Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Сключване на граждански брак - въпрос

  • 535
  • 6
Здравейте, с приятелят ми искаме да сключим брак, но преди години изтегли заем, който в последствие нямаше как да изплаща. Искам да попитам ако някой си има на представа, дали след като сключим брак този заем става на половина и мой? Мога ли да имам нещо на мое име без да се притеснявам, че банката може дами го вземе и т.н? Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 1
Мисля, че щом е на негово име и е преди брака, си е само негов. Делят се неща, които са придобити по време на брака. Както например ако той има жилище или кола на свое име преди брака, ти нямаш дял от тях, а само ако си купите по време на брака. Същото би трябвало да е и с кредита. Попитай и адвокат, за да си съвсем сигурна.
Виж целия пост
# 2
Рано или късно ще си поискат заема и тогава няма начин да останеш незасегната. Негова заплата, общ имот или автомобил, независимо на чие име са след брака е допустимо да бъдат продадени заради дълга.
Виж целия пост
# 3
Понеже сме в чужбина в момента и нямам възможност да се консултирам до декември, за това реших да попитам първо тук. Благодаря, вече малко по-нататък и това ще стане. Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Здравейте, заемът си е само негов след като е изтеглен преди брака и не сте подписвала договор за кредит или договор за поръчителство. По отношение на имоти които придобиете по време на брака е възможно да бъдат възбранени, освен ако не подпишете предбрачен договор.
Виж целия пост
# 5
Наскоро една позната имаше такъв странен казус, аз недоумявах как е възможно. Ето и нейния случай:
Развела се е със съпруга си, минали са 2-3 години и той теглил кредит. Не можал да си плати кредита, заминал за Германия да си търси кусмета и от банката почукали на вратата на моята позната.
Банката не се интересува, че в момента на теглене той е бил разведен и нямало от кого другиго да си вземе парите. Моята позната сега освен, че едва свързва двата края, а и изплаща чужд кредит Sad Затова и аз съм пред тази дилема "С брак илии без" е по-добре.
Виж целия пост
# 6
Аз се поинтересувах и намерих това. https://pravatami.bg/29511 Има вратичка, прави се договор или каквото е там и всичко, което е на твое име си остава твое, на негово също.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия