За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 643
  • 743
# 690
Купих месо свински бекон,част от него направих запържен с праз.Въпреки ,че го задушавах и леко варих преди това, беше много жилаво. Имам още към 600гр.
Дали ще стане крехко в херметическа?
Виж целия пост
# 691
Ще стане.
С праз като готвя го запържваме, после задушавам под капак докато самото месо омекне - наливам му по малко водичка или вино на няколко пъти.
Иначе стои като варено месото като го свариш предварително
Виж целия пост
# 692
Да,и аз така го правя,но това беше много жилаво.
Виж целия пост
# 693
Има ли тема за веган рецепти? Търся спешно изпитана рецепта за веган (постна) торта, която да не е изцяло шоколадова, но пък да е с някаква височина, не от тези съвсем ниските,обаче нищо подходящо не успявам да намеря 😔

https://recepti.gotvach.bg/r-58456-Постна_шоколадова_торта

Детето ми е родено на Бъдни вечер и го изненадах с тази постна торта.
Виж целия пост
# 694
Каква е разликата между торта Египет и торта Естерхази 🤔, аз правя разлика единствено в украсата отгоре - едната е с крокант, другата с РА.
Търся идея за торта - нещо ново като вкус, което не съм правила, та ако скоро сте яли такава, която ви е впечатлила вкусово, моля за предложения (да е без маскарпоне)
П.п Редовно правени у дома - плодова, добуш, шоколадова, спаначена, бабешка, Татяна, бисквитена и една на Йоли - орехов блат, с крем от сметана и сгущенка, отгоре шоколадова заливка
Виж целия пост
# 695
един от фаворитите ми евър
http://www.vkusnoteka.bg/2014/10/blog-post_27.html

също рафаелото с бисквити е много добро, но сигурно си го правила
http://www.vkusnoteka.bg/2014/03/blog-post_26.html
 както биват и
https://www.bonapeti.bg/recepti/tamen-shokoladov-chiyzkeyk/
и
https://www.bonapeti.bg/recepti/lyubovna-torta, но са по-стандартни.

първата ми е топ, много е различна и пристрастяваща /аз пропускам боровинките и рома/.
Виж целия пост
# 696
Тази първата изглежда интересно, да, не я бях засичала, мерси 🌼, ще я преслушаме 😀
Рафаело съм правила, няколко пъти, забравила съм я горе
Виж целия пост
# 697
Уникална е, от сърце я препоръчвам! кажи после дали ви е допаднала.
Виж целия пост
# 698
Каква е разликата между торта Египет и торта Естерхази 🤔, аз правя разлика единствено в украсата отгоре - едната е с крокант, другата с РА.
Търся идея за торта - нещо ново като вкус, което не съм правила, та ако скоро сте яли такава, която ви е впечатлила вкусово, моля за предложения (да е без маскарпоне)
П.п Редовно правени у дома - плодова, добуш, шоколадова, спаначена, бабешка, Татяна, бисквитена и една на Йоли - орехов блат, с крем от сметана и сгущенка, отгоре шоколадова заливка
Торти, ето и торти

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8
Виж целия пост
# 699
Търся идея за торта - нещо ново като вкус, ..
Виж тази дали ще ти е различна - https://morrennaa.blogspot.com/2013/04/blog-post_26.html
Виж целия пост
# 700
Момичета,какво съотношение ориз-вода се готви басмати и много ли набъбва,да преценя колко да сложа в тавата?
Виж целия пост
# 701
Момичета,какво съотношение ориз-вода се готви басмати и много ли набъбва,да преценя колко да сложа в тавата?
Ето как-
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_782.html
Виж целия пост
# 702
Благодаря за приема искам да попитам как се правят гьби сарнели в буркан благодаря
Виж целия пост
# 703
Момичета,какво съотношение ориз-вода се готви басмати и много ли набъбва,да преценя колко да сложа в тавата?
Ето как-
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_782.html
Благодаря!
Виж целия пост
# 704
За картофени кюфтета на фурна - картофите варени с обелките, или първо обелени и после варени? 😁
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия