Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как живеете като албинос или как отглеждате албинос?

  • 1 257
  • 17
Здравейте аз съм нова тук. Реших да пусна тема понеже съм на 16 и съм албинос. Конкретния ми въпрос е за това как възприемате албинизма сами за себе си ако сте албинос като мен.
Аз съм момиче на 16 добра съм в училище, имам високи оценки, всички ме приемат за равна надявам се, имам много приятели и никога не съм била смятана за нещо повече или по малко заради външния си вид или здравословно състояние. Просто самата аз понякога се замислям дали всъщност живея пълноценно, вярно е родителите ми са ми осигурили всичко нужно и никога не са ме обаждали за това че съм албинос. Всъщност като по малка заради "бялата" ми коса ми казваха стара баба и др.но аз никога не съм възприемала това като обида, просто защото аз не съм се вълнувала от това какво мислят другите, понеже хората, които ми казваха така никога не съм ги смятала за лоши, защото нито това нещо беше обидно за мен то беше в кръга на шегата, а те са наистина страхотни хора. Понякога просто ми идва да се гръмна, нямам конкретна причина имам предвид наистина винаги отношението на учители, родители, семейство и приятели е било страхотно, но някак това че не мога да бъда абсолютно нормална някак ми тежи. Просто когато изкарам някакъв незадоволителен за мен резултат и чуя "Това е достатъчно за теб" усещам границите, които хората са ми поставили. Когато това се случи изпадам в тотална истерия и откачам, защото не съм по-различна (приела съм го да, но това не значи че хората трябва да мислят, че съм по-слаба от останалите). Понякога си мисля как ме виждат хората, дали ме съжаляват или не, дали въпреки външния ми вид ме смятат за красива, или не. Изобщо когато бях по-малко не съм се замисляла толкова, но когато пораснах нещо ме накара да се съмнявам в себе си. Чудя се кой ли нормален човек би ке оженил за мен кой би ме приел? Замислям се не искам да причинявам това на децата, си страх ме е че един ден ще имат същите дни и нощи, които аз изживявам понякога. Мисля си с какво съм заслужила точно аз да имам толкова несигурност в себе си и да бъда такава?
В момента сигурно звуча адски глупаво и неоснователно, но просто имам нужда, някой като мен да ми каже нещо, което да ме държи, защото каквото и да ми кажат другите, никой не може да ме разбере.
Виж целия пост
# 1
Такива мисли минават на всеки, който е с нещо различен от другите. Очаквам подобни мисли и от едно от децата ми, когато стане на твоята възраст. Сега е на девет. Водили сме разговори не веднъж. Чупило ми се е сърцето всеки път, когато съм му казвала, че не може да сбъдне мечтата си да бъде футболист по здравословни причини. Сто пъти сме обсъждали защо точно той е такъв.
За мен е важно да култивирам в него желание за победа, самочувствие и воля за живот. Че важните неща са приятелите, любовта, семейството, мъжката дума, достойнството (твоето и чуждото)...
Животът е ценен дар и всяка секунда е важна. Дали страдаш от албинизъм или си от друга раса и за това си с друг цвят на кожата, няма особено значение. Различните винаги се виждат от далече и изпъкват на общия фон. Възползвай се Simple Smile Бъди различна. Бъди себе си! Когато си повярваш и започнеш сама да се харесваш, другите няма да имат избор и ще станат подвластни на чара ти.
Виж целия пост
# 2
Аз смятам, че вашия син ще се откаже имам предвид ако е просто като другите момчета, които искат да станат футболисти просто ей така на неговата възраст, дори да не е албинос ще се откаже, защото всички момчета, които познавам на неговата възраст бяха абсолютно същите и просто пораснаха. Аз нямам идея как стоят нещата при мъжкия пол, но определено това че вие искате да създадете достоен човек ще рефлектира върху него. Аз не съм единствено дете например имам брат и е съвсем нормален смисъл, че не е албинос и няма здравословен проблем, физически или психически. Просто никога не са ме делили от него ние с него имаме страхотна връзка макар разликата ни от 4 години. Всъщност аз винаги съм показвала на хората колко съм силна имам предвид,, само близките ми приятели знаят, че такива мисли ми минават през главата. Смятам, че другите хора, които не са ми толкова близки не са се и замисляли, че може някога да ми мине нещо подобно през главата. Знаете ли защо? Винаги с усмивка се шегувам и съм съркастична със случващото се и това, че съм албинос повечето ми познати знаят, че например аз успях да отида на национално ниво на олимпиада и това за мен беше голяма радост, защото обожавам предмета, и имам огромен респект към учителката си. Ако има нещо, което може да му даде най-голямо самочувствие то е това, което сам извоюва въпреки, че това което направих за мен беше голяма радост на фона на другите, които също бяха стигнали до там аз не изпъкват с нищо. Въпреки всичко това аз съм горда от този факт и смятам за продължавам да се усъвършенствам. Мисля, че като момче не трябва да има мисли това например като мен, че никой не няма да иска да създаде семеен живот с него момичетата не са такива разбира се има изключения, но ако съдя по себе си аз лично съм на мнение, че държанието на едно момче е най-важното освен това да не говорим колко са красиви момчетата албиноси. Изобщо не трябва да се притеснява много ми е лесно да го кажа знам звучи много лесно ами не е. Трудно е изглежда лесно наистина звучи лесно, но не е. Смятам, че не трябва да му казвате
Ти не можеш да станеш футболист, така или иначе тази мечта е мечта на всяко момче в даден период. Просто повярвайте в него не му втълпявайте това при мен е точно обратното нашите прекалено много ми имат вяра и не стигат до истината, докато вие сте откровен. Това много ми харесва, но ако иска нека опита няма лошо знаете ли има албиноси, станали европейски състезатели по бягане на държина, има модели, има адвокати. Ако наистина има талант за това ще си проличи и неговото здраве няма да му попречи при никакви обстоятелства, защото дори да има затруднения ще бъде инат, за да ги преодолее аз поне бях така.
Виж целия пост
# 3
Моят син има проблеми с бъбреците и всеки професионален спорт е противопоказен. Той си рита с приятели, но това е всичко и не може да бъде друго.

Недей да си мислиш, че от комплекс за малоценност страдат само момичетата. Куп момчета се питат дали ще се намери някой да ги хареса заради акне, големи белези или друго.
Като цяло, това са въпроси, свързани с израстването на личността и именно за това ти обърнах внимание на това, че е витално важно да се научиш да се харесваш и да си кажеш, ами да. Това съм аз. Аз съм силна, очевидно умна. Умея да боравят с думите. Имам семейство, което ме подкрепя и обича, и приятели, които ме разбират.
Единственият порок на младостта е, че все бърза. Успокой се и се наслаждавай на момента и знай, че през същата вътрешна битка минава всеки тийн, защото това е час от съзряването и от желанието да намериш мястото си във вселената.
Има една приказка "чуждата кокошка е патка". Помисли върху това. Другите, идеалните според теб най-вероятно имат също проблеми, които ги карат да се чувстват несигурни. Нищо, че не ги носят на ревера или в косите Simple Smile
Виж целия пост
# 4
О, да това е друго да за това имате право щом има друг проблем. Много Ви благодаря накарате ме да се усмихна наистина си личи, че сте страхотна и като майка, и като човек.
А сега въпреки, че не съм писала по темата нищо ми се иска да обменим опит говоря за медицински лечение свързани с албинизма предполагам всички знаем, че няма открито ефикасно лечение за това заболяване, понеже е свързано с куп генетични преходи и тн, за да се получи. Просто за чиста доза информация да попитам лекували ли сте се медикаментозно. Аз съм не знам доколко е имало ефект, но в общи линии аз съм открила медикаментозно лечение, носене на фотосоларни очила и силна слънцезащита, като единствен вариант за лечение и предпазване доколкото е възможно на очите и кожата. Ходила съм в Турция и там казаха, че в Америка разработват капки, но нищо не излезе. Вие намирате ли други лечения?
Виж целия пост
# 5
Всеки е бил обиждан като дете от децата наоколо в детските си години - заради примерно очила, ръст, килограми, слух, заекване, походка, коса, акне  и много много  други причини -децата умеят да бъдат жестоки и изобретателни. Нищо по -различно не се случвало с всеки от нас.  Важното е това да ни направи силни и доволни от себе си и това , което сме.

Както каза jj okocha,  факта че човекът пред теб изглежда ок, не значи че всичко му е наред, има толкова невидими и неподозирани страхотии. Всеки от нас е слаб, всеки от нас знае че не трябва да показва тази слабост , всеки от нас живее с нещо -  вие с албинизма, ние с други макар и невидими проблеми. Можем да си позволим да сме слаби сред  хората които ни приемат каквито сме...
Виж целия пост
# 6
Разбира се така е всеки има проблеми аз лично нямам травма например от какъвто и да е било вид тормоз просто в един момент съм си задавала въпроса Защо точно аз? И нашите са ми казвали например, че има много по-лоши неща и е вярно, но аз като човек смятам, че хората стават все по алчни дори да имат повече от другите аз лично съм така и им казвам, че има и по-добре. Всеки човек има своя живот и своите трудни моменти и неща, с които трябва да живее независимо, че няма вина просто така е било писано. Пуснах този пост главно, защото се чувствам много несигурна в себе си и това, че не го показвам и ми е писнало да слушам от приятели и роднини, че аз съм уникална и не знам си какво и що. На каква цена съм уникална всеки човек е уникален обаче аз на каква цена съм уникална ако трябва да си отрежа косата до ушите бих ако мога да избирам да съм от друга раса бих само и само да виждам нормално, но не става. Имах нужда да чуя нещо от човек, който е обективен и има различно мислене и изказ за разлика от хората, които познавам, понеже всеки повтаря едно и също.

Много ми се иска темата да помогне и на хора, които тепърва се сблъскват с албинизъм. Ако имат въпроси ако имат нужда от съвет например при някакво затруднения аз самата живея по този начин и мисля, че съм открила ефикасни неща за справянето в училище и тн. За това ако някой, някога им я въпрос аз съм тук наистина много искам да си завъртим една хубава и обширна тема за албинизма, защото видях че предишната тема е от много години и мисля, че едно опресняване няма да е лошо.
Виж целия пост
# 7
За пръв път чувам, че албинизма е някакво "заболяване", аз винаги съм  приемал албиносите за 100% равними и еднакви с мен и всички останали.
Виж, и на мен са ми казвали, че "това е достатъчно за мен", ерго - значи съм тъп, дори не съм албинос. Да ида да се гръмна ли?
Я си живей живота, различна си, това е ХУБАВО в днешно време (слава Боже, не сме XVI-и век), чакат те само успехи по-нататък!
Виж целия пост
# 8
Много Ви благодаря не съм очаквала толкова много позитивизъм в толкова негативните неща, които написах. Много благодаря на всеки отделил от времето си, за да ми даде съвет. Вие наистина сте страхотни и много се надявам, че вече ще приема, че това нещо няма да ми пречи. Защото аз нямах избор, но го смятах за недостатък, но вашите думи наистина ме карат да се усмихна искрено.
Виж целия пост
# 9
Е какво им има пък на албиносите, пълно е със супермодели албиноси, най - красивото дете пък беше точно момиченце албинос.
Виж целия пост
# 10
Е какво им има пък на албиносите, пълно е със супермодели албиноси, най - красивото дете пък беше точно момиченце албинос.
Ava Clarke

Виж целия пост
# 11
Аз пък си мисля и друго... Звучиш ми като умно и амбициозно момиче. Защо не пробваш да обърнеш внимание на външния си вид, в смисъл такъв, например да внесеш "женственост" в начина, по-който изглеждаш, като например започнеш да полагаш повече въображение в тази посока. Може да започнеш да носиш някакъв гланц или червило, да се сплетеш на плитки .... в интернет е пълно с модни съвети за тинейджъри. Все пак си момиче. Може да потърсиш съвет и от майка си в тази посока. Simple Smile Хубаво разсъждаваш, но сякаш ми се губи момическото в теб. Може би това, че се намираш за по-различна те е накарало и да развиеш умението да размишляваш в дълбочина. Отпусни се и бъди момиче, чаровно, суетно по момичешки. Simple Smile Ще придобиеш увереност когато започнеш да се харесваш в огледалото. Имаш хубав ум и интересна външност, подчертай всичко това с женските трикчета, прическа, гланц, може и да е една фиба в косата, но да блестят камъчета... Simple Smile Бъди светла, добра, блестяща и се радвай на младостта си!!! За всичко това може да се обърнеш и към мама, сигурна съм, че тя ще е много щастлива да ти сплете коста например или да разговаряте за тези женски неща като приятелки. Simple Smile Успех!
Виж целия пост
# 12
Какви грижи полагаш за кожата си? Какви продукти със слънцезащита ползваш?
Как си пазиш очите?
Виж целия пост
# 13
По отношение на кожата си както всички тийнейджъри аз използвам различни продукти за акне като най-добре ми влияят тези приготвени в аптеки на място. Иначе нищо толкова специално. Използвам слънцезащитен крем, който става както за тяло, така и за лице на биодерма 50+ фактор ако успея ще сложа и снимка. Очите ми се натоварват по този въпрос аз съм се спряла на очила със фотосоларни стъкла със защита от екраните на всякакъв вид техника. И за да поддържам зрението си пия различни медикаменти като нивалин, миогама и есприко също през годините съм пила рибено масло, вижънгард и водорасли.  Предварително се извинявам за лошото качество надявам се да се вижда.
Виж целия пост
# 14
Трябва да знаеш, че е супер готино да си уникален. Направи си фотосесия. Виж се през очите на фотограф и ще разбереш какво казвам. Направо бих си направила устата да те снимам, обаче имам куп други задачи и не зная дали въобще ще смогна. Нямам предвид твоите приятелки да те снимат с телефон, а да те снима някой, който умее да снима хора и с подходяща техника.
Пази си кожата и очите, слагай си слънцезащитен крем не само през лятото, нали?
За оценяването - някои хора просто обичат да се изтъкват за сметка на другите. Да омаловажават чуждите знания, чуждите резултати. Не позволявай да ти крадат от самочувствието.
За обичането - хората обичат или не обичат. Толкова. Не заради нещо, поради нещо, а в един момент се влюбват и тогава обектът на любовта им изглежда най-най-най във всичко. Когато се намери точният човек, ще е така. На 16 малко хора знаят кой е точния Simple Smile
Албинизмът е генетичен дефект, но е рецесивен, т.е. ако се омъжиш за някого, децата ви ще са като него. Много е малка вероятността другият човек също да носи ген за албинизъм, а и така да е, ще е 50% вероятност да се появи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия