра...
И така вече близо месец се опитвам да го убедя, че държа на него, но тъй като не съм много добра в думите, явно греша някъде... Гледа ме с омраза, не дава да го докосвам... говорим празни приказки вечер, колкото да мине времето... Вчера в магазина ми каза, че съм го сринала... извиних му се два пъти и пак нищо... все същата...
Снощи се разплака, когато чете една статия за баща и дъщеря,  а после и аз избухнах в сълзи... Предлага да живеем фиктивно заради детето и родителите му, които са на възраст...
Ужасно се чувствам и аз... смятам вече да спра да го убеждавам, защото виждам, че държи на своето..  пък и нервите не се отразяват добре на бебето, в 7мия месец съм.
 Според вас, какво е - его, манипулация или може би си има друга?...
И аз вече не знам - опитвам се да се държа заради детето...
Дано се включат и мъже в темата, за да разбера тяхната гледна точка...
Благодаря предварително за отговорите!
Виж целия пост
# 1
Стана ми тъжно за теб. Трябва да си спокойна заради детето. А на мъжът ти вероятно му има нещо, просто не си дала много информация. Може да е психично болен, алкохолик или нещо подобно. Не вярвам да има някаква перспектива вашият брак.
Виж целия пост
# 2
Страхотен, ревнив чичак си си избрала... Днес те зарязва в болницата заради приятелство във Фб, утре кой знае какво ще направи. Може би ще те пребие или заключи в килера? Защо му позволяваш да си играе театрите и драмите?
Виж целия пост
# 3
Авторке, имаш ли семейство, близки - майка, баща?
Виж целия пост
# 4
Винаги ли е бил толкова ревнив?
Виж целия пост
# 5
Той те дресира, а ти поддаваш. На твое място бих се изнесла, а той нека си беснее и заплашва стената. Ерген ли беше или разведен?
Виж целия пост
# 6
Авторке, имаш ли семейство, близки - майка, баща?
Към този въпрос да добавя имаш ли възможност за някаква финансова независимост?
Виж целия пост
# 7
Чист манипулатор.
И ти заради фб покана. Смешно е.
А ти се връзваш.
Обирай си крушите. Не ти трябва съжителство в такава отровна среда.
Виж целия пост
# 8
Някои хора изневери си прощават, а твоя ще се тръшка заради фб... Как не го е срам да се държи така с бременната си жена, още повече с тежка бременност. Преди се е преструвал, но сега се чувства по-уверен, че си му в кърпа вързана. Само да се роди детето и ще се разгърне в пълната си "прелест". Сега бъди спокойна, приеми, че си една от многото, които са се минали и мисли само за бебето. То усеща всичките ти терзания, а ти като майка си длъжна да го предпазиш. Започвай обаче лека полека да обмисляш резервен план ако нещата тръгнат на зле.
Виж целия пост
# 9
Тоя човечец си има проблем в нареждането и заковаването на дъските на горния етаж.
И авторката го е забелязала при проблемите в началото- когато е реагирал заради бивши.
Защо си е затворила очите, толкова ли специално се е държал с нея извън ревнивите изцепки?
За мен, да си хваща багажа и да се изнася, ако има при кого и къде.
Че не е работила, откакто е с него, стана ясно. Че не бива да остава повече- също, но дали ще ѝ е възможно?
Виж целия пост
# 10
Досега не е показвал тази си страна... Имам близки, но са далеч на другия край на Бг.
Финансово в момента съм изцяло зависима от него... Лошото е, че с моята бременност лекарите не искат беля на главата...
Според него, миналото си е минало и трябвало да му сложа чертата... Защо съм се върнала? Това казва. А за мен другият отдавна няма значение... Забравих да спомена, че веднъж-два пъти каза да си ходя, защото не искал да живее с човек като мен... Извиних се, защото един човек като държи на теб, ще ти прости, макар че и за мен не съм направила нищо лошо, но явно не е така от негова страна... знам ли вече... не ме обича явно ....
Виж целия пост
# 11
Двайсет години не всеки може да преглътне. Той се страхува, че ще го оставиш в някакъв момент за по-близък до твоята възраст мъж. Този страх избива в отношението му към теб.
Обречени сте според мен, ако той не посещава терапевт.
Виж целия пост
# 12
Трябва да се обичаш и уважаваш, колкото и да изглежда трудно понякога. Не си първата, изтеглила късата клечка. Спасявай се навреме!
Виж целия пост
# 13
А близки, към които да се обърнеш за помощ? Само това, че са далече ли те спира?

Този човек е манипулатор и насилник.
Виж целия пост
# 14
Тежка бременност?!  Shocked
Допрочетох.
Наистина място нямаш при този. Тотален перко е.
Смятай щом за един фейс какви фасони прави, утре ако срещенш бивш приятел и му  кажеш само здрасти, сигурно ще те пречука на място.
И ако някой ми каже, че не му пукало за мен, ставам и си тръгвам на секундичката.
Манипулира те. И нищо не изпитва към теб. Няма как да обичаш жената и детето които носи и да се държиш така към нея заради една фб покана.
И 20 години са голяма разлика.
Взела си изперкал дърт ерген.
Имаш ли роднини, родители, които могат да ти помогнат, да те вземат временно.
Работа имаш ли, ще взимаш ли майчинство? Работила ли си?
Трябва да намериш изход. А за издръжжката той ще си плаща. Съда ще отсъди.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия