Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Потен тест

  • 505
  • 9
Здравейте!  За съжаление пулмоложката, която наблюдава синът ми има съмнение за муковисцидоза. Не можем обаче да намерим лаборатория, в която правят потен тест. Някой знае ли къде в Пловдив правят такова изследване?
Виж целия пост
# 1
Генетичен тест от кръв е по точен.  Потърсете проф. Кременски,  правят  ги в неговата лаборатория. Ако е дадено в болница, изследването е безплатно за вас.
Виж целия пост
# 2
В "Свети Георги", на "Васил Априлов", правят потен тест.
Генетичният тест не изследва по-редките мутации, така че най-добре и двата теста да се направят.
Виж целия пост
# 3
Звънях там,-казаха, че не правят. За тази става въпрос, нали?
https://www.google.com/search?sxsrf=ACYBGNStUgQ0IK5CAOF8pZ4vjQtP … mwX8u5GYBA&q=свети+георги+лаборатория&oq=&gs_l=mobile-gws-wiz-serp.1.0.35i362i39l8.0.0..2342...2.0..0.0.0.......0....1.......8.xaLubBZVNXY#istate=lrl:iv&rlimm=7846274231228331873
Виж целия пост
# 4
Линкът не се отваря.

Говоря за лабораторията на болница "Св. Георги", не на ДКЦ-то - не знам линкът към кое сочи. В една от по-малките сгради вътре в двора се намира.
Виж целия пост
# 5
Ахаа, Вие говорите за ВМИ -разбрах. Ходих до там вчера -от две седмици вече не правят теста. Лекарката също се обафи на колеги-окава се, че никъде в Пловдив вече не може да бъде направен такъв тест. Изпрати ни в Александровска в София. Благодаря  Ви все пак за включването.
Виж целия пост
# 6
Да, за ВМИ. Странно, че са престанали, а особено, че в цял град вече няма къде да се направи. А защо са престанали (любопитно ми е)?
Пожелавам ви отрицателен резултат.
Виж целия пост
# 7
Апаратурата за муковисцидозите вече била много стара и не могат да гарантират достоверни резултати. Няма друга лаборатория в града, която разполага с такава апаратура. Благодаря, ДАНО наистина резултатите да са отрицателни Hands Pray
Виж целия пост
# 8
Потният тест дава най-точните резултати за муковисцидоза. Поне според пулмолога на сина ми. За съжаление не мога да помогна с адрес, тъй като ние сме в чужбина и там правихме теста преди около шест години.

Пожелавам на авторката отрицателен тест!
Виж целия пост
# 9
Днес, ще направим потния тест в 1-ва детска поликлиника в София. Виждам, че Сити клиник също правят такъв тест, но е някакъв-нанодукт. Резултатите ги дават на момента. Надежден ли е?  До колкото разбирам от статиите той не измерва хлоридоте, а проводимостта на потта, но също може да бъде използван за фиагностициране /насока към тази проклета муковисцидоза. Някой запознат ли е?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия