питка за прощъпулник, но как?

  • 2 248
  • 15
 Момичета, скоро ще правя прощъпулник, но идея си нямам как да направя питка. Ем лесна, ем вкусна. Идеи приемам всякакви.   chef
Виж целия пост
# 1
Ето по тази рецепта правих питката за прощъпулника на Вико  Wink

1кг.брашно;
2с.л.олио;
2с.л.кисело мляко;
500гр.вода;
1с.л.захар;
1с.л.сол;
2 яйца;
1 пакет4е 4исто масло или маргарин;
мая колкото кибритена кутийка

В брашното се прави кладен4е и там се слагат солта,захарта,яйцата,киселото мляко и

разтворената в 200-250 гр.вода мая.Замесва се меко тесто,което се дели на 7 топки.1-та топка

се разта4а  на кора колкото голяма 4иния  ,намазва се с разтопено масло и се завива на руло

и се огормя като охлюв и се слага в средата на тавата.Останалите 6 топки се разто4ват и се

намазат отново с разтопено масло и се редят една върху друга.Уто4нение-разто4ваш

едната,отгоре втората и пак то4иш и така 6-те.Като се разто4ат вси4ките се реже на 12

пар4ета и се завиват от тънката към дебелата страна,нареждат се в тавата.
Оставя се да втаса,и се маже отгоре с жълтък.Пече се при силна фурна

ТОва е самата питка   Wink
Виж целия пост
# 2
 Супер е питата, Дидонке  chef. А тези крачоци как ги направи? newsm78
Виж целия пост
# 3
Браво ДИДКА,
питката ти изглежда стрАхотно,сигурно е и толкова вкусна.
Моите никога не стават като хората,аз затова и не ги снимам... Embarassed
Виж целия пост
# 4
Малко оф, извинявам се. А какво друго се приготвя за прощъпулника. Въобще какво се прави?
Виж целия пост
# 5
 Marieta, виж тук обяснено е много хубаво.
Виж целия пост
# 6
Ето я моята. Ако ти харесва кажи, за да не се моря да пиша напразно.
Моята е комбинация от пита "хризамтема" и моя измишльотина.
http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=2121&AlbumId=9541
Виж целия пост
# 7
Благодаря!
Виж целия пост
# 8
 Mamica, ако искаш я напиши. Аз събирам идеи всякакви. Дори да не направя точно твоята рецепта, може да я забъркам по друг повод. А, ако и други мами четат, може да решат да я пробват още утре!  Hug
Виж целия пост
# 9
Ето я моята. Ако ти харесва кажи, за да не се моря да пиша напразно.
Моята е комбинация от пита "хризамтема" и моя измишльотина.
http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=2121&AlbumId=9541

Аз правих по рецептата на Мамица и с нейното търпеливо съдействие със съвети, за което съм й много благодарна. Използвах формата от рецептата на Ваче за питка-слънце. Стана страхотна.
Ето как изглежда:
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=1150&AlbumId=2550& … p;PhotoId=2003373
Виж целия пост
# 10
Тъй ли? Аз защо не си спомням. Радвам се,ч съм бил полезен с нещо:)
Виж целия пост
# 11
Ми да, изтормозих те на лични тогава - как втасва, къде, защо как...  Laughing
Виж целия пост
# 12
Супер е питата, Дидонке  chef. А тези крачоци как ги направи? newsm78

Мисля, че направих съвсем малко тесто от 1 яйце, пововин чаша прясно мляко и колкото брашно поеме, за да стане по-твърдо тестото и за да не бухва след това Peace

phonelady - благодаря Hug

Мамица - страхотна кулинарка си 0 сигурно го знаеш Wink
Виж целия пост
# 13
И нашият прощъпулник мина с
питката-слънце
Виж целия пост
# 14
Аз пък направих две питки - една, която търкулнахме и друга, за гостите. За големите беше пита-слънце, а за малкия проходил човек тази засмяна питка Grinning. / вече съм я пускала в тема./

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия