Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Продажба на имот - стъпки

  • 549
  • 8
Здравейте,

Извинявам се, ако има такава тема, но не намерих.

Предстои ми продажба на имот, предпочитам да не се занимавам с агенции, от това което изчетох досега, брокерите носят повече главоболия отколкото ползи.

Моля, която от Вас вече е продала имот и знае как стават нещата, да ми помогне с това начинание. През какви неща се минава от момента на качването на обявата онлайн до окончателната продажба?

За всеки съвет и споделен опит ще съм благодарна.

Поздрави!
Виж целия пост
# 1
Спокойно, ще те налзят броекри и ще ти покажат пътя.
Виж целия пост
# 2
Ето тук може да прочетете какви документи ще Ви изискат при евентуална продажба.
http://property-in-bulgaria.bg/Покупко-продажба_на_имот/Необходими_документи
Виж целия пост
# 3
Първата крачка е определянето на цената. Разбира се, ако я сгрешите първоначално подлежи на корекции, НО:
Ако сте подценили цената и после вдигате губите някои реални купувачи, които ще решат, че не искат сделка с несериозен продавач. От друга страна при подценяване: рискувате да не вземете оптималната цена за времето, е което сте предвидили да продадете.
Разбира се офертата е свързана и със спешността на продажбата. При повишена спешност е нормално да определите по-ниска офертна цена.
Успех с продажбата!
Виж целия пост
# 4
Спеделете със съседите си, техни познати/роднини също са потенциали купувачи, които познават локацията, имат и близък/познат на мястото (въпросните съседи), ползвайте тези предимства. За да не ви налазят агенциите опитайте първо от уста на уста, за период, който можете да си позволите.
Виж целия пост
# 5
Наистина,ако можете го продайте без да пускате обяви.Агенциите са много нагли.Преди около 2-3 месеца така пуснахме апартамент и поне 10 агенции ни звъняха ,за да им разрешим и те да го продават.Естествено получиха категоричен отказ.В крайна сметка го продадохме “от уста на уста”,което си е едно улеснение.Не се занимаваш с никакви посредници,което за нас беше плюс.
Виж целия пост
# 6
Тази година продадохме къща на село и вила без помощта на агенции. Не искам да се занимавам с такива, защото според мен много малко от тях си вършат работата.

Това, което аз направих е: публикувах обявите във фейсбук и сайтовете за обяви, като изрично посочих, че се продава от собственик и помолих агенции да не ми се обаждат. Ако все пак някоя от тях копира обявата ми, им пишех да я свалят, защото не искам да ползвам услугите ми. След като се намериха купувачи, разговарях с нотариус и там ми казаха какво е необходимо да се направи и какви документи са необходими за сделката от наша страна и евентуално от страна на купувача. При нас например нямаше нужда купувачите да теглят кредит, което улесни сделките. Може предварително да се допитате до нотариус за документите и да ги подготвите, само питайте за колко време са валидни, че понякога продажбата може да се проточи.

Успех!
Виж целия пост
# 7
ако имаш конкретни въпроси, пиши на лични, ще помогна
Виж целия пост
# 8
Да допълня: нотариалния акт за продажбата ще Ви го изготви нотариусът, но ако купувачът държи да подпишете предварителен договор, препоръчително е този договор да се прегледа от адвокат.
При определяне на цената, която ще запишете в обявата, Ви съветвам да сложите малко отгоре, които после великодушно да „смъкнете” при преговорите с конкретния купувач.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия