За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 8-а тема

  • 55 048
  • 768
# 705
вряло, не вряло, то и олиото не е онова олио.
сложии домати, какво ти пречи?
Виж целия пост
# 706
Нали това питам, колко време трябва да ги варя, когато са сурови доматите в кьопоолуто?
Виж целия пост
# 707
а аз ти отговарям за фризера. Simple Smile
думаме си като глухия и слепия май. Simple Smile
Виж целия пост
# 708
Аз не ги варя. Предварително обработвам патладжаните - беля, режа, соля, отцеждам, пържа. След това разпределям по буркани. Междувременно си правя доматения сос със всичко - чесън, магданоз, сол. Олио при доматите не слагам, че патладжаните са си мазнички. Когато ми е готов сосът, разливам в предварително затоплени буркани и слагам предварително затоплени капачки. Обръщам надолу и чакам да изстинат. И миналата година така ги направих и ми станаха супер.
Виж целия пост
# 709
Със сурови домати без варене не бомбират ли?
Хубава рецепта! Simple Smile
Виж целия пост
# 710
Доматите са термично обработени, правя доматен сос, който се вари с часове. Общо взето, докато си го харесам на гъстота. Впрочем така правя и лютеницата. Досега не са ми бомбирали. Само един буркан с домати за готвене (20 мин ги варя) щеше да го направи това тези дни, но не бях видяла, че не се е стерилизирал, вътре беше побеляло, газирало се... грозна работа. Набързо го хвърлихме.
Виж целия пост
# 711
Ох, пак драма с моята лютеница. Както писах, имам 3 трилитрови буркана пюре и около 6кг. пюре от чушки - печени, белени и смлени. Чудя се 2-та буркана домати ли да сложа или и трите? Т.е. 6 на 6 или 9 на 6?
Виж целия пост
# 712
Ох, пак драма с моята лютеница. Както писах, имам 3 трилитрови буркана пюре и около 6кг. пюре от чушки - печени, белени и смлени. Чудя се 2-та буркана домати ли да сложа или и трите? Т.е. 6 на 6 или 9 на 6?
Сложи всички останали продукти и добави доматено пюре на вкус. Пробван подход, работи  Simple Smile
Виж целия пост
# 713
Подкрепям жар птица, но имай в предвид , че за вкусна лютеница чушките трябва да са повече от доматите.
Виж целия пост
# 714
Нищо чудно и един буркан доматен да ти стигне.
Виж целия пост
# 715
Беше каквото беше, всичко сложих, почти е готова, но я загорих. Уж не спрях да бъркам. Но я изключих за малко и хукнах до магазина.   Може би тогава. Сега ще я прехвърля и продължавам.
Виж целия пост
# 716
Пак да попитам, колко време се вари доматен сок от сурови домати в буркани?
Виж целия пост
# 717
Аз заварявам за 15 мин, но тези дни някой беше писал 30- върни се малко назад.
Виж целия пост
# 718
Здравейте, аз съм пълен лаик в приготвянето на зимнина. Тази година съм решила да направя пастет (разядка) от печени червени чушки със сирене.Четох рецепти в нета, в една пише да се завари 6-7 минути в друга 10. Чушките ще са запържени, ако това има значение за заваряването. Въпросът ми е, това време дали е достатъчно?
Виж целия пост
# 719
Desitoo, правя така: изпичам, обелвам и смилам 5 кг червени чушки, слагам средно голяма буца сирене и 1 ч. ч. от 200 мл препържено олио (загрявам олиото, пускам вътре залък хляб и като покафенее е готово). Олиото слагам още врящо, чува се цвърчене като го наливам при чушките със сиренето. Така не се налага да пържа всичко. Бъркам, докато чушките поемат олиото, сипвам в бурканчета и варя 15-ина минути.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия