Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Имиграция в Германия,самотна майка или не ?!

  • 396
  • 9
Здравейте на всички мамита,предварително се извинявам за дългия пост и най-вероятно объркващото обяснение! Имам доста въпроси,страхувам се даже от това което ме очаква и искам вашите съвети,мнения и каквото още се сетите !
Ние сме 4 членно семейство -Мама,тати и две госпожици на 3г и 1г. За съжаление родителите ми са разведени отдавна,баща ми е пияница,майка ми се чуди кой поред мъж да завърти и как да си поживее! Нямам никаква подкрепа от тях от както съм се родила,отгледана съм от баба ми и дядо ми ! Свекърва ми почина преди 5 месеца и свекър ми е шизофреник отдавна и зълва ми го гледа в друг град ! Откакто с мъжът ми сме заедно (6г) се оправяме напълно сами,живеем на квартира. Дъщеря ми голямата е с телк. Децата НЕ са припознати поради едно единствена причина и тя е - помислих че така ще е по-лесно да се доредя до общинско жилище (може за много хора да е много подло )поради факта,че с тези наеми напълно изнемогвахме ! След като свекърва ми почина нещата станаха още по зле! Продадохме единствената наследствена нива от 6дк. за да замине мъжът ми за Германия и да започне работа! Намери работа и замина преди 2 седмици. В момента работи и живее в Хостел засега. И сега от тук започват моите въпроси.... Страхувам се след като децата не са припознати и с мъжът ми нямаме брак,дали не попадам в графата "деца в риск" поради факта ,че немога да докажа доход там ? Според Вас какъв е по-добрия вариант да сключим брак и да припознае децата или? Какво ще ме посъветвате да направя от вашия личен опит и/или наблюдения? Общо взето това е нещото което най-много ме притеснява,дали тяма да имам проблеми със социалните заради това,че се водя "самотна майка ". Искам вашите съвети каквито и да са те и ще бъда благодарна да бъдете искрени ! Не очаквам нищо розово,неискам и да ми бъде представено така! Просто като всички останали искам по-добър живот за семейството си! Не очаквам нищо даром! Искам нормален и спокоен живот! Ще работя,ще плащам данъци и осигуровки и ако трябва ще уча за по-добро образование Simple Smile Много благодаря на всеки който имаще търпение да ме изчете и да даде своето мнение Simple Smile Бъдете здрави 💙
Виж целия пост
# 1
Аз бих те посъветвала да не се опитваш да лъжеш системата в Германия,  защото ако те хванат, а те сигурно ще те хванат, има  последици. Германия е като цяло социална държава, но не обичат,  когато някой злоупотребява или се опитва да го прави.  Има теми на родителите по държави, погледни там, има много информация, а и сигурно доста съвети можеш да получиш.
Хостел означава пансион. Хубаво е да си намери квартира мъжа ти, преди да дойдете и вие, защото пансиона е временно решение, в повечето случаи- не особено изгодно.
Успех✌🌻
Виж целия пост
# 2
Без брак и неприпознати деца не можете да се включите в неговата здравна застраховка. Т.е ако той е на договор, то има и здр. застраховка, към която и вие може да се включите безплатно. За дете с ТЕЛК определено е огромен плюс.
Ако е самоосигурен е друго, тогава и ти трябва да си доброволно само осигурена, за да са децата застраховани към теб, щом не са припознати.
От тази гледна точка е по-добре да сте семейство.
Социалните не идват да проверяват всяка самотна майка. От друга страна, ако не си в системата, детето с ТЕЛК няма да получава нужните терапии. В тази точка , мисля че ТЕЛК тук няма да бъде припознат, трябва да минете наново по лекари. След това има интеграционни места в ДГ, работи се с такива деца, но си е борба пак с институциите.
Виж целия пост
# 3
Оправете документите си и документите на децата в България, пък после пътувайте. Най-добре брак и всичко останало.
Виж целия пост
# 4
Добро утро мамита,благодаря на всички ! И аз си мислех,че би било добра брак,припознаване и след това заминаване! Зная (и много се радвам) ,че другите държави не са като България ! Simple Smile Ще се радвам но още полезни съвети Simple Smile Разбрах,че в България издават многоезични актове за раждане,някой да се е занимавал с това? Да,мъжът ми знае,че трябва да намери квартира,но ми каза,че било трудно да дадът квартира на семейство с деца,защо?
Виж целия пост
# 5
Има много причини:
1. Децата вдигат шум и нямаш право да се оплакваш от детски шум, ерго по-добре никакви деца 😏
2. Четиричленно семейство чужденци, само един работи...
3. Има огромен недостиг на жилища, т.е собственика има огромен избор кого да пусне в жилището.

Учи езика, без език няма как да се оправяш с лекари, ДГ, терапии.
Виж целия пост
# 6
Многоезичен акт за раждане се вади от общината, в която е регистрирана майката. Не е необходимо бащата да присъства или да даде нотариално заверено пълномощно. Ако услугата е бърза - на момента струва 10 лв. За 1 седмица е 5 -6 лв, това в София.
Има ФБ групи на майките в Германия, може и там да се включиш да прочетеш за живота.
С квартирите е сложно - избягват да дават ако сте с малки деца. Може съседи да се оплакват от шумни игри. Но с търсене се намира, няма страшно.
Виж целия пост
# 7


Учи езика, без език няма как да се оправяш с лекари, ДГ, терапии.

Да започнала съм,всъщност съм го учила 1,6г но съм забравила тотално вече... Взех си учебник,изтеглих от Интернет аудио уроци и започвам да уча!
Виж целия пост
# 8

С квартирите е сложно - избягват да дават ако сте с малки деца. Може съседи да се оплакват от шумни игри. Но с търсене се намира, няма страшно.
Благодаря ти !
Виж целия пост
# 9
Официално никой не може да се оплаква от шумни детски игри, особено при толкова малки деца.
Което не означава, че тихомълком приемат шума. Някои са подли и намират начин да правят проблеми.

В големите градове е трудно с жилища.
Успех.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия