Рецепта за салата Ропотамо

  • 31 111
  • 10
Чакам с нетърпение да споделите рецептата за тази вкусотийка Hug
Виж целия пост
# 1
Пък аз се сетих за рибната консерва "Ропотамо". Тя пак беше с кисели крастави4ки и грах, 4е и домати ... само боб нямаше.
Виж целия пост
# 2
Ето какво намерих в нета:
        
 САЛАТА РОПОТАМО

Продуктите са естествено на око:
Но това е приблизително за 1кг. готова салата
сварен боб - около 1/2кг
сварен грах - около 200гр.
кисели краставички - 5-6 броя
чушки-мариновани или печени - 3-4бр.
гъст доматен сок, но не доматено пюре - около 300гр.
100мл. олио

Всичко се обърква хубаво и е добре да престои поне 1 ч. за да се "омешат" вкусовете


та мерси Пепи, това си е моята оригинална рецепта с оригиналната снимка. Нещо обаче морковите съм пропуснала тук - не ги виждам - на тази доза + 200гр. моркови, освен това краставичките е добре да се завишат (това след последните декустации).

Майка, рецептата за Скумрия Ропотамо е същата, но се прибавя скумрия, предварително задушена във вода с малко вино/оцет, лук и подправки, след което се нарежда в бурканите - ред риба, ред *зарзават* от горния, като на салатата. И двата вида буркани се варят по  час.
ето оригиналните рецепти*  http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,177.msg763.html#msg763
Виж целия пост
# 3
Надявам се, че няма проблем, че съм я пуснала, все пак не си присвоих авторството Wink!
Виж целия пост
# 4
Надявам се, че няма проблем, че съм я пуснала, все пак не си присвоих авторството Wink!

никакъв, само допълних.
Виж целия пост
# 5
Пък аз се сетих за рибната консерва "Ропотамо". Тя пак беше с кисели крастави4ки и грах, 4е и домати ... само боб нямаше.

Майка, сегашните консерви нямат грах - имат бобец.
Виж целия пост
# 6
Благодаря за рецептата,но имам само един въпрос -аз тази салатака искам да я консервирам за зимата и трябва ли да се завари ,а и за доматите пресни ли се слагат Rolling Eyes
Виж целия пост
# 7

Майка, сегашните консерви нямат грах - имат бобец.

Още по-вкусно е така, предполагам  Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Майка, най-вкусно е с двете - и грах и бобо.

Ифа, чети внимателно - пише, че и двата вида консерви се заваряват по  1 час.

Аз именно за зимата я правя салата, но оставям една голяма купа за *проба* веднага. Сам но знем дали ще стане с пресни домати - не съм правила. По-добре ги настържи, смели или ситно нарежи и ги поизвари малко, тогава, иначе ще стане доста рядко.

От доза с 1,5 кг. боб и другото на око /според вкусовите предпочитания/ излизат около 10 буркана по 800гр.
Виж целия пост
# 9
Благодаря Пепчо  bouquet
Виж целия пост
# 10

За нищо, ще се радвам, ако ти хареса таз /изпитана/  рецепКа  bowuu bowuu
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия