Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Има ли реализация за химик- технолози в сферата на козметиката в София?

  • 217
  • 5
Здравейте!
От дълго време се интересувам от специалността технология на мазнините, етеричните масла, козметиката и парфюмерията в УХТ Пловдив. В момента съм 12-ти клас, което означава, че ми предстои кандидатстване, но все още имам някои притеснения относно този университет и възможностите за  реализация, след завършването му. Ако имате някаква информация за университета и специалността, ще се радвам да я споделите! За завършилите: Какво горе - долу е заплащането? Има ли реализация в България и най- вече в София?
Виж целия пост
# 1
А защо в София? Иначе има - Казанлък,Карлово и т.н  местата,където се обработва розовото масло.Предприятия като Рефан,Българска роза и т.н.
Виж целия пост
# 2
Би трябвало да има. В България се произвежда доста козметика. Даже излизат нови брандове и продукти на пазара.
Виж целия пост
# 3
А защо в София? Иначе има - Казанлък,Карлово и т.н  местата,където се обработва розовото масло.Предприятия като Рефан,Българска роза и т.н.
Родом съм от София, много обичам града си и някак съм си наумила, че държа да живея тук... Или поне много ми се иска Simple Smile А най- вече ми се ще да се занимавам с производство на козметика, формулиране, а не обработка на етерични масла Simple Smile
Виж целия пост
# 4
alekstodo, хубава тема
Работя в иновационни отдели откакто съм завършила цитираната специалност. Имам поглед върху бранша от 15 години. От 9 години съм в пловдивската фирма Био Фреш ООД.
Производството на козметика в нашата държава има големи традиции. Ален Мак, Арома, Рубела, Българска Роза...
Днес има доста фирми - малки и големи, но се наблюдава недостиг на кадри, най-вече на такива, които знаят, могат и искат да се учат постоянно. УХТ съм сигурна, че предлага базата, която задължително трябва да се покрие, за да започне работа млад и търсещ човек. От него зависи как ще продължи да се развива -в момента СУ предлага страхотна магистратура, която надгражда основата на УХТ. За парите не искам да говоря, не е IT сектор  и заплатите едва ли скоро ще се доближат.
Козметиката е много жива и динамична - променя се заради нормативни промени и рестрикции, но и заради все по критичното търсене на потребителите.
https://www.facebook.com/bgcosmetology/
Ние от СБК можем да се похвалим, че българското Сдружение на козметолозите спечели награда от Световното Сдружение, с което се финансират обучения през следващите 3 години.
Успех!
Виж целия пост
# 5
Обяви за подобна позиция се пускат много рядко, а когато се пусне - наплива е огромен, защото в България няма достатъчно работа за химиците, независимо дали са технолози, козметолози и т.н.  Имам лични наблюдения и бих те посъветвала да си избереш друга специалност, например фармация.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия