Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 18 532
  • 552
Заповядайте в новата тема 
 Flowers RoseFlowers TulipFlowers WatermelonFlowers StrawberryFlowers PeachFlowers PearFlowers PineappleFlowers BouquetFlowers CornFlowers ChiliFlowers AppleFlowers Eggplant Flowers Cherries

ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА - част 127

Старата тема, ако някой е забравил нещо там https://www.bg-mamma.com/?topic=1131275.735

Отива мъж за риба. Жена му го съветва:
„Ако шаранът е много скъп, може да наловиш скумрия“…..
Animal Whale2 Animal Tropical FishAnimal Tropical Fish
Виж целия пост
# 1
Благодаря, записах се с удоволствие  bouquet
Виж целия пост
# 2
Благодаря за темата!
За лозовите листа - внимателно с бланширането, че да не започнат да се късат при навиване на сармите. По магазините има в буркани, но са ужасни (поне аз на такива съм попадала) - твърди, жилави, изрязани, трудно можеш да свиеш сарми. Купих веднъж, че нещо ми трябваха спешно.
Имам въпрос: как правите фокача със сушени домати, така че доматите да са сочни, да не прегарят?
И още препоръчайте ми, моля,  марка нискомаслена извара.
Благодаря!🌹
Виж целия пост
# 3
Покажете ми моля, на картинка животинската сметана (не заквасена) за разбиване, която продават в Лидл (ако правилно съм разбрала)...
Виж целия пост
# 4
Има я намалена в брошурата на Лидъл за следващата седмица, на около 1.3 лв, в опаковка с доста червено по нея. Ако не я откриете, ще ви я покажа след нялолко часа.
Виж целия пост
# 5
Има я намалена в брошурата на Лидъл за следващата седмица, на около 1.3 лв, в опаковка с доста червено по нея. Ако не я откриете, ще ви я покажа след нялолко часа.
Благодаря... ако не ви е проблем... защото питах в един от магазините им и не можаха да ми я покажат...
Виж целия пост
# 6
Виж целия пост
# 7
Имам въпрос: как правите фокача със сушени домати, така че доматите да са сочни, да не прегарят?

Заливам ги с малко гореща вода колкото да омекнат
 водата после я ползвам за месене на тесто то
Виж целия пост
# 8
Здравейте,
При печене на козунак във фурна,да слагам ли вода ( има вграден съд за вода фурната) . 180 градуса добре ли е ? Благодаря предварително !
Виж целия пост
# 9
Здравейте,
При печене на козунак във фурна,да слагам ли вода ( има вграден съд за вода фурната) . 180 градуса добре ли е ? Благодаря предварително !
Не, не е необходимо да се слага вода, но не е и лошо, не пречи, температурата да е 160 градуса.
Виж целия пост
# 10
Добре го каза Марчето...
Аз само хляб съм пекла с вода 1-2 пъти, но не задълбах да видя какъв е точно ефектът на съда с вода във фурната.
Козунак пък не съм пекла с вода.
Тепературата е толкоз - 160градуса, но и всяка фурна е различна, та и това да се има предвид.
Виж целия пост
# 11
Записвам я и аз, че много ценни неща прочитам Heart
Виж целия пост
# 12
Записвам се.
Виж целия пост
# 13
Записвам я и аз, че много ценни неща прочитам <3



Виж целия пост
# 14
Лозови листа за сърми  тази година за пръв път сложихме и във фризера. Този, който ми даде съвета твърди, че не  е нужно бланширане, защото омеквали от престоя във фризера и после им било достатъчно готвенето, за да стават за консумация. Малко недоверчиво подходих и сложихме само за 2-3 готвения във фризера. Останалите са в буркани. Скоро ще ги пробваме тези от фризера и може да споделя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия