Коледа 2019/2020

  • 128 533
  • 1 921
# 840

Много благодаря и за ментовите, нещо сложно и объркано ми е, но ще чета отново довечера.


Оооо, никак не са сложни. Врътката е, че трябва след всяко оформяне на тестото да отлежава за известно време в хладилник, за да стегне. Иначе си е маслено тесто.
Виж целия пост
# 841
Поли Моли,2в1 много благодаря за отговорите за меденките! Hug
Виж целия пост
# 842

Снежни топки
Скрит текст:
За 30 броя:
– 110 гpaмa ĸpaвe мacлo

– 30 гpaмa ĸpиcтaлнa зaxap

– 5 гpaмa вaнилoвa eceнция

– щипĸa coл

– 150 гpaмa бpaшнo

– 120 гpaмa opexи

– пyдpa зaxap, зa oвaлвaнe – oĸoлo 100 гpaмa

 

ΠPИГOTBЯHE:

Зaпeчeтe opexитe нa cyx тигaн зa няĸoлĸo минyти пpи пocтoяннo paзбъpĸвaнe. Cмeлeтe ги нa cитнo.

B ĸyпa paзбийтe дoбpe c миĸcep мeĸoтo мacлo cъc зaxapтa. Πpибaвeтe coлтa и вaнилoвaтa eceнция. Πocтeпeннo дoбaвeтe бpaшнoтo, ĸaтo пpoдължaвaтe дa paзбивaтe c миĸcep нa ниcĸa cĸopocт. Πpибaвeтe ядĸитe и cмeceтe c дъpвeнa лъжицa. Oфopмeтe нa тoпĸa, oпaĸoвaйтe в cвeжo фoлиo и пpибepeтe в xлaдилниĸ зa пoлoвин чac.

Зaгpeйтe фypнaтa нa 180 гpaдyca. Πoĸpийтe двe тaви c xapтия зa пeчeнe.

Kъcaйтe oт cмecтa и oфopмяйтe тoпчeтa c гoлeминa нa мaлъĸ opex. Πocтaвeтe ги въpxy xapтиятa зa пeчeнe. Πeчeтe oĸoлo 12 дo 15 минyти. Beднaгa cлeд ĸaтo ги извaдитe  ca чyпливи, зaтoвa ги ocтaвeтe зa 2 – 3 минyти лeĸo дa ce oxлaдят. Oвaляйтe cлaдĸитe в пyдpa зaxap. Cлeд ĸaтo изcтинaт нaпълнo oтнoвo oвaляйтe oбилнo в пyдpa зaxap. Πoдpeдeтe в ĸpacив пoднoc.

Aĸo нe ги пoднacятe вeднaгa, cъxpaнявaйтe в зaтвopeнa ĸyтия.
https://beautifulkitchen.net/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B … 0%B4%D0%BA%D0%B8/
Виж целия пост
# 843
DespicableMe, супер рецепта и определено смятам да я пробвам! Хрумна ми да импровизирам като сложа локум и ги оформя като пурички. Надявам се и тестото да го позволи, ако ли не ще са си топки. 😄
Виж целия пост
# 844
Днес пробвах едни коледни венчета с чай матча. Нямах много време за охлаждане на тестото и се поразляха, а може би и още мъничко брашно трябваше да сложа, за да се запази формата, но следващият път. Одобриха ги у нас. Зелени са на цвят, но в тъмното не си личи много.


http://djemmasvetlana.blogspot.com/2019/12/blog-post.html?m=1
Виж целия пост
# 845
Днес пробвах едни коледни венчета с чай матча. .............
Всеки път с нещо ще ме изненадаш.. мда. Чудесни са венчетата, чай матча имам на количество съм купила, що съм го купила толкова много....не е ясно,  но така си и стои след като правих бисквити с него. Да ти кажа има малко особен вкус, усеща се, че има нещо, за  тези които не го познават, точно на чай... интересно е.
Виж целия пост
# 846
Да, определено аромат има. Но ние го харесваме.
Виж целия пост
# 847
Здравейте момичета, вие ме вдъхновихте да опитам да пека и аз.
Да уточня никога не съм пекла сладки, дори кекс не съм правила. Набелязахх си няколко нещица, които ще направя в следващите няколко дни.
 Реших да стартирам днес със забравените сладки. Мисля, че спазих точно рецептата, както и загряването на фурната. Забравих ги за 3 часа, извадих ги, но са меки (не добре изсъхнали според мен). Това ли е търсеният ефект, или аз някъде сгреших?
Виж целия пост
# 848
Ирене, за локума може и да се получи, но за пурички не съм сигурна, доста е ронливо тестото. Дори в рецептата пише, след като се изпекат да се оставят малко да изстинат, иначе се разпадат, успях да направя една на трохички. Grinning
Виж целия пост
# 849
С хиляди благодарности към Марчева! 🌹😘 Прекрасна рецепта за "Шоколадови бонбони с бишкоти и маскарпоне". Днес имам имен ден , черпих с тях, обрах овациите. Излязоха 26  бонбона. Почерпете се и вие:
Виж целия пост
# 850
Аз днес започнах на Ирина Купенска няколко рецепти, с малко изменения. Скоро ще докладвам на бандата.
Виж целия пост
# 851
С хиляди благодарности към Марчева! 🌹😘 Прекрасна рецепта за "Шоколадови бонбони с бишкоти и маскарпоне". Днес имам имен ден , черпих с тях, обрах овациите. Излязоха 26  бонбона. Почерпете се и вие:
......................
Как ме зарадва...... Heart Eyes Да си жива и здрава, с най-добри пожелания от мен! bouquet bouquet bouquet
Бонбоните и аз ще ги правя, ама малко по-късно.
Днес завъртях  това
Пишмание курабии

и това
Копчетата на Дядо Коледа

но трябва да завъртя и това, чака ме и ще видя кога ще я врътна - Baci di Dama


https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%BA%D0%BE% … amp;by-date=false
Виж целия пост
# 852
Здравейте момичета, вие ме вдъхновихте да опитам да пека и аз.
Да уточня никога не съм пекла сладки, дори кекс не съм правила. Набелязахх си няколко нещица, които ще направя в следващите няколко дни.
 Реших да стартирам днес със забравените сладки. Мисля, че спазих точно рецептата, както и загряването на фурната. Забравих ги за 3 часа, извадих ги, но са меки (не добре изсъхнали според мен). Това ли е търсеният ефект, или аз някъде сгреших?

Според мен още малко ги изсушете на съвсем слаба фурна - примерно 1 час на  50 градуса. Все пак ги следете, да не ги изгорите Simple Smile
Виж целия пост
# 853
Марчева, събираш ми погледа и тая година с ентусиазма си, честно. 😃

Купих си бишкоти днес, за на Марчева бонбоните, сега ще потърся какви бяха др съставки...

Донесох един кашон със сладки от Германия, към 3кг, около 1000 бройчици да са били. Раздадох, изчезнаха почти за 2 дни Hushed, като почти-то е защото отделих за още 1 човек + малко за нас с приятеля ми, иначе раздадените се изядоха. Само баба си е прибрала мъничко останали, 10-20-30 бройчици...

Та, снощи правих ванилови кравайчета 150 броя +изчезна вече към 1/4), а днес пак тези вегански сладки, тип нюрнбергска меденка - тази година те са фаворитът.

За перипетиите ми да си намеря продукти в България ще разкажа друг път, че то книга стана...
Виж целия пост
# 854
Ето я рецептата за ментово шоколадовите елхички. Слагам я в скрит текст, че е по-дългичка. Но е лесна де.






След това се вади зеленото. Дели се на 2 (за да се работи по-лесно) и всяка част се оформя на триъгълник. Аз лично го приплеснах от едната страна, след което с леко щипване направих острия ъгъл на триъгълника и приплеснах другите две страни. Готовите блокчета триъгълници се увиват с фолио поотделно и се връщат в хладилника за 1 час.
След този час се вади шоколадовото тесто. Дели се на 2 и всяка част се разточва на по-дебела правоъгълна кора. Върху всяка кора се поставя зелен триъгълник и внимателно се увива. Вариантите за завиване са различни и според това на кой как му е удобно – може с помощта на хартия например. На мен ми беше по-лесно да сложа триъгълника в единия край на кората и буквално да завивам. Трябва добре да се прилепи шоколадовата кора към зелената част, както и там, където се събират шоколадовите части. Излишното се отстранява с нож (остана ми малко шоколадово тесто, което изпекох на сладки).
Двата готови блока отново се увиват с фолио поотделно и се прибират в хладилника, този път за 1 нощ. На следващия ден се вадят и се нарязват на елхички с дебелина около 3-4 мм. Не съм ги мерила, но гледах да не са много тънки, но и не твърде дебели.

 
Може ли по-подробно обяснение на оформянето на триъгълника и като се слепят двете теста как се увиват, не разбрах в тази част технологията. В цитираната част не разбрах много как се процедира
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия