Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Клотримазол при ранна бременност?

  • 162
  • 6
Здравейте мили Мами.
Тъй като съм доста нова, не знам топко как върви с писането тук, но ще опитам..

С приятеля ми се опитваме за бебенце и този месец с помощта на тест за оволация уцелихме правилните дни. Имам симптоми различни от тези когато ми идва цикъла, като твърде ранни болки в гърдите или ниско долу в корема.. Цикъла ми трябва да дойде (надявам се не🙈) около 20и. Обаче популих гъбична инфекция и гинеколожката ми е в почивка до 14и, а при мен са вече 2 дни и предполагам знаете колко е дразнещо.

ВЪПРОСА МИ Е:
Би ли било опасно, в случей че съм бременна, доста ранна бременност, свещичките Канестен (тези съм ползвала до сега винаги) да навредят на плода по някакъв начин?

В аптеката ми казаха, че някои доктори ги препоръчват някои не и че не могат да ми ги продадат без да се консултирам с доктор.

Благодаря ви много за помощта 🙏
Виж целия пост
# 1
Гиназол е позволен при бременност. Ползвай него- еднократно се поставя, около 20лв е
Виж целия пост
# 2
Всякакви противогъбични и други лекарства са забранени през първия триместър. След това може и Гиназол и Клотримазол. Аз облекчавах нещата с крем Витасин, той е на основата на животински и растителни мазнини и няма никаква химия в него.
Виж целия пост
# 3
Ама момичето още не е бременно- не чака менструация около 20-ти. Няма нужда да се мъчи.
Виж целия пост
# 4
Не знам дали съм, не мога да проверя още е рано. Както написах с тест за оволация хванах дните, в които възможността е най-голяма и опитамхме, но това е този месец. Но са минали 6 дни от тогава. За това не съм сигурна какво да правя
Ама момичето още не е бременно- не чака менструация около 20-ти. Няма нужда да се мъчи.
Виж целия пост
# 5
Именно за това не рискувай, вземи си Витасин, той ще те пооблекчи малко, хапвай кисело мляко, забрави за сладки и тестени неща и си вземи пробиотик. Ще трябва да си ги изтърпиш, аз в 6гс хванах гъбички и чак в 14гс ги лекувах.
Виж целия пост
# 6
Същинската бременност(имплантация) настъпва от 6 до 12 дни след овулация, която пък евентуално настъпва от 12 до 36 часа след положителен тест за овулация. До около 5г.с., когато приключва имплантацията, ембрионът няма кръвна връзка с тялото на майката. Кремове и глобули се прилагат във влагалището, а не в матката, където би трябвало да е ембрионът.
Тест за бременност отчита 12-13 дни след овулация.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия