Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 80

  • 9 481
  • 253
Заповядайте в новата тема за бързи въпроси за бебета!

старата тема
Виж целия пост
# 1
Към дамата, която питаше за неспокойния сън в предната тема: погледнете мои постове от преди максимум месец, възможно е да става дума за т.нар. "нощен терор". По описанието звучи като при дъщеря ми.

За зъбите - ползвам четка и детска паста от момента, в който се появиха 4 или 5 зъба. Започнахме да я учим от рано и сега си има навика и дори иска сама да си ги мие. Не, че може... 😂
Виж целия пост
# 2
По принцип зъболекарите съветват да се започне с миенето на зъби най-късно, когато са поникнали всички зъбчета или до 2 годишна възраст.

За по-малките има едни напръстници, с които могат да им се мият зъбите. Ние ползваме детска четка на Aquafresh и паста Nenedent.
Виж целия пост
# 3
По принцип зъболекарите съветват да се започне с миенето на зъби най-късно, когато са поникнали всички зъбчета или до 2 годишна възраст.

За по-малките има едни напръстници, с които могат да им се мият зъбите. Ние ползваме детска четка на Aquafresh и паста Nenedent.
Да напръстниците са много хубави стига да ти дава малкото да му бъркаш в устата.
Виж целия пост
# 4
Моите хапеха много и бързо махнах накрайника.
Виж целия пост
# 5
Здравейте,
Детето вече е втора седмица болно, има хрема и леко кашля, но вчера вдигна температура пак и я заведох на лекар. Казаха ни да пуснем ПКК, ЦРП и СУЕ. Това са резултатите:Изписаха ни и куп лекарства включително и антибиотик и каза, че ако до понеделник няма никакво подобрение да пуснем и рентген на бял дроб, въпреки че не чуват нищо в дробовете (двама лекари я гледаха и казаха, че са чисти). Притесняват ме завишените стойности на СУЕ и ЦРП. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и какво означава това? Ще звънна на лекаря по-късно, защото в момента е заета, но се притеснявам.
Виж целия пост
# 6
За съжаление си е за антибиотици.. има си възпалителен процес и то не е съвсем лек, особено с това црп. Ако имате други деца ги отделете, че може да се заразят
Виж целия пост
# 7
Здравейте! Имам бебе на 3 седмици, което изплаква много силно по няколко пъти докато спи. Забелязах, че проплакванията се случват преди да влезе в дълбок сън.Ако му помогна с клатене, гушкане или кърмене, минава в дълбок сън, но ако не реагирам плаче много.
Четох, че се дължи на недоразвита нервна система и общо взето сънува кошмари и най-вече му се отразява преживяното. През деня плаче само когато е гладен и през останалото време спи.
 Та въпроса ми е - има ли някой с подобен случай с неговото дете и колко време е отнело надрастването на този проблем?
Виж целия пост
# 8
Да не те плаша, но до три години е нормално точно това със съня. С времето не е всеки път, но като цяло е по емоционален и в съня преживява емоциите от деня. Моя син беше спрял да го прави често, но сега като започна ясла пак го прави. Нядявам се скоро да свикне там и да отмине.
Виж целия пост
# 9
Лале, спазвайте си лечението и бързо оздравяване. Бях писала по-рано, че върлуват ужасни вируси. Дъщеря ми беше около 8-10 дни болна и накрая завърши с антибиотик. Дробовете й също бяха чисти, но имаше така нар. лаеща кашлица, която идваше от ларинкса и трахеята и направи ларингит. При вас също може да става дума за това. На нас много ни помогнаха инхалации сутрин и вечер.
Виж целия пост
# 10
При нас това със силния рев беше до четвъртия месец. След това единични случаи след силни емоции през деня
Виж целия пост
# 11
Моето бебче също започна да изплаква много силно насън. Не се събужда, само изплаква и после продължава да спи спокойно. Сега е на 4 месеца, а това се появи преди месец някъде. И на мен ми е странно Rolling Eyes
Виж целия пост
# 12
Момичета, вече 3ти ден се опитвам да взема проба от памперса. Фекална проба. Изхожда се по няколко пъти на ден, но в такова количество, че попива бързо в памперса и по мрежата не остава нищо. Утре трябва да занеса за изследване, а не мога да взема нормално количество. Най-много успях да събера, колкото 2 оризови зрънца...има ли някакъв пиниз? Започвам сериозно да се тревожа...Frowning1 Мисля си дали да не оставя бебчето голо за известно време, когато усетя, че започва да ака, не знам.
Виж целия пост
# 13
Въпрос към мамите, които кърмят.
Моето е на 5++ и започнахме със захранването. Бавно, но сме го започнали. Да де, но тъй като сме само на кърма, тя сучи през час и половина, включително и през нощта. Повече енергия изразходва, да, но моето мляко ли не е достатъчно. Знам че кърмата се преработва по-бързо,  но час и половина.. нощите ми вече са яд. То е глад, а когато не е глад са зъби.
Това се случва от повече от месец. Пробвах с АМ но не го иска. Изпи 30мл и до там. Иска си кърма. Въпроса ми е, и с другите мами ли е така? Трябва ли просто да стискам зъби докато не стигнем до момента На пълно захранване през деня?
Виж целия пост
# 14
Julsianaa, В тази тема ще ви отговорят със сигурност.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия