За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 758
  • 743
# 210
Аз нарязвам зелето като за готвене и го претривам със сол,след което го поръсвам с малко оцет.
Така съм виждала,че прави един готвач и ми хареса.
Виж целия пост
# 211
Аз не бих го ползвала, някои пластмаси не са за хранителни цели и разни отрови преминават в храната.
 
Имам въпрос: вчера пеках пандишпан. Белтъците на сняг, жълтъците на пяна със захарта. Докато беше във фурната стана тройно по-дебел. Изключих я и го оставих вътре. Поглеждам после: напълно спихнат 🤨
Разрязах го някак си, не е глетав, има си мехурчета, но защо спадна?
Погледни тук , как съм го докарала и може да измислиш нещо... Wink
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search?q=%D0%BF%D0%B0%D0%B … D0%BF%D0%B0%D0%BD

Фолиото  за което се питаше е промишлено, не става за кухненска употреба.
Виж целия пост
# 212
Аз зелето правя почти като Жанета.С разликата в това,че претритото зеле слагам в голяма тенжера,притискам с чиния и заливам с вода. Оставям няколко дена да "прокисне " малко.Колко дена ще стои зависи от температурата и от това колко кисело обичате. Обикновено като започне отгоре да се появява пяна значи е готово.
Преди някой питаше за шарена сол без много сол.Успях да снимам.
Виж целия пост
# 213
Здравейте, благодаря за полезната тема. До сега не съм писала, само крадях съвети. Бих искала да помоля за хубава рецепта за пиле с ориз на фурна. Толкова много да го обичам, но за жалост нито един път не ми се е получавало. Различни рецепти изпробвам и всеки път вкуса му изобщо не е като от обедните менюта, когато ям, а за сочността на ориза няма да коментирам, адски сух и гаден. Не знам как все не ми се получава.. ориз за гарнитура правя страхотен и пухкав, ама с пиле е трагедия. Ще съм благодарна са всякакви хитринки, които явно ми обягват и изпитани рецепти.
Виж целия пост
# 214
Е, ако го правиш на котлон и с достатъчно бульон, защо да стане сух и гаден? Аз го правя на фурна, ама защото го обичам сух и препечен по ръбовете.
Виж целия пост
# 215
Пилето се сварява.Оризът се почиства и измива.Запържвам го леко в мазнина,слагам лук и малко настърган морков,сол,куркума,черен пипер.На 1ч.ч.ориз слагам 4ч.ч.от бульона.Като заври се засичат 10мин и след това се изключва и се досготвя от топлината.
Виж целия пост
# 216
Дори не знаех, че може да се направи на котлон? Подозирах, че нещо бъркам с времето на печене. Doli по същия начин го готвя, само че 1:3 вода и повече време пека. Следващия път ще пробвам по твоя начин. Благодаря.
Виж целия пост
# 217
Аз запържвам лук, след това и ориза, да стане стъклен, чесън, подправките - прехвърлям го в тава (при пилешкото) и наливам 1:3 гореща вода/бульон - слагам в загрята фурна и пека. Когато остане малко вода по дъното на тавата, изключвам. Не ми е ставал сух оризът и бих казала, че обича мазнина.
Иначе определено може и на котлон в по-щирок тиган и с капак.
Аз така готвя риба с ориз и чери домати - на котлона, много ни е любимо. Simple Smile
  
Виж целия пост
# 218
Като Морена, но без чесън.
Виж целия пост
# 219
Рецепти за пандишпан не ми трябват, заради непоносимости, та няма как да ги пробвам.
Правих го по рецептата за дунапренов кекс.
Не съм отваряла врата, изстина вътре във фурната.
Питам се защо спадна. На вкус и консистенция е добре, но станаха два много тънки блата....🤔
Виж целия пост
# 220
Скрит текст:
Здравейте, благодаря за полезната тема. До сега не съм писала, само крадях съвети. Бих искала да помоля за хубава рецепта за пиле с ориз на фурна. Толкова много да го обичам, но за жалост нито един път не ми се е получавало. Различни рецепти изпробвам и всеки път вкуса му изобщо не е като от обедните менюта, когато ям, а за сочността на ориза няма да коментирам, адски сух и гаден. Не знам как все не ми се получава.. ориз за гарнитура правя страхотен и пухкав, ама с пиле е трагедия. Ще съм благодарна са всякакви хитринки, които явно ми обягват и изпитани рецепти.

По тази рецепта можете да приготвите пиле с ориз. Вместо воденички, сварявате  разфасованото пиле и печете него. Вместо вода, за ориза ползвате равно количество прецеден бульон от свареното пиле.
Виж целия пост
# 221
Скрит текст:
Рецепти за пандишпан не ми трябват, заради непоносимости, та няма как да ги пробвам.
Правих го по рецептата за дунапренов кекс.
Не съм отваряла врата, изстина вътре във фурната.
Питам се защо спадна. На вкус и консистенция е добре, но станаха два много тънки блата....🤔

Хубаво е да напишеш рецептата по която си го правила блата, за да не гадаем и да можем да намерим отговора. Simple Smile
Виж целия пост
# 222
Като гледам рецептите за дунапренов кекс - все са с нишесте, не с брашно.
Аз лично пандишан правя с брашно и относно нишестето като заместил нямам опит в случая.
Виж целия пост
# 223
Скрит текст:
Като гледам рецептите за дунапренов кекс - все са с нишесте, не с брашно.
Аз лично пандишан правя с брашно и относно нишестето като заместил нямам опит в случая.


Ето един с нишесте. Няма да ти разправям какви перипетии с него съм имал през годините. На майка ми, винаги ставаше.
Виж целия пост
# 224
Да, нишесте ползвам, защото имам глутенова непоносимост. Пш. нишесте не ми върши работа.

3 яйца, пакетче пудинг ванилия за 500мл мляко от цар. нишесте, 3сл захар, 3сл олио, малко бакпулвер за по-сигурно.

Жълтъците на пяна със захарта, белтъците на сняг. Към жълтъжите сложих олиото, после нишестето, накрая снега.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия