За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 774
  • 743
# 60
Как приготвяте бекон, нарязан на много тънки лентички? Само така запечен на тиган или? Дали ще станат някакви рулца с плънка от него?
Виж целия пост
# 61
Стават рулца, върху му тънко кашкавал и отгоре плънка по избор,навиваш, може с клечки да защипеш да не се отваря,минутки преди вадене кашкавал.Но плънката  полуготова ,че крехко ,да става бързо.
Виж целия пост
# 62
Да, каквото и да завиваш с бекона, то трябва да е почти готово или да иска малко обработка, та да стане заедно с бекона.
А иначе зависи какво целиш... може и да е запечен или пържен до хрупкаво.
Виж целия пост
# 63
Благодаря Ви, момичета Flowers Hibiscus
Не съм приготвяла досега и нямам идея какво да правя с него. Самите лентички са изключително тънички са около 2-3 см.широки. Ще опитам да завия кашкавал и може би някакъв зеленчук /чушка примерно/, но дали няма да се накъсат лентичките?
Виж целия пост
# 64
тесни са , те  май за яйца с бекон стават.Няма да скриват плънката, а  и чушка само печена би станало.
Виж целия пост
# 65
в едно заведение в Пловдив предлагат шишчета от кашкавал с бекон. Малки правоъгълничета твърд кашкавал, увити с лентички бекон се пекат на скара и се поднасят със соев или чеснов сос.
Виж целия пост
# 66
Как приготвяте сладки картофи? На мен сурови са ми много трудни за нарязване...голяма мъка, после и мазоли имам по ръцете...
С моята рецепта ще имате затруднения, но е вкусна. Нарязвате жулиени, които овалвате в смес от зехтин (олио) и подправки по ваш избор (къри, чер пипер,чили,чесън на прах и т.н. Слагате ги в/у хартия и запичате на умерена фурна. Стават меки и вкусни. Бон апети!
Виж целия пост
# 67
Благодаря Ви, момичета Flowers Hibiscus
Не съм приготвяла досега и нямам идея какво да правя с него. Самите лентички са изключително тънички са около 2-3 см.широки. Ще опитам да завия кашкавал и може би някакъв зеленчук /чушка примерно/, но дали няма да се накъсат лентичките?
Дали ще се накъсат, не можем да кажем, опитай внимателно и ще разберш. Ако е суров, повече ще се къса.
Иначе може да завиеш каквото ти хрумне/би ви харесало - друго месо, риба; зеленчуци, плодове, сирена.
Виж целия пост
# 68
Как приготвяте сладки картофи? На мен сурови са ми много трудни за нарязване...голяма мъка, после и мазоли имам по ръцете...
... Нарязвате жулиени, ...
Формата няма значение, останалото е по дефолт - намазняване и подправянето по вкус.  Wink
Виж целия пост
# 69
Печени, пълнени, готвени с месо сладки картофи https://pep-4o.blogspot.com/search/label/%D0%91%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%82
 лентички бекон освен  кашкавал, сирене и пилешко месо, завивам и парчета полента - изстинала и нарязана, с парченце синьо сирене. И запичам
Виж целия пост
# 70
Може ли рецепта за крем супа от броколи?
Виж целия пост
# 71
Скрит текст:
Може ли рецепта за крем супа от броколи?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/11/blog-post_21.html
Виж целия пост
# 72
Може ли рецепта за крем супа от броколи?
Базата е - лук/праз/шалот/червен лук, морков, чесън, а  и целина, като може и да проуснеш нещо разбира се. Към базата, първо сухите подправки по избор и след това каъвто ти хрумне зеленчук и бульон/вода. А зеленчука можеш и самостотелно да пасираш за супа, ако искаш. После са масло, сметана/пр. мляко.  
Конкретно на броколи/карфиол им отива и синьо сирене.
Поднасянето има много варианти - запечени разни семена, подправки/ядки самостоятелно или и с малко олио/зехтин за поръска, сирена, хрупкави билки или чоризо/бекон....
Виж целия пост
# 73
Здравейте! Искам да направя ризото с риба, дали ще се получи? Моля за рецепта.
Виж целия пост
# 74
Здравейте! Искам да направя ризото с риба, дали ще се получи? Моля за рецепта.

Един резервен вариант, не е точно ризото или поне не е наречено така, но е много вкусно: САЙЯДИИ АЛЬ САМАК -ястие на ливанските рибари. И без скариди съм го правила, пак е добре.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия