Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 21

  • 80 295
  • 742
# 570

Шницели от св.месо, паниран кашкавал в кори, печени моркови и салата
Виж целия пост
# 571
Картофени кюфтета
Скрит текст:
Картофите варя задължително необелени и от предния ден.А приготвяйки сместа стържа картофа,а не мачкам с пресата за пюре.Това го практикувам след доста опити с картофени палачинкообразни.[\spoiler]
Виж целия пост
# 572
Мусака от мен. Заливката пак не ми се получи въздушна, ама поне беше вкусна Confused

Виж целия пост
# 573
аз преди обичах пухкавата заливка, но напоследък може и само коричка, не държа на заливката Simple Smile
Мамче бандит, дай моля рецептата за тези бонбони Simple Smile
Пица Simple Smile http://pep-4o.blogspot.com/2009/10/blog-post.html?m=0 от късната ни закуска


и пиле с картофи яхния за вечеря http://pep-4o.blogspot.com/2010/02/blog-post.html
Виж целия пост
# 574
Успях да снимам Мисо супата в цялата ѝ прелест.  Wink

Скрит текст:

Виж целия пост
# 575

За утрешния празник
Честито на именниците
Виж целия пост
# 576
Здравословна и бърза вечеря- пилешка пържола с гарнитура

Виж целия пост
# 577
Мусака от мен. Заливката пак не ми се получи въздушна, ама поне беше вкусна Confused
Скрит текст:

Изглежда много вкусна ,обожавам мусаката точно с такава заливка. Страхотна идея за утре ,за обяд 😋
П.С Пуснете си ,,Кошмари в кухнята’’ да видите какви ужаси дават.
Виж целия пост
# 578
От мен: макаронена лазаня с кайма, царевица и грах. Понякога слагам и гъби, но днес пропуснах заради детето.

Изглежда ужасно, но иначе се постарай да в вкусна.
Виж целия пост
# 579
Закуската вкъщи- кекс със сушени домати и сирене


Хубав ден!:)
Виж целия пост
# 580
Рецептата за бонбоните лакта.
Скрит текст:

Всъщност има много такива рецепти, в които продуктите са едни и същи, но съотношенията им вариират. За съжаление всичките калорични, но пък излизат доста бонбони от тях. Аз правих по тази :
500 грама захар, 500 мл течна сметана (аз сложих около 300 сметана и 200 кондензирано мляко неподсладено.), 60 грама масло, 1 ванилова есенцийка. Сигурно и с есенция с друг аромат става.

Приготвя се формичката първо, правоъгълна с размери около 10 на 15 см или подобна. Постила се с хартия за печене на дъното а страните се намазват съвсем леко с масло.

Всички продукти заедно се слагат в една висока тенджера, понеже сместа като ври се надига доста. Бърка се докато заври от време-навреме, след като заври се намалява котлона на средна температура и се оставя около 30-40 мин без да се бърка повече. Важно е сместа да добие златист цвят и да достигне нужната температура. Ако някой има така наречения захарен термометър, температурата трябва да е 115 F. Аз нямам, затова с простичкият тест за готовност : мъничко от сместа се капва в чаша със студена вода. Във водата трябва да може да се оформи топче, но извадено от студената вода на стайна температура отново да губи леко форма. Тогава е готово и се маха от огъня, бърка се с лъжица около 5 мин, сместа става тежка за бъркане и по пода на тенджерата се образува "пътечка" от лъжицата без сместа са се връща обратно. Изсипва се във правоъгълната малка формичка и се натиска хубаво и се заглажда. Стои 4-5 часа и се нарязва в желаната форма и големина. Съхранение в стъклени буркан чета или кутии за сладки, според колежката която е правила и друг път в стъклен буркан в хладилника се задържат поне 2 месеца че е повече. В началото са меки, но с течение на времето се стягат. [ /Spoiler]
Виж целия пост
# 581
Безглутенови мъфини с брашно от елда..
Може ли да споделиш как ги правиш? Купих един пакет брашно от елда и се чудя как да го приготвям за дребния 😊🌷
Виж целия пост
# 582
Ducet0,
Скрит текст:


Мъфини с фъстъчено масло
1 банан
50г. фъстъчено масло
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода
100г. брашно от елда, но може би трябваше по-малко, станаха доста твърди
Тази рецепта беше със 100гр. бяло брашно, а аз заместих със същото количество от елда и не се получиха, както трябва. Не стана кексова смес, а твърди тесто.

Мъфини с банан и райска ябълка
1 банан
1/2 райска ябълка
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.л. сода
Брашно от елда
Канела

Пека ги на 200° до готовност.
Виж целия пост
# 583
infiniТy, много ми хареса тортата ти с тиква.

Мога ли да заменя овчето кисело мляко със заквасена сметана  или с кисело мляко, с висок процент масленост?

Здравейте,
Разбира се че можете да го замените със сходен продукт. Важното е да е с висок процент масленост.

Кръстчета с квас за Архангеловден
Виж целия пост
# 584
Днес с нещо грозно,но вкусно.Пилешки печени кожички.От години питах тук и там, вчера по някаква случайност имаше в месарницата,взех колкото да ми мине мерака..

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия