Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

8ДГ, ясла, впечатления, 2019

  • 96
  • 3
Вече 10 - 12 дни ходим на ясла, Б група в 8 ДГ. Ден първи (и следващите) сутринта. След размяна на поздрави детето буквално се изтръгва от ръцете ти, без да бъде погледнато дори веднъж. То не се е откъсвало от мен, на 1.5 г. Изпадна в шок, плака сърцераздирателно. Защо трябва да го причиняват? Не може ли да го погледнат, да направи контакт с него, да му продума, а не да се дърпаме като в Освиенцим, децата на една страна, жените на друга? Откак е в тази ясла, аха само малко да му се поскарам, нали знаете как е, слагам по-сериозна физиономия и обяснявам че така не цива да прави, той разбира и се хваща за главата, сякаш да не го ударя. На третия път разбрах, че там са го удряли по главата, очевидно с възпитателна цел. Има няколко прекрасни жени там, емпативни в различна степен, затова проблемът явно идва от една конкретна, която с равен, но предизвикателен тон ми обясни първите дни неколкократно, че детето ми реве и седи на килима нещастно. Естествено, той не е свикнал. За мен това не е нормално. Аз обичам детските душички и дори 10 деца да са, ще ги обгрижвам страхотно, мило, с топлота и майките ще са спокойни и щастливи. Казах и в прав текст че може за разнообразие да го успокои. Хора, не е на китайски да успокоиш едно дете, още повече че моето разбира от дума, обичливо и доверчиво е и много слуша възрастните. Тогава жената ми обясни с викове за 46 годишния си опит (в надприказването и като фелдфебелка) и каза, че ще ме даде на директорката! Това явно е като да те пратят в зандана ли, какво. Продължи да вика, за да остави другите жени в групата с впечатление, че я нагрубявам, как смея да и говоря така и подобни, като "ааа, и продължавате да ми отговаряте нагло, ще ви дам на дикеркторката". Обасни ми, че детето ми нямало навици. Не, има, просто не са техните. Какво сега, ще се обвиняваме защо детето ми е ставало сутрин в 9 и 30, а не в 7, в първите 12-15 месеца от живота си, когато си го гледам като писано яйце, да му е хубаво, спокойно. Била съм ужасна майка, нямало навици (дете на 18 месеца), не ядяло в 12. Пълни нагли глупости. Естествено като закуси към 10 и после плодове, в 12 още не е гладно и яде по-късно. Говорих с друга майка, разказа ми подобни неща, но каза че ще търпи, да не направят нещо на детето. Въобще много лоша жена, която иска да те смачка и се държи там с децата като сираци в сиропиталище. А директорката е мил, топъл и грижовен човек, виждала съм я как посреща малките и е класи над тази възпитателка от къща на ужасите. Кажете и вие как се държат с вашите. Колежки ме посъветваха как да и се подмажа, но тя е ужасна жена и трябва да бъде санкционирана от Бога, не подкупвана с лакомства.
Виж целия пост
# 1
Така са яслите и градините. Или играеш по тяхните правила или напускаш системата и си го гледаш вкъщи.
Това с удрянето по главата не го вярвам.
Виж целия пост
# 2
Не всички ясли и градини са така, да уточня. Лично аз след сблъсъка с подобно детско заведение, направих избор и си прибрах детето вкъщи. Гледах го до 3 годишна възраст и после намерих градина с човешко отношение.
Виж целия пост
# 3
Днес прибрах детето. Бяхме навън. Казах му "Не! Не яж това!". Беше тръгнало да си слага в устата пластмасова лъжица, която вдигна от пясъчника. Знаете ли какво направи детето?! Сърцето ме заболя. С ЕДНЕТА СИ РЪЧИЦА СЕ ПЕРНА ДВА ПЪТИ ОТГОРЕ ПО ДРУГАТА! Категорично никога, никога, никога не сме го били през ръцете и това е ново, от детската градина. Днес го видях за първи път. Значи онази жена го пляска. Много е достойно да пречупиш малко дете! И няма и доказателства. Както знаете ти изкарват детето отвън и най-много да ти кажат с една дума "закусил е", "обядвал е". Снощи вкъщи имах същия инцидент, казах му да не пипа контакта и детето с разстроено лице, като човече, което е нещастно че не го обичат и губи почва под краката си, се удари с дясната ръка горе отстрани на дупето! Просто защото не може да стигне точно отзад. Отвратена съм от тази детска ясла. В такъв шок съм, че не знам какво да правя. Да удряш ти чуждото дете на 18 месеца какъв трябва да си, това ли ти е стажа 46 години! Срамота.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия