Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Стафилококи в очите

  • 199
  • 5
Здравейте мами, моля някоя мама по време на кърмене ако е минала през подобен проблем да ми сподели как се е излекувала, вече месец съм с възпалени очи, казаха,че причината е стафилококи. Лекувам с капки Тобрекс и Вигамокс, но за сега няма подобрение, много се притеснявам да не заразя детето.
Виж целия пост
# 1
Кой каза,че е стафилокок?Секрет за антибиограма пусната ли е?
Виж целия пост
# 2
Какъв вид е Стафилококовата инфекция?

    Задължително се прави и Антибиограма, за да се види кой антибиотик е устойчив на този вид бактерия. 

    Да допълня, че сега видях, че докторът ви е поставил диагноза и предприел съответното лечение само чрез оглед ли? Това е недопустимо е наистина. Взема се секрет от очите рано сутрин без да се мият очите с вода, да се слага никакъв крем и да се мият зъбите с паста, за да не попадне в очите. Това се нарича Микробиология на очен секрет.

    Добре да се направи Микробиология на гърлен секрет и носен секрет. Възможно е този вид бактерия да бъде изолирана в гърлото и носа.
Виж целия пост
# 3
Принципно се пие антибиотик, само с капки не вярвам да мине. Много често изписват доксициклин. Но е по-добре да си пуснеш изследване преди това.
Виж целия пост
# 4
Много ви благодаря момиче и без това се чувствам зле,очите ми са надути,долните клепачи. Отново ми изписа други антибиотични капки,но се събуждам и очите ми пак са подути, не знам какво да правя. Можете ли да ми препоръчате добър очен лекар. Аз съм от Стара Загора,но бих отишла до Пловдив или София,дори Варна, няма значение,просто да получа адекватно лечение.
Виж целия пост
# 5
Аз съм  доволна от болница "Зора" в София. Вече са на нов адрес, някъде около цариградско шосе. Преди работеха в 7 поликлиника. Ето сайта им. http://bolnica-zora.com/
Но, предполагам, че и във вашия град има добри специалисти. Сменете лекаря!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия