За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 8-а тема

  • 54 472
  • 768
# 120
И тази година се задава консервиране на домати./Надявам се./ Затваряте ли доматен сок в шишета,без да варите? Понеже нося на децата пълни буркани, а после трябва да върнем и амбалажа,искам да затварям в бутилки от алкохол с винт, които да не трябва да прибирам обратно.Чета рецепти с аспирин, със салицил и отгоре с малко олио, както са правели преди доста време, но аз вече няма кого да попитам как са после на вкус. Затова питам вас. Благодаря.
Виж целия пост
# 121
Без стерилизиране ли? Не виждам как ще стане.
Ако е без предварително изваряване на доматите с цел сгъстяване и изпаряване на течността - да, ще стане, ако капачките успеят да "хванат". Слагала съм в шишета, но не в такива от алкохол.
Виж целия пост
# 122
Без стерилизиране ли? Не виждам как ще стане.
Ако е без предварително изваряване на доматите с цел сгъстяване и изпаряване на течността - да, ще стане, ако капачките успеят да "хванат". Слагала съм в шишета, но не в такива от алкохол.
Бутилките от алкохол биха ми били удобни, защото
1-ми ги дават от селската кръчма;
2- по 700 мл събират- не е малък обем;
3- с винт  са капачките.
Но пък са високи и изистват доста дълбок съд за стерилизация. Затова си мисля за друг вариант.
Виж целия пост
# 123
http://pep-4o.blogspot.com/2015/09/blog-post_22.html?m=0
Ето със салицил. Той ги държи и не се варят. Обикновено правя такива в края на сезона когато вече не е толкова горещо Ако имаш по-хладно място да ги съхраняваш Може и сега. Някои казват, че вкусаът им е като на прясно настъргани домати, Но не съм съгласна променя се малко от салицила
Виж целия пост
# 124
Тенекия от сирене би събрала поне 6 бутилки, ако решите да пробвате и да стерилизирате.
Виж целия пост
# 125
Благодаря, момичета. Ще пробвам, за да видим вкуса. За тенекията от сирене не се бях сетила.
Виж целия пост
# 126
Скрит текст:
http://pep-4o.blogspot.com/2015/09/blog-post_22.html?m=0
Ето със салицил. Той ги държи и не се варят. Обикновено правя такива в края на сезона когато вече не е толкова горещо Ако имаш по-хладно място да ги съхраняваш Може и сега.
Някои казват, че вкусаът им е като на прясно настъргани домати, Но не съм съгласна променя се малко от салицила

На мен ми имат вкус на лекарство и все спорим с майка, защото за нея са като пресни. Като пресни са ми нарязаните в пликчета във фризера.
Виж целия пост
# 127
Печените чушки в буркан ми имат вкус на лекарство. Затова си замразявам. Същото е и с доматите с аспирин. А във фризера домати стоят на вкус като пресни.
Виж целия пост
# 128
Печени чушки съм стерилизирала в буркани без нищо друго. Понеже мястото във фризера е ограничено.
Сега ще купуваме хоризонтален фризер, да събира повече.
Виж целия пост
# 129
Татко имаше гастрит и тези със салицил му бяха вкусни, но много го болеше. От години правим варен сок. Simple Smile в буркани.
Виж целия пост
# 130
armeria ,в тенекия от сирене се събират прави 9 броя бутилки от бира, слагам и по една две полегнали и варя с бързовар. Мисля и тези от вино ще се съберат толкова.
Виж целия пост
# 131
armeria ,в тенекия от сирене се събират прави 9 броя бутилки от бира, слагам и по една две полегнали и варя с бързовар. Мисля и тези от вино ще се съберат толкова.
Много благодаря. Аз досега в бутилки затварях сиропи и доматен сок, като още врящи ги наливах  съвсем догоре в бутилката, затварях с капачката и, обръщах надолу, докато се охладят. После си ги съхранявам изправени. Но понякога се изпортват. Вероятно капачките не държат здраво. И понеже крайната цел е транспортиране, затова искам нещо сигурно и с по-малко труд. Позната ми сподели, че настъргани сурови домати насипва в бутилки, долива 1-2 пръста кипнато олио в шийката и така изкарва и до пролетта, с вкус на пресни домати.  Напомня ми вариант от моето детство, но няма вече кого да попитам за същинската технология.  Много се надявах да прочета нещо такова- минимум труд, сигурност и възможно най-близо до естествения продукт. Благодаря, дами. Продължавам да трупам бутилки с винт,
Виж целия пост
# 132
пропуснала е да спомене салицила.
а той  променя вкуса на домата - става резлив. някои си го харесват такъв.
и дразни стомаха. Sad
Виж целия пост
# 133
Позната ми сподели, че настъргани сурови домати насипва в бутилки, долива 1-2 пръста кипнато олио в шийката и така изкарва и до пролетта, с вкус на пресни домати.............
 Много се надявах да прочета нещо такова- минимум труд, сигурност и възможно най-близо до естествения продукт
точно това ти дадох горе в линка, към рецептата ми, ако си отворила да прочетеш там. Но както и Добри ти пише, познатата ти е забравила да спомене салицила /или аспирин/, защото само с олио не става.
Иначе всеки може да казва как са му като пресни, но ето че не само на мен ми е резлив Simple Smile Лабрекс, ами като на лекарство си е -салицил има в аспирина.
Виж целия пост
# 134
Е какво пречи да се стерилизират за 20 мин?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия