ЗА или ПРОТИВ мултикукърите

  • 24 556
  • 94
Здравейте!!! Възобновявам темата за мултикукърите и предварително се извинявам ,че създавам нова такава ,при положение ,че открих няколко такива,но все със задни дати. Интересува ме за тези от вас ,който използват или са използвали този вид уред дали има някаква полза /улеснение в готвенето. С малки деца съм и не винаги ми остава време да стоя над печката,а от това което прочитам при мултикукърите има възможност за задаване на програма и ястието се готви без да се налага да стоя там или да го наблюдавам през 5 минути.Също ще помоля за препоръка в избора на марка и модел (без ограничение в цената)
Виж целия пост
# 1
Ако имаш предвид слоукукър, значи това е перфектното решение. Много вкусно става. Нашият нещо изгоря, и аз засега не искам да купувам друг, защото много място ми заема. Но е много удобен уред. И аз съм с деца
Виж целия пост
# 2
Ползвам мултикукър от доста години и съм супер доволна. Вари, задушава, пече, пържи. Прави всичко в един съд и с един уред. Най-хубавото е, че не трябва да го наблюдаваш. Реално готвя за 10-15 мин. Слагам всичко наведнъж, програмирам и го зарязвам. Мога да изляза или да правя нещо друго. Има отложен старт. Мога да го заредя сутринта и на обяд децата като се приберат да имат топло ядене. До сега не съм открила нещо, което не може да се сготви там. Супи, яхнии, сърми, пълнени чушки, месо с ориз или картофи... всичко готви. Спестява ми много време, съдове и изобщо много ме улеснява. Любим ми е.
Виж целия пост
# 3
А какво е покритието на съда, в който се готви, и как се мие след това? Събира ли се в малка миялна?
Виж целия пост
# 4
Аз съм с мултикукър на Тефал. Купата май не става за съдомиялна, то аз и нямам де.
Иначе съм твърдо ЗА, нищо, че го ползвам от месец само. Не стоя да бъркам постоянно яденето, не мирише в къщи на готвено, докато готви аз мога да върша нещо друго.
Виж целия пост
# 5
Моят е Филипс, съдът е тефлонов. Става за съдомиялна, но всъщност няма нужда, защото се мие супер лесно. Нищо не ми е залепвало до сега. Препоръчвам марката.
Виж целия пост
# 6
Имам мултикукър, но херметик за мен само те са оправдани за спестяване на време, ако това се цели.
Иначе другите предимства са както са споменали - не се занимаваш много слагаш и то си готви Simple Smile , няма миризми. Но за мен на обикновените кукъри са им ужасно дълги програмите а аз исках бързо готвене. Като за първи кукър не исках да хвърлям много пари, затова след проучване взех този https://technika.bg/product/14630/multikukar-first-austria-fa-5130.html  , купата е тефлонова. Но съм в една ФБ група, където от чужбина могат да се поръчват стоманени и сега се каня да си взема такава.

Ползвам го вече година, много съм доволна.
Виж целия пост
# 7
Моят не е херметически. Има и дълги и кратки програми, зависи какво готвиш. Най-добре е времето да можеш да си го регулираш. Лично аз съм фен на бавното готвене. Става изключително вкусно и се запазват повече полезни вещества. Да, бавно става, но понеже не те ангажира с нищо, на мен това не ми пречи. Например вчера готвих джолан с кисело зеле, на бавно готвене, 5ч. Реално обаче го сготвих за 10 мин - слагам всичко в кукъра, програмирам и го оставям. Другото време не го броя, защото той си готви, а аз съм свободна. Стана фантастично.
Но това вече си е въпрос на лично предпочитание. 
Виж целия пост
# 8
Здравейте, да се включа и аз Simple Smile
Имам отдавна мултикукър, но си стои в кашона чисто нов Rolling Eyes
Изобщо не мога да си представя как ще сготвя например яхния в него. То нали първо се слага едно, после друго.
Как така ще сложа всичко наведнъж, ще го направя с отложен старт и като се прибера от работа ще е готово? Thinking Thinking Thinking
Виж целия пост
# 9
Тефлоново покритие на мен не ми е ок.
И аз се чудя дали би ми вършил работа. Навремето ми подариха някакъв уж много хубав грил с въздух, който тук много го хвалеха за печене. Пробвах няколко пъти и разбрах, че не е за мен.
Поразгледах другата тема. Някои потребителки са писали за яхниите, че слагат лука и докато режат останалото, той се готви.

Токио, сега видях, че си писала отложен старт. Е, да, така не става. За такива случаи трябва да готвиш нещо, при което се слага всичко заедно или се примиряваш с по-разварени зеленчуци.

Виж целия пост
# 10
Моят не е херметически. Има и дълги и кратки програми, зависи какво готвиш. Най-добре е времето да можеш да си го регулираш. Лично аз съм фен на бавното готвене. Става изключително вкусно и се запазват повече полезни вещества. Да, бавно става, но понеже не те ангажира с нищо, на мен това не ми пречи. Например вчера готвих джолан с кисело зеле, на бавно готвене, 5ч. Реално обаче го сготвих за 10 мин - слагам всичко в кукъра, програмирам и го оставям. Другото време не го броя, защото той си готви, а аз съм свободна. Стана фантастично.
Но това вече си е въпрос на лично предпочитание. 

Аз готвя в гърне такава манджа. Слагам всичко за нула време и после се пече 4-5 часа. Различен ли е вкусът?
Виж целия пост
# 11
Тъй като от много време обмислям подобна покупка, признавам не съм го направила тъй като не мога да се ориентирам от големият избор. Моля, давайте линк от уредите за които коментирате добрите си отзиви. Благодаря.
Виж целия пост
# 12
savina_33 спор няма за бавното готвене, че е много по-добро  Peace .
Но на мен ми трябва като се върна от работа и максимум до час да съм сготвила. Отложен старт не ми е вариант, не мога да се пречупя все още нещо да работи докато ме няма у дома  Laughing .  Най-дългата ми програма е 50мин, супи разни стават за 8-10мин.

Но наистина избора е според организацията на домакинството и според предпочитанията.

Дъждец и аз не съм фен на тефлона, затова планирам стоманената купа.
Виж целия пост
# 13
Тъй като от много време обмислям подобна покупка, признавам не съм го направила тъй като не мога да се ориентирам от големият избор. Моля, давайте линк от уредите за които коментирате добрите си отзиви. Благодаря.

Аз съм с този https://www.technopolis.bg/bg/Multicookers/MULTICOOKER-TEFAL-CY505E30/p/854813
Виж целия пост
# 14
Редактирах си горе поста, но много сте писали и затова го слагам в отделен.
А печено месо става ли добре в уреда?
Ребра как се готвят като не могат да се разстелят като в тава? Коричка става ли отгоре?
Печено пиле?
Риба?
Сладки картофи на тънко с препечена коричка, печени зеленчуци, мусаки разни?
Аз готвя повече такива неща.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия