Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нощният сън на бебето??

  • 623
  • 11
Здравейте мами, много чета за недоспали майки и бебета който се будят често. Моят син е на 4 месеца и режима ни е следния заспива към 20:00 и се буди да яде към 2...3...4...случвало се е и към 5 чак да се събуди.Яде и заспива става към 6..7 и подремва около 1 час... Аз успявам да се понаспя та исках да ви попитам да се радвам ли да се оплаквам ли.. Как спят вашите бебета? 👶🏻💋💋
Виж целия пост
# 1
Здравей,
Нашия режим е същия на 3,5мес., яде в 20ч., после яде когато се събуди към 2-3, после чак сутринта. Рядко се случва да се буди по два пъти на нощ, например в 12 и 4.
Има бебета, които си спят цяла нощ, но аз не мисля че и нашето е лошо, все пак си е до бебе Hug
Виж целия пост
# 2
Имайте предвид, че има разлика в нощните будения на кърмените бебета и тези, които са на АМ. Кърмата се усвоява много по-бързо от организма и съответно бебетата изпитват глад по-бързо и се будят по-често.
Иначе е научно доказано, че децата започват да спят непробудно чак към третата си година. До тогава се случва да се будят между фазите на съня.

Разбира се, всяко правило си има и изключения.
Виж целия пост
# 3
Ние станахме вчера на 4 месеца. Преди имахме едно нощно хранене към 4 след заспиване към 22 и 30, и след това в 8 и 30. Но от няколко дни спим по 8-9 часа цяла нощ. Започнах в 23 да я слагам да спи и към 7-8 се буди. Режима на сън и се променя постоянно, така че не очаквам нищо, а се радвам на нощното поспиване. 😁😁😁
Виж целия пост
# 4
Бебо става на 4 месеца в събота, изцяло на кърма е. Режимът му е следния: къпане и приготовления за сън започват в 20:30, заспива около 22:00, буди се за хапване между 5 и 6:30 и пак заспива и спи до към 8:30 - 9,понякога и повече, ето днес още не се е събудил. Така е от около 2 месеца.
Виж целия пост
# 5
Бебето ми е на 8 месеца. Когато стана на 2 отказа сама нощните хранения и спеше от 21:00 до 06:00,което пък на мен ми се струваше притеснително дълга пауза за толкова малко бебе,опитах два три пъти да я събудя без успех,затова просто се наслаждавах на моментите на почивка и спокойствие.Малко след това пропускаше и храненето в 06:00 и се събуждаше направо към 8-9,сега обаче е доста по различно заспива към 21:00 ,събужда се всеки път различно и понякога просто за да си поиграем в най-различен интервал от денонощието,не смятам ,че се буди от глад ,по скоро го отдавам на факта,че сме в период на никнене на зъби.На фона на майки ,който са будували по цели нощи,успокояващи постоянно плачещи бебета ,не мога да се оплача и смятам,че съм и продължавам да си поспя.Пропуснах да кажа ,че дъщеря ми е на АМ. ,което е от голямо значение за продължителносттта на съня.
Виж целия пост
# 6
Очаквате бебето да спи цяла нощ без да се буди, пълна заблуда е това.
А колкон се будят когато никнат зъби или са болни, понякога на всеки 30 мин.
Виж целия пост
# 7
Дъщеря ми ядеше през 3 часа, денонощно, в етапите на бърз растеж и по-често. Беше на АМ, с баща ѝ си поделихме нощта и всеки от нас спеше по 8 часа. След 2.5-3 г. въобще не се буди нощем. Има спокоен сън, не е имала проблеми с колики, зъби, детски страхове и кошмари.
Децата са различни, важното е родителите да се приспособят възможно най-адекватно към нуждите им.
Аз успявам да се понаспя та исках да ви попитам да се радвам ли да се оплаквам ли..
От какво да се оплакваш? Не разбрах.
Виж целия пост
# 8
Очаквате бебето да спи цяла нощ без да се буди, пълна заблуда е това.
А колкон се будят когато никнат зъби или са болни, понякога на всеки 30 мин.

Факт е,че има и такива бебета ,който си поспиват цяла вечер ,голямата ми дъщеря е пример за такова бебе.Нямаше колики,не усетихме и никненето на зъбите и.Разбира се всяко дете е индивидуално и различно.
Виж целия пост
# 9
Откакто са ни изписали (вече е на 6 месеца) ден-нощ не спи повече от 2-3 часа свързано. Рядко прави една пауза вечер от 21 до 1 и това е
Виж целия пост
# 10
Децата си менят режима често,по една или друга причина. По-рядко се среща бебе да спи по цяла нощ. Това дали са на АМ или кърма също е относително. И двете ми деца спят по цяла нощ. И бяло брашно да бях слагала в АМ,пак 12 часа са доста. Но явно при тях сънят е надделял над глада. Каката спеше от 9до9 нито колики,нито зъби я спряха. Малчо от вторият месец спи от 9 до 7-8,а беше с ужасни колики. Сега чакам зъбите да разбутат режима,че е доста по-чувствителен от кака си.
Виж целия пост
# 11
Нашата дъщеря има чудесен режим!
Заспива около 22:30 и се буди в 08:00 за хапване.
На 3 месеца е. Не мога да се оплача в никой случай
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия