Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 21

  • 80 518
  • 742
# 420
момичета, помагайте!
цял час суша жълтъците. не стават прозрачни като в рецептата. Sad
колко дълго да ги суша?

първата "доза" броколи направо от тигана.

Simple Smile
Виж целия пост
# 421
Morena,
Скрит текст:
Това са съставките. 😊
1 намачкан банан
1 настърган морков
1 с.л. сусамов тахан
1 ч.ч. овесени ядки или, колкото е необходимо за лепкаво тесто
Зрънца нар

Смесва се всичко, оформят се бисквитки, нареждат се в тава, застлана с хартия за печене. Върху бисквитките се нарежда нара. Пекат се на 200° около 15 минути.

Излязоха ми 5 бисквитки.
Виж целия пост
# 422
Сем, кажи повече за пейнирлите? Непознато ястие ми е...
Последните дни у дома бяхме на:
Пача за мен

За децата

Спаначена торта - крем - заквасена и течна сметана

Крилца на фурна - бира, чесън, сол, червен пипер
Кюфтета по Цариградски (правя ги на фурна, та нз доколко са Цариградски 🙄)

за дребната

за тийна

за мен - шкембе чорба

Стига толкова, че досадих ....утре още толкова 😆
Лек ден 💐
Виж целия пост
# 423
DespicableMe, прекрасно, блгодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 424
Много се смях. Joy Точно Гру! Grinning
Скрит текст:

Бързи банички на тиган


Зеле с наденица на фурна




Бисквитена торта от снощните бисквити и яйчен крем с рожков

 преди малко го пропуснах от бързане да питам за жълтъците.
извинявай за прекръстването Simple Smile ще ти опека питка и пиле по този повод.Simple Smile
не знам дали си пробвала с друго, освен с ябълка, но сега можеш да си запишеш, че става и с круша, а скоро ще попитам с тиква и банан - не заедно. ще пиша за резултата. Simple Smile
може ли рецептата на яйчения крем с рожков? "рожков" това е топинамбур, нали?
Виж целия пост
# 425
.с рожков? "рожков" това е топинамбур, нали?
Различни, са душата! Simple Smile
Виж целия пост
# 426
Simple Smile Благодаря, Морена.
първо питах, а после проверих. Simple Smile

Виж целия пост
# 427
Свински врат в гювеча
Виж целия пост
# 428
обезкостено пълнено пиле Simple Smile
фаза 1 - обезкостяване  
Скрит текст:
фаза 2 - пълнене
Скрит текст:
и след малко Simple Smile резултата


и осушените жълтъци Sad
4-5 дена осоляване, 2 часа сушене във фурната... може да са прекрасни на вкус (още не сме пробвали), но толкова връткава работа не е за мен.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 429
st. Dobri,
Скрит текст:
Ще си чакам питката и пилето, да знаеш. Stuck Out Tongue Winking Eye
Тази тортичка беше за детето, затова е без захар и рожков, който е заместител на какаото.
200 мл. мляко (ползвах домашно козе)
1 яйце
4 с.л. натурално царевично нишесте
Малко водичка
1 с.л. брашно от рожков

Яйцето се разбива добре с нишесте и вода. Млякото се слага на котлона да заври. След завирането, на тънка струйка се прибавя яйцето с непрестанно бъркане. Като се сгъсти се сваля от котлона. Една част се отделя, а в другата се добавя брашно от рожков.
Когато правя за нас, обикновено правя с 2-3 жълтъка и 500 или 1000мл мляко и ЗАХАР. Grinning
A за бисквитите ще пробвам и с други плодове. Аз опитвам различни рецепти с различни видове брашна, че току-виж покрай малката и аз започна да се храня малко по-здравословно.
Виж целия пост
# 430
Фрикасе с бутчета и жито.





DespicableMe, моите са си прозрачни още като ги измия от солта, после суша на открехната вратичка на фурната,на 50 градуса и накрая ги  намазвам с олио.Ако температурата е по-висока им се губи прозрачността.Защо толкова дълго си ги осолявала, моите са готови на втория ден.
Виж целия пост
# 431
Пилешко с грах и моркови
Виж целия пост
# 432
Polly ще споделиш ли как правиш шкембето?


Торта с 250 гр маскарпоне 200гр течна сладкарска сметана, 100 гр течен шоколад, крем оле на др Йоткер и бишкоти потопени в прясно мляко
Виж целия пост
# 433
DespicableMe,
Скрит текст:
На моята като малка, а и до сега правя любимо много лесно и пухкаво кремче, което ти препоръвам за твоята бебка, когато решиш и ако ти допадне разбира се.
Ябълка на резени пека до омекване, после намчквам с вилица и разбърквам с кис. мляко, подправям с канела. Тук в ляво да видиш как изглежда. Добавила съм и чия в този.

Сега(на 12г е вече)ѝ правя и един безглутенов шоко мус - какао/рожков, авокадо и банан пасирам. В кръглата кутийка на снимката.
Виж целия пост
# 434
Скрит текст:
Фрикасе с бутчета и жито.




DespicableMe, моите са си прозрачни още като ги измия от солта, после суша на открехната вратичка на фурната,на 50 градуса и накрая ги  намазвам с олио.Ако температурата е по-висока им се губи прозрачността.Защо толкова дълго си ги осолявала, моите са готови на втория ден.

ако е за жълтъците Simple Smile Simple Smile не Гру, а.к.а Деспикабъл ме,  аз се оплаках.
оставих ги 4 дена, защото така пише в рецептата. Sad не бяха прозрачни като ги извадих от солта. и не станаха прозрачни с 2 часа сушене.
като се замисля, и никаква мазнина не е капала от тях.

допълвам за пилешкото филе.
в едната рецепта пише 24 часа, в другата 5-6 часа са много Sad

като не помня предния път какво съм правила... оставям за 12 часа за по-сигурно
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия