Коледа 2019/2020

  • 128 446
  • 1 921
# 810
Аха, ама при мен деца не останаха. Един тийн имам който само набива сладки Simple Smile. Пробвах с тиксо, но ми се скъса. Нищо де. Ще мисля ...
Виж целия пост
# 811
vici75, аз винаги разточвам тестото на набрашнен плот. По този начин нищо не залепва. Отгоре на самото тесто също ръсвам малко брашно и действам с точилката.  Другото, което е, ако говорим за маслено тесто -  самото тесто трябва да е студено. Маслото да е стегнало. Даже докато работя с тестото, другата част от него държа в хладилника.
Виж целия пост
# 812
Марчева, от къде поръча тази точилка? Може ли линк?
https://drebolii.com/relefna-tochilka-rozi  това е , имало е и много по евтини на половината от тази цена, но вече няма.

За капуиновите звезди -  марципанът се разточва много тъничко, не бива да преобладава , приятно да се усеща, дали да ги заформям и тях...

[/vici75 color] в зависимост от тестото разточва върху плот, понякога хвърлям малко брашно , също и отгоре за да не лепи по точилката, или разточвам върху хартия, или между две хартии, това е до усет и до тесто. За да не се залепят бисквитите се работи много бързо, тестото трябва да ти е много ледено, а когато омекне те започват да се лепят и се деформират при поставяне в тавата. Винаги работя с много ледено тесто, така че когато изрязвам с формата тя да не пада от нея , а с леко избутване я изваждам. Наредената тава отново я слагам на студено, да се вкаменят бисквитите и чак тогава печа.
Виж целия пост
# 813
Да си задам въпроса пак:
И аз да питам  - Алфахорес мога ли този понеделник-вторник да ги направя и да слепя 2-3 дни преди Коледа?
Общо взето колко време издържат слепени.
Виж целия пост
# 814
Благодаря за поясненията по точенето и прехвърлянето. Значи при мен тестото е като камък, обаче докато го разточа, омеква. Еле пък докато го нарежа, съвсем меко става. Иначе едната част ми стои в хладилника.

Забравих да кажа, че моите звезди са по на Марчева рецептата 💐 От там трябваше да почна, за което се извинявам. Сполучливи излязоха и на вкус и вид. Имам си мои лични бележки на лаика. Също така почвам да търся и друга формичка за звезда. Тея петолъчки ми бодат очите. Но като за първи път ги претупах някакси. Сега като знам кое ми е слабото място, ще се поправя за следващия път.
Виж целия пост
# 815
За разточване и рязане ползвам силиконова подложка. Не ми залепва и ми е много удобна.
За утре си замесих тесто за капучиновите звезди и за Маслени бисквити със сушени червени боровинки и нишесте от блога на Марчева. Любопитен ми е вкусът им, никога не съм ползвала оризово брашно, но суровото тесто е много вкусно и ароматно Simple Smile
Виж целия пост
# 816
И аз разточвам на силиконова подложка и пека на такава. Купих си две от Икея, те са с размера на тавата от фурната.
Виж целия пост
# 817
не е много коледно, но издирвам рецепта за бабешките курабии с мас Simple Smile знам, че съм ги виждала, а сега се крият от мен.

питането във форума много помага Simple Smile Simple Smile Simple Smile намерих ги - както и предполагах  на Джема са Simple Smile и не ги намерих, защото са захаринки Simple Smile
Виж целия пост
# 818
vici75, много са ти хубави звездите. На мен са ми в списъка за коледни сладки, благодаря на всички, които се включиха с пояснения за работа с марципана.
Днес направих щолен по рецептата в блога на Марчева , голямо мацане падна. Правила съм и друг път щолен, но толкова пъти не съм мазала с масло и ръсила със захар. Оформих два по-малки щолена, единият е за подарък. За първи път слагам марципан, дано да ни хареса.
Направих и бонбони по рецепта на Марчева с бишкоти и маскарпоне и там едно мацане падна с кувертюра. Купих черен и млечен от Лидл. Очаквах да е по-течно като го разтопя, малко трудно ми беше овалването. Ухаят страхотно, направих ги за утрешния си имен ден. Утре ще направя снимки и ще ги покажа.
Виж целия пост
# 819
vici75, много са ти хубави звездите. На мен са ми в списъка за коледни сладки, благодаря на всички, които се включиха с пояснения за работа с марципана.
Днес направих щолен по рецептата в блога на Марчева , голямо мацане падна. Правила съм и друг път щолен, но толкова пъти не съм мазала с масло и ръсила със захар. ......................
Е.... мацане... ми то аз съм си все в брашно и масло тези дни.. Joy
Пускам - Коледни кандирани портокалови корички, ами мога и сама да ги изям..


https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_769.html
Виж целия пост
# 820
Значи, да ви кажа, втората тава с рохлички леееекинко я попрепекох и реших, че такива грозни леко кафевички рохли не мога да раздавам, че са срам за майстора и ги нападнах. За две вечери ги изядох, никой не разбра за съществуването им, но бяха толкова вкусни. Нямате идея  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Виж целия пост
# 821
Скрит текст:
Вчера цял ден с капучиновите звезди се занимавах. Направих ги, на вкус са страхотни, обаче тоя марципан повече няма да го сложа. Не е за нас вкуса на бадем за пореден път се убеждавам. Сещам се за тоя махлеб в козунаците ( не се одобри), един angel cake правя от белтъци само и там се слага бадемова есенция ( и той не ни допадна), сега и капучиновите звезди. Направо ги развалих с това нещо, но аз обичам да спазвам рецептите, особено първия път. После формичката С която рязах тестото не ми беше подходяща. И от там се замотах много.



Тоя марципан със сухи ръце ли се работи? Имам в предвид като се меси, точи, реже нещо слга ли се? Залепна ми на плота, после на точилката, после по формите. Абе голяма замотавка. Малко пишман готвачка бях вчера, но няма как...
Изглеждат фантастично! Браво!
Това всичкото от една доза ли се получава?

Извинявай, не съм видяла че питаш. Да, от една доза са, но са ми много дребни звездите. Значи като си опънеш показалеца, от нокътя до средата на пръста ми е голяма една цяла звезда ( до кокълчето по средата) 😂
Виж целия пост
# 822
Някой пробвал ли е да замени олиото в рецептата на Джема за меденките с масло?
Виж целия пост
# 823
Някой пробвал ли е да замени олиото в рецептата на Джема за меденките с масло?
Да, аз! Само с масло ги правя меденките, идеално става.
Виж целия пост
# 824
Набръчкана шоколадова бисквита


Италиански напукани шоколадови сладки



https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/12/blog-post_81.html
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия