Здравейте, правя тази тема за всички любители на породата Самоед. Tук всеки, който има желание ще може да споделя, какво е да имаш в своя дом такъв пухчо 🌹🌹  и да иска съвет за своето куче..💗. 

Малко информация за самоеда
Самоедите са една от най – старите породи на земята. За нейно родно място се приема северозападен Сибир, където племе, наречено “самоеди” /обединяващо име за племената ненци и енци/ използвало кучета за теглене на шейни, лов и пазене на стадата. Самоедът е изключително ефектно и красиво куче и е много издръжливо. Той е много игриво куче, което винаги е в добро настроение. Това весело куче намира общ език с всички, освен може би с котки и по-дребни животни, които третира като плячка. Самоедът е със силно изразен ловджийски инстинкт, затова трябва да се извежда на повод, за да не се загуби, докато гони някое малко животинче. Самоедът е социално куче, което се разбира добре с деца, но не е особено подходящ за съвсем малки деца. Ако искате кротко и спокойно куче, самоедът не е най-добрият избор, защото лае, много е енергичен и обича да бъде винаги със стопаните си.
Самоедът е изключително ефектно и красиво куче, което произхожда от северните породи кучета и е много издръжливо. Самоедът е много игриво куче, което винаги е в добро настроение. Това весело куче намира общ език с всички, освен може би с котки и по-дребни животни, които третира като плячка. Самоедът е със силно изразен ловджийски инстинкт, затова трябва да се извежда на повод, за да не се загуби, докато гони някое малко животинче. Самоедът е социално куче, което се разбира добре с деца, но не е особено подходящ за съвсем малки деца. Ако искате кротко и спокойно куче, самоедът не е най-добрият избор, защото лае, много е енергичен и обича да бъде винаги със стопаните си.
Виж целия пост