Коледа 2019/2020

  • 128 444
  • 1 921
# 15
       Не съм от най-добрите кулинарки, но и аз се присъединявам за идеи.През година/ не зная защо така се получава/ правя АКК. Вкусът е превъзходен!

Преди много години от една родственица на моя приятелка бях взела рецепта, която изгубих за коледни сладки. Бяха много хубави и така и не я намерих. Помогнаха ми от форума с подобни, но точно същата я нямаше никъде- маслени сладки, които се пълнят със сладко и се слепват с вилица ,изглеждат като затворени мидички.Само помня,че се слагаше и амонячна сода.Ако някой ми помогне, ще съм благодарна.

Виж целия пост
# 16
utro77, правя ги по тази рецепта и ги отделям само за слепване със сладко по двойки.

Мен ме заитригуваха тези шоколадови брауни сладки, които desivalko спомена. Ще съм благодарна за рецепта:)

Обмислях и вариант да направя тази година сладките за кутиите изцяло без бяло брашно и захар (че се увличам последно време по такива рецепти), но не знам как ще се приемат. Може да включа 1-2 вида само за разнообразие.
Виж целия пост
# 17
Благодаря за прекрасната тема !
Тази година вероятно ще направя меденките на Джема, мини щоленчета, линцерови сладки на Наталина и напукани шоколадови сладки.
Виж целия пост
# 18
utro77, правя ги по тази рецепта и ги отделям само за слепване със сладко по двойки.

Мен ме заитригуваха тези шоколадови брауни сладки, които desivalko спомена. Ще съм благодарна за рецепта:)

Обмислях и вариант да направя тази година сладките за кутиите изцяло без бяло брашно и захар (че се увличам последно време по такива рецепти), но не знам как ще се приемат. Може да включа 1-2 вида само за разнообразие.
Мира, заповядай Simple Smile задължително двойна доза Wink
http://sunshineskitchen.com/brownies-cookies-with-chocolate-and-nuts/
Виж целия пост
# 19
Тази  седмица  направих линцер  кипферл, австрийките и германките  започнаха  със сладкоправенето.
Виж целия пост
# 20
И аз благодаря за страхотната празнична тема!
Идея нямам какво ще правя тая година....2 години пропускам АКК, а го харесвам много, може да го направя за мен.
Другите харесват дребните сладки...ще търся нови рецепти.
Само рохличките на Наталина са закон всяка Коледа, искат си ги.
Виж целия пост
# 21
Скрит текст:
utro77, правя ги по тази рецепта и ги отделям само за слепване със сладко по двойки.

Мен ме заитригуваха тези шоколадови брауни сладки, които desivalko спомена. Ще съм благодарна за рецепта:)

Обмислях и вариант да направя тази година сладките за кутиите изцяло без бяло брашно и захар (че се увличам последно време по такива рецепти), но не знам как ще се приемат. Може да включа 1-2 вида само за разнообразие.
Мира, заповядай Simple Smile задължително двойна доза Wink
http://sunshineskitchen.com/brownies-cookies-with-chocolate-and-nuts/

о, чудни са тези, да. както и портокаловите с парченца шоколад пак на Купенска.
Виж целия пост
# 22
Тази  седмица  направих линцер  кипферл, австрийските и германските  започнаха  със сладкоправенето.


Aх, изглеждат превъзходно. Моля за малко уточнение - масленото тесто като стегне в хладилника е доста твърдо, как го минаваш през пош ? И как успява така да запази  "раираната" си форма сладката, не се ли надува и заглажда при печенето?
Виж целия пост
# 23
И тази година задължително - меденки.


Виж целия пост
# 24
Тази година ще правя меденки във формата на камбанки,снежинки и дядо Коледа.След това ще украса със съответната боя.Ще правя и снежни топки и меденки.
Виж целия пост
# 25
Тази  седмица  направих линцер  кипферл, австрийските и германските  започнаха  със сладкоправенето.


Aх, изглеждат превъзходно. Моля за малко уточнение - масленото тесто като стегне в хладилника е доста твърдо, как го минаваш през пош ? И как успява така да запази  "раираната" си форма сладката, не се ли надува и заглажда при печенето?
Тази  рецепта ,която  използвам  не изисква  да слагам  тестото  в хладилника.  Самото тесто е наистина  лесно  за обработка.  Аз лично  шприцовам двойна доза и тогава  пека и не  се разваля  формата.  Ето  и рецептата:
220гр масло
80 гр захар
300 гр брашно
1с.л.прясно мляко
1 яйце
Ванилия
 Пека на 180 градуса  за около  10минути
Виж целия пост
# 26
Благодаря, Джема!
Сто пъти се опитах да публикувам и 100 пъти нищо не излезе, и това е така, защото няма опция за старата версия и съответно няма да мога да участвам, няма да мога да качвам снимки и рецепти, жалко, даже няма и емотка с която да изразя огромното си съжаление.
Имам си нов кулинарен блок - "ПОРТОКАЛ, КАНЕЛА И ЩИПКА КАРАМФИЛ -  там в раздел Коледа се намират всички стари  и нови дребни сладки които ще приготвям.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_20.html
Ми....... това е, и го казвам с огромното си съжаление.
Виж целия пост
# 27
Благодаря за новата тема!

Миналата година правих рохличките за първи път - голям хит бяха, ще повторя и сега в още по-сериозна доза.

Мини-щолените бяха приети със смесени чувства, ще мисля дали да не ги сменя.

Напукани шоколадови ще има задължително.

Меденки последният път пропуснах, а ми се иска да направя. Не съм открила още "моята" рецепта. Като резервен вариант имам едни тиквени сладки, които много бързо изчезват у дома, та може тях да направя.

Иска ми се да пробвам линцерите, все им се каня. Имам и едни любими ръжени сладки, но те са по-семпли и се губят на празничната трапеза. Правих бонбони с маскарпоне, но не са нашите. Искам да направя шортбред или подобни силно маслени, както и някакви, които да се изрязват с формичка и да я запазват при печене.

Миналата година с децата правихме и от готовите Лидлски елхички. С голям кеф мацотиха и украсяваха. Предвид, че съм много невежа за боички и глазури, сигурно пак ще купя заради малките 🙄 освен ако вие не дадете съвет откъде, какво и как 😁

Но! Преди всичко трябва да заредя масло 😁
Виж целия пост
# 28
Крайно време беше, Марчева! Simple Smile
Абонирах се.
Не разбрах това за старата/новата версия.
Виж целия пост
# 29
Крайно време беше, Марчева! Simple Smile
Абонирах се.
Не разбрах това за старата/новата версия.
Благодаря,  YanaDG!!
И аз не го разбрах как се беше получило, отваряше се само нова версия при мен, сега вече ми е нормално, т.е. старата ми се отвори. Значи.... ще се работи здраво , оф.. мирясах. Wink Joy
Ще се постарая тези дни да напиша и покажа, които съм работила през годините,  абсолютно всички дребни сладки в блога, за да ги има, и да са на лице,  а те са много, ще го направя.  Simple Smile за мен ще е удоволствие.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия