Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Запишете се на безплатно обучение по дигитална безопасност за родители

  • 4 791
  • 130
С всяка изминала година броят на българските деца, които използват интернет от ранна възраст, нараства, а с това нараства и рискът те да попаднат в неподходяща среда. Според последното проучване, проведено през миналата година от Центъра за безопасен интернет, 97% от българчетата използват интернет, а 93% от тях влизат в световната мрежа всеки или почти всеки ден, основно използвайки социалните медии. Във Facebook 40% от профилите на деца са публични, което довежда до редица проблеми с тяхната безопасност, особено при завишаване на възрастта им при регистрация, каквато е обикновената практика.

„Теленор“ ще организира серия от безплатни родителски срещи в София, Пловдив, Варна и Бургас на тема „Деца, смартфони и смартродители“, в рамките на които телекомът ще предложи обучение по дигитална безопасност за родители. Как да бъдем успешни дигитални родители, какви са заплахите в онлайн общуването и за какво децата използват социалните мрежи са само част от горещите въпроси, които вълнуват всеки родител, и ще бъдат поставени за дискусия по време на срещите в четирите града.Събитията се организират под надслов „От нас зависи“ в партньорство с Центъра за безопасен интернет и Асоциация „Родители“ и ще се проведат на 12 октомври 2019 г. в Пловдив, 16 ноември 2019 г. в Бургас, 17 ноември 2019 г. във Варна и 30 ноември 2019 г. в София. В рамките на обученията всички участници ще имат възможност да се запознаят с основните рискове за децата в интернет и как да разпознават симптомите на проблемната употреба на интернет. Специалисти ще запознаят родителите с основните начини за насърчаване на позитивното поведение онлайн и с добрите родителски практики в дигиталния свят, както и с каналите за докладване, намиране на помощ и допълнителна информация. За да бъдат максимално полезни за желаещите родители, срещите ще дават възможност и за дискусии по възникнали въпроси и обсъждане на конкретни случаи.

Предстоят двете обучения в Бургас и Варна - на 16 ноември в Бургас и 17 ноември във Варна.

Направете вашата безплатна регистрация за обучението в Бургас ТУК.Безплатна регистрация за обучението във Варна ТУК.Обученията са част от дългосрочната кампания на дигитална безопасност на компанията. От 2006 г. насам „Теленор“ традиционно информира децата и родителите им по темата за безопасен интернет, както и се ангажира с осигуряване на безопасен интернет. Компанията подкрепя такива инициативи, сред които Речник на социалните мрежи и Наръчник за видовете онлайн тормоз. „Теленор“ бе и първият телеком в България, който въведе филтър за блокиране на материали в интернет, които съдържат сексуална злоупотреба с деца.
Посетете събитието във вашия град!Включете се в дискусията
Въпрос за първи етап: Използват ли вашите деца дигитални устройства и колко често сърфират в интернет пространството? - срок за участие по този въпрос: до 11.10.2019 г. Този етап е приключил.
Въпрос за втори етап: Кое според вас е най-ценното, което получават децата ви от ползването на интернет и социални мрежи?

Трима от всички участници, изтеглени на случаен принцип, ще спечелят награда комплект книги: "Внимание! Деца пред екрана", "Мъдро родителство за умни деца" и "Мисия мама".


Запознайте се с общите условия на активацията ТУК.
# 1
Дъщеря ми използва дигитални устройства и сърфира в интернет пространството от време на време.
Виж целия пост
# 2
Да,дъщеря ми използва дигитални устройства и сърфира в интернет пространството често.По-често отколкото ми се иска на мен.
Виж целия пост
# 3
използват ли вашите деца дигитални устройства и колко често сърфират в интернет пространството?
Ежедневно, постоянно и непрестанно - така бих отговорила. Дигиталните устройства са неизменна част от живота ни, а информацията е на върха на пръстите ни. Неизбежно е използването на дигитални устройства и интернет.
Виж целия пост
# 4
Детето ми използва дигиталните устройство често, почти постоянно, което никак не ми харесва.
Виж целия пост
# 5
Да, децата ми използват дигитални устройства и сърфират в интернет. Все още са малки и ме слушат къде да не влизат, да не си правят профили, но както казах все още са малки Sad За после направо не ми се мисли. От време на време проверявам къде влизат и какво гледат
Виж целия пост
# 6
Дъщеря ми е на 7г и все още няма достъп до дигитални устройства.
Виж целия пост
# 7
Използва таблет и търси разни неща в интернет по веднъж на ден.
Виж целия пост
# 8
Голямата ми дъщеря е на 8г и използва дигитални устройства. Пише си и се чува със съученичките си, гледа клипчета. На този етап на нейните устройства има YouTube за деца , а другият съм деактивирала.
Виж целия пост
# 9
Дъщеря ми е още малка, но колкото и да се опитваме да я ограничаваме, използва дигитални устройства, но не много често.
Виж целия пост
# 10
Дъщеря ми е малка, затова гледам да ограничавам достъпа й до дигиталните устройства вкъщи.
Виж целия пост
# 11
Използват лаптопи, телефони и таблети( всяка си има свое устройство). Сърфират ежедневно. Голямата има мобилен интернет, малката- не( не им е разрешено да носят телефони в училище).
Виж целия пост
# 12
Сина ми е още малък, но е очевиден интересът и афинитета му към различните дигитални устройства които използваме вкъщи.
Виж целия пост
# 13
детето ми ползва дигиталните устройства ежедневно, постоянно и непрестанно
Виж целия пост
# 14
Детето ми няма достъп до дигитални устройства, но има желание Satisfied Не знам как ще го опазвам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия