Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Високо ТСХ

  • 1 599
  • 33
# 15
За 2-3м може да се вкара ТСХ в граници.
Виж целия пост
# 16
Здравейте, включвам се в темата, тъй като съм съвсем объркана.
Да Ви разкажа, какво се случва с мен.
През февруари отидох на гинеколог, поради липса на цикъл месец и половина. Пусна ми изследвания на FSH, LH, E2, Prolaktin... та се оказа, че FSH и LH са много завишени. Изписа ми Дуфастон за предизвикване на цикъл( от тогава не съм пилс Дуфастон), но беше категорична, че с FSH 30 е невъзможно забременяване с мои яйцеклетки... че яйчниците са заспали.
Цикъла дойде отидох пак да изследвам FSH беше 7.8 и LH 30... каза да следим FSH. Та през Април направих изследване само на FSH беше отново над 30... отново за донорска ми каза...
Та се реших да отида на друг лекар. Другуят лекар ми пусна още други изследвания, каза че яйчниците не са заспали, видя че цикъла ще дойде този месец и обясни, че първо ще се опитаме по естествен начин за детенце, каза че старите изследвания не са от най-хубавите не са трагични. Оказа се, че другите изследвания отчетоха хормон TSH - 12.1. Ходих при ендокринолог, изписа лекарство, както и гинеколожката ми изписа Омега 3 и Мултивитамини. Доста съм объркана, дали завишеното TSH оказва влияние и на другите хормони?!
Виж целия пост
# 17
Здравейте, включвам се в темата, тъй като съм съвсем объркана.
Да Ви разкажа, какво се случва с мен.
През февруари отидох на гинеколог, поради липса на цикъл месец и половина. Пусна ми изследвания на FSH, LH, E2, Prolaktin... та се оказа, че FSH и LH са много завишени. Изписа ми Дуфастон за предизвикване на цикъл( от тогава не съм пилс Дуфастон), но беше категорична, че с FSH 30 е невъзможно забременяване с мои яйцеклетки... че яйчниците са заспали.
Цикъла дойде отидох пак да изследвам FSH беше 7.8 и LH 30... каза да следим FSH. Та през Април направих изследване само на FSH беше отново над 30... отново за донорска ми каза...
Та се реших да отида на друг лекар. Другуят лекар ми пусна още други изследвания, каза че яйчниците не са заспали, видя че цикъла ще дойде този месец и обясни, че първо ще се опитаме по естествен начин за детенце, каза че старите изследвания не са от най-хубавите не са трагични. Оказа се, че другите изследвания отчетоха хормон TSH - 12.1. Ходих при ендокринолог, изписа лекарство, както и гинеколожката ми изписа Омега 3 и Мултивитамини. Доста съм объркана, дали завишеното TSH оказва влияние и на другите хормони?!
Да, TSH влияе върху доста други хормони и процеси в организма.
Виж целия пост
# 18
Така твърди и гинеколожката.
За сега чакам месец да се подобри щитовидната... защото това FSH наистина ме притеснява..... 😥😥😥
Виж целия пост
# 19
Така твърди и гинеколожката.
За сега чакам месец да се подобри щитовидната... защото това FSH наистина ме притеснява..... 😥😥😥

И ТСХ трябва да притеснява. При такова високо ТСХ си в хипофункция на щитовидната а тя също, пречи много на забременяване и износване. За забременяване се изисква ТСХ да е под 2. И да, всички хормони са свързани.
Виж целия пост
# 20
Надявам се след лечението на щитовидната да се оправят и другите хормони 😔 Много се притеснявам 😥
Виж целия пост
# 21
Надявам се след лечението на щитовидната да се оправят и другите хормони 😔 Много се притеснявам 😥

Най-вероятно ще се регулират нещата, спокойно не се притеснявай има много жени с подобни проблеми. Лечения има за почти всякакви проблеми, успех!
Виж целия пост
# 22
Искрено благодаря за подкрепата! Надявам се всичко да се оправи!
Виж целия пост
# 23
Здравейте !
Колко горе долу време ви отне да смъкнете стойности на TSH?
Мойте бяха 3,29 преди 2-ВА месеца , приемам еутирокс 50 и сега ще си правя изследвания .
Дано да се е понижил, защото имам терапия и трябва да вливам интралипид когато стойностите ми спаднат на 2 или под 2.
Виж целия пост
# 24
Там е проблемът ми. От Еутирокс ми се увеличи още повече.
Виж целия пост
# 25
Там е проблемът ми. От Еутирокс ми се увеличи още повече.
Нещо се обърка - няма как от еутирокс да ти се повиши ТСХ, т.к. той го намаля.
Виж целия пост
# 26
Нищо не се е объркало. Моля прочетете първия ми пост. Описала съм точно какво се случи. Пила съм го под контрол от ендокринолог.
Виж целия пост
# 27
Здравейте какво мислите за резултат: 
ТSH   0.336       ulU/ml     0,27 - 4

fT4   19.75       pmol/l     12,0 - 22,0

Имам хашимото и приемам еутирокс 50.
Опитах се да се консултирам с лекаря ми , но още чакам обратна връзка. Благодаря ви предварително
Виж целия пост
# 28
Здравейте какво мислите за резултат:
ТSH   0.336       ulU/ml     0,27 - 4

fT4   19.75       pmol/l     12,0 - 22,0

Имам хашимото и приемам еутирокс 50.
Опитах се да се консултирам с лекаря ми , но още чакам обратна връзка. Благодаря ви предварително
Виж целия пост
# 29
Може малко да ти се намали дозата
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия