Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Блокирана сума

  • 562
  • 7
Добър ден! Днес както си проверявах сметката и видях, че имам блокирана сума от 1130лв.. в тази сметка ми превеждат майчинството вече, а преди това болничните.. питането ми е може ли ЧСИ да си "присвоят" паричките на 3месечното ми бебе
Виж целия пост
# 1
Не би трябвало да ги запорират! И аз имам запори, но детските не трябва да ги пипат! Като си изкарвах картата, жената от банката ми каза, че ако случайно ми запорират детските, трябва да ходя до банката и срещу 10 лева щели да ми махнат запора! Лудост!
Виж целия пост
# 2
Блокирана е картата(неможе от банкомат да теглиш).Отиваш в банката и си теглиш парите от гише срещу такса.Повече от минимално майчинство(560лв) няма да ти дадът.
Виж целия пост
# 3
Те се оправдават че това е сметка и не знаят какви са плащанията по нея.Пише се молба до ЧСИ че това са детски и майчинство( прилагаш документи) и тогава ще можеш да си ги взимаш, но май на гише само.И не знам дали всички пари или само минимума по закон.
Аз също съм имала запор на майчинство и пенсия.Писах молба и после на гише в пощата си взимах пенсията.Не помня вече всичко.
О да, и вече доколкото знам банките вече имат такси за обслужване на запори и това е поредното безумие!
Лично видях една банка, 150 лв такса първоначална при наложен запор на сметката.Та виж и тарифите .
Виж целия пост
# 4
Благодаря, а приложимите документи трябва да взема от НОИ за майчинство и за детски от Социално подпомагане.. след като отида в банката дали ще ми кажат на какво основание е запорът..нито съм получила документ, че ще запорират сметка, нито някой ме е търсил последните 1,6 месеца
Виж целия пост
# 5
Предполагам ще видиш( ще ти кажат, покажат запорното съобщение) при кой съдия е делото, чси или дси и отиваш при него за справка и яснота.
Заведи си там молбата , за да ти махне частично или не, запора от сметката със соц.плащания .
Банката само изпълнява, виж се със съдията и копие на изп.лист за какво иде реч, щом не знаеш.
Виж целия пост
# 6
Едва ли не знае къде точно дължи пари. Отива и пита там.
Виж целия пост
# 7
Обезщетението за майчинство в случая замества заплатата. Ако е над определения минимум, ЧСИ може да ти сложи запор върху него и всеки месец да се удържат определена сума пари. Отиди при ЧСИ-то и ще получиш разяснения как и по колко ти се удържа.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия