Закупуване на пиано за момченце на 9г.

  • 2 995
  • 19
Здравейте мами! Simple Smile
Имаме вкъщи юнак на 9 годинки с огромно желание за музициране. Консултирахме се с няколко познати семейни приятели включително и учител по музика, като по-честите отговори клоняха към първи инструмент - пиано.
До тук добре, само че как да поберем в 50 квадрата апартамент пиано? Grinning
Знаем, че има дигитални или електронни пиана (не знам каква е разликата), но какво бихте ми препоръчали и от къде можем да го закупим (от Пловдив сме, но предполагам няма да е проблем да го поръчаме онлайн)?
Нямаме идея за марки и характеристики, само имаме в предвид, че ще се наложи да е на изплащане, защото поне на това, което попаднахме в интернет, като предложения....надвишава бюджета ни от около 500лв., а в същото време искаме да вземем нещо с бъдеще и възможно най-оптимално, като качество.
Благодаря ви много предварително! Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Първо го запишете на уроци, за да видите колко точно ще изкара, преди да каже, че не иска повече. Аз на тази възраст минах през поне 25 различни кръжока и се отказах от всеки след 3-4 месеца. След това вече питайте за пиано, ако въобще се наложи.
Виж целия пост
# 2
Здравейте,

за 500 лв. не може да купите нищо “оптимално като качество”. За правилната постановка, която е база за по-нататъшното развитие на уменията, е важно клавиатурата да се доближава максимално до тази на акустично пиано.

Като марка дигитални препоръчвам Kawai. Ако имате други въпроси, питайте - с удоволствие ще Ви отговоря Simple Smile.
Виж целия пост
# 3
Първо го запишете на уроци, за да видите колко точно ще изкара, преди да каже, че не иска повече. Аз на тази възраст минах през поне 25 различни кръжока и се отказах от всеки след 3-4 месеца. След това вече питайте за пиано, ако въобще се наложи.
Със сигурност искаме да купим пиано, не само за него, а и да не си крия и аз имам лек и терес към това. Преди много години имах досег с инструмента, може би като хоби, но все пак ми беше много интересно, просто тогава той беше малък и нямах време, а сега искам паралелно с него да се позанимавам и аз.
за 500 лв. не може да купите нищо “оптимално като качество”.
Като марка дигитални препоръчвам Kawai.
За сумата установихме, че е малка, но точно защото предполагам, че като всяка друга музикална техника по-скъпото е по-добро, а и марката има значение, сме готови да заложим по-висок бюджет.
Относно марката - има ли нещо общо и изобщо какви са приликите и разликите с kurzweil и kawai?
Виж целия пост
# 4
Първата марка не съм я чувала и не мога да дам мнение. Сравнявала съм Kawai, Korg, Yamaha и Roland, а иначе имам Yamaha YDP 143 и Kawai CA 78.
Първото го поръчах от Muziker, а второто - от Thomann.

Предимствата на Kawai за мен са в реалистичната клавиатура с дървени клавиши и механизъм с чукчета като на акустично пиано, които, разбира се, не удрят струни на лира, понеже е дигитално и такава няма. Звученето също е доста по-истинско, доколкото това е възможно при дигиталните инструменти. Понеже и аз съм в малко жилище, при това апартамент, през по-голямата част от времето свиря на слушалки, което е друг плюс, предвид даденостите при мен.

Имам клипчета и на двата инструмента - ако имате интерес, ще ги споделя, за да сравните.

Бих дала препоръка да изпробвате на място - Пловдив не е толкова далеч от София, за предпочитане е да Ви придружава пианист с опит. Все пак това е покупка, която не се прави ежедневно и е важно да сте сигурни в най-добрия избор според бюджета и възможностите Ви Simple Smile.

И поздравления за желанието да сбъднете мечтата си Simple Smile, аз също го направих, чак когато детето поотрасна и това беше едно от най-мъдрите ми решения Simple Smile!
Виж целия пост
# 5
Много благодаря за ценните съвети!
Забелязвам, че цените не варират много между чуждите сайтове и българските магазини, за това не смятам да поръчвам от европа, по-скоро бих подкрепила българския бизнес, най-малкото заради консултацията.
Това на което сме се спрели са тези три модела:
1. https://muzikalenmagazin.bg/klavishni/digitalni-piana/digitalni- … urzweil-ka-130-wh (това най-вече заради столчето Grinning )
2. https://muzikalenmagazin.bg/klavishni/digitalni-piana/digitalno-piano-korg-b1 (това ни казаха, че е възможно най-добрата комбинация между цена и качество, но малко ме съмнява да е така заради марката...не знам защо сюе предубедени)
3. https://www.musicworld.bg/bg/m_320100/i_54635/YAMAHA_DIGITAL_PIA … _P_45_bundle.html (това мисля, че е най-популярния вариант, за такова нещо...)

Само да вметна - и трите модела има къде да тестваме в пловдив, просто все пак искаме да имаме някаква представа с какви очи да гледаме на самите марки.
Виж целия пост
# 6
Ако се върнем на въпроса за марките, по-скоро се насочете към korg  или Yamaha, столче винаги може да си купите Simple Smile. Аз не успях да видя спецификацията на korg от линка, но има само sustain педал на снимката, а другото изобщо няма педали - предполагам, че се купуват допълнително. Иначе всички ги водят с уж утежнена клавиатура, но на практика е в пъти по-лека от тази на акустичните пиана. Това изисква много по-малко усилие при натискане на клавиша и съответно е много по-лесно, но ако в един момент човек седне на “истинско” пиано и е свикнал само с лека клавиатура, ще изпита затруднения. Важно е също така, при звукоизвличането клавиатурата да има добра динамика (много тихо, тихо, средно силно, много силно звучене и т.н).

Хрумна ми да попитате в български форум за музиканти - има няколко потребители там, които дават много ценни съвети и със сигурност ще са полезни при избора Ви.

http://forum.muzikant.org/

Редактирам се Simple Smile - явно вече сте питали, дано се съберат повече мнения Simple Smile .
Виж целия пост
# 7

Редактирам се Simple Smile - явно вече сте питали, дано се съберат повече мнения Simple Smile .
Да, попитах и там. Благодаря отново за помощта.
Аз за това искам да се спра на конкретна марка поне, а после да обмислям модел и накрая магазин от който да купя, така че ще ви държа в течение Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Супер, ще се радвам скоро да се похвалите  Simple Smile !
Виж целия пост
# 9
Значи всичко друго отпадна, като вариант, чудим се само между Korg C1 Air и Yamaha YDP-143. И двата се предлагат в https://muzikalenmagazin.bg и то с много важно условие за нас, а именно на изплащане и чрез tbi, unicredit и jetcredit. Никъде не го срещнахме това по другите български онлайн магазини.
Може би до края на деня ще вземем решение и ще действаме, след което ще се похвалим разбира се! Simple Smile
Ако имате някакви мнения за конкретния магазин или опит с него - моля да ми ги споделите, за да не се видим в приключение. Все пак е доста специфична покупката ни, въпреки че те по телефон са доста любезни и ни дадоха подробна и изчерпателна информация, но все пак имаме едно на ум.
Благодаря ви отново!

 Във музикантския форум тъкмо ни посъветваха и да се насочим към Casio. Това беше нещо, което не бяхме помислили и мисля, че като цена и качество ни устройва. Там ни насочиха и към това да гледаме основно клавиатурата, която трябва да е "хамър екшън". Casio се предлагат от muzikalenmagazin.bg и мисля да ги поразпитам за по-високия им клас, който влиза в бюджета ни, а и още повече че имаме доста гъвкави варианти за изплащане през въпросния онлайн магазин.
Добре де, явно ще поумуваме още ден два...
Виж целия пост
# 10
Не мога да дам мнение за casio, тъй като не съм го опитвала лично. Но някак предубедено го свързвам със синтезатори и не бих си купила подобно Simple Smile.

Ако сега трябваше да избирам в рамките на Вашия бюджет, бих се насочила към това: http://camerton99.com/product/6517/kawai-digitalno-piano-es-110-byalo.html

Педалиера в началото съвсем не Ви е нужна, може да си я купите по-късно.

Разбирам и нетърпението Ви Simple Smile, но ако изчакате още малко и посъберете допълнителна сума, бихте могли да се насочите към малко по-високия клас на Kawai: https://www.kawai-global.com/product/kdp110/

В Камертон виждам, че го има http://camerton99.com/product/7043/kawai-digitalno-piano-kdp110- … v-palisandar.html.
Виж целия пост
# 11
Аз бих заложила на най-евтиното дигитално пиано като начало. Моят син започна на Ямаха P-35, вече гледам, че е P-45: https://www.muziker.bg/yamaha-p-45-bk
Почти ви е в бюджета Wink
После, ако задълбочи, така или иначе с дигитално не става - трябва си акустично пиано, за да се научи да звукоизвлича, не просто да натиска копчета... Според мен няма смисъл да се дават повече пари за дигитално - какъвто и клас да е, освен ако не струва 50000, все няма да може да е с възможностите на акустично, а това е важно. Дори бих потърсила на старо (не продавам нашето, но предполагам, че ще се намери)
Виж целия пост
# 12
Да е акустично не е достатъчно Simple Smile. Да е качествено акустично - да.
И пак излиза извън бюджета, изисква редовно акордиране, трудно ще му се намери място в жилище от 50 квадрата и няма опцията за свирене със слушалки.

Полза от евтино пиано също няма. Ако ще е само да му мине меракът на детето, един синтезатор от Технополис ще им свърши работа. 

Технологията при дигиталните пиана е напреднала много в годините, предлагат се модели, в пъти по-добри от масата акустични руски пиана втора употреба, с които интернет е пълен, предлагат се и хибридни. Въпрос на избор, възможности и бюджет.
Виж целия пост
# 13
У дома сме с Ямаха P45, детето свири от  3 години аз от малко повече.
Чудесно съотношение качество цена. За начинаещи не е необходимо повече.
Виж целия пост
# 14
Да, и в музикалния форум нещата клонят към ямаха. Ще се почудим още малко и утре ще ви пиша какво решение сме взели, че търпението вече се изчерпва, а е друг въпрос, че се надявахме да е подарък за коледа 😂
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия