Коледа 2019/2020

  • 128 997
  • 1 921
# 945
Лолита, рохличките са по рецептата на Наталина Simple Smile
Благодаря ти. Ще направя и тях. Много обичам такъв вид сладки.
Ще направим и традиционно меденките на Джемма и напуканите шоколадови. Последните са по желание на дъщеря ми. Обожава ги.
Виж целия пост
# 946
Ето ги Финландските сладки с пълнеж, направени във форма за мини мъфини



Направих ги без капачета, за да събера повече плънка. Много са вкусни и ароматни.
Виж целия пост
# 947
Едно пънче за предколедното парти в къщи , кафяв блат с крем от заквасена сметана и сладко от малини, горе разтопен млечен шоколад с няколко лъжици течен шоколад.
Виж целия пост
# 948
Скрит текст:

Снежни топки
Скрит текст:
За 30 броя:
– 110 гpaмa ĸpaвe мacлo

– 30 гpaмa ĸpиcтaлнa зaxap

– 5 гpaмa вaнилoвa eceнция

– щипĸa coл

– 150 гpaмa бpaшнo

– 120 гpaмa opexи

– пyдpa зaxap, зa oвaлвaнe – oĸoлo 100 гpaмa

 

ΠPИГOTBЯHE:

Зaпeчeтe opexитe нa cyx тигaн зa няĸoлĸo минyти пpи пocтoяннo paзбъpĸвaнe. Cмeлeтe ги нa cитнo.

B ĸyпa paзбийтe дoбpe c миĸcep мeĸoтo мacлo cъc зaxapтa. Πpибaвeтe coлтa и вaнилoвaтa eceнция. Πocтeпeннo дoбaвeтe бpaшнoтo, ĸaтo пpoдължaвaтe дa paзбивaтe c миĸcep нa ниcĸa cĸopocт. Πpибaвeтe ядĸитe и cмeceтe c дъpвeнa лъжицa. Oфopмeтe нa тoпĸa, oпaĸoвaйтe в cвeжo фoлиo и пpибepeтe в xлaдилниĸ зa пoлoвин чac.

Зaгpeйтe фypнaтa нa 180 гpaдyca. Πoĸpийтe двe тaви c xapтия зa пeчeнe.

Kъcaйтe oт cмecтa и oфopмяйтe тoпчeтa c гoлeминa нa мaлъĸ opex. Πocтaвeтe ги въpxy xapтиятa зa пeчeнe. Πeчeтe oĸoлo 12 дo 15 минyти. Beднaгa cлeд ĸaтo ги извaдитe  ca чyпливи, зaтoвa ги ocтaвeтe зa 2 – 3 минyти лeĸo дa ce oxлaдят. Oвaляйтe cлaдĸитe в пyдpa зaxap. Cлeд ĸaтo изcтинaт нaпълнo oтнoвo oвaляйтe oбилнo в пyдpa зaxap. Πoдpeдeтe в ĸpacив пoднoc.

Aĸo нe ги пoднacятe вeднaгa, cъxpaнявaйтe в зaтвopeнa ĸyтия.
https://beautifulkitchen.net/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B … 0%B4%D0%BA%D0%B8/

DespicableMe, снощи завъртях тия снежни топки, обаче твоите много големи ми изглеждат. Моите са с големина на череша Laughing Аз да спазя рецептата, направих 30. Не знам мога ли да ги направя по-големи? Дали може да останат сурови? Иначе са хубави, не са много сладки. Някой питаше дали локум не може да се сложи. Според мен тестото е доста ронливо и не знам как ще се затръмбова Simple Smile  Laughing около локума. Сухо ми стана тестото на мен. Оформях го само като стисна парченце и го подържа....
Виж целия пост
# 949
Момичета, в рецептата на щолена на Джема пише 120 гр. мая. Аз , обаче ще ползвам суха мая. Същото количество ли да сложа или по- малко?

120 г мая?????? това е невъзможно!! Не зная количеството на брашното, но каквото и да е 120 г мая е абсурдно.......

Ах,, тази Спонгата направо ме развълнува, записвам си рецептата, жестока е. Благодаря, Mikkey!
Виж целия пост
# 950
Нямам идея защо така ви засъхват капучиновите звезди. При мен никога не е ставало. То съставките не са нещо кой знае колко особено и затова си мисля, че вероятната причина може да е маслото, само то е по-капризно.
Още не съм слепвала моите, мисля тези дни да го направя. Ползвам марципана от лидл. Опитвала съм с шоколад и други слепващи сладости, но не е същото, поне за мен.
Мисля си, ако добавите резен ябълка в кутията, като при меденките, може и да ви омекнат.
Виж целия пост
# 951
Дрезденски щолен е рецептата,  всъщност рецептата е за два броя. Но като че ли и 60 грама на щолен ми идва много. Затова и попитах тук. Мисля да сложа едно пликче суха мая.
Виж целия пост
# 952
vici75, забелязах аз, че ги правя много големи, ама вече бях започнала. Grinning Добре се изпекоха. Май 19 успях да ги докарам.
Виж целия пост
# 953
А капучиновите звезди дълго могат ли да престояват с марципана? Най-рано ще подарявам сладки на 22.12, към 20, ако слепя добре ли е или може и по-рано?
Виж целия пост
# 954
Някой питаше за формички за линцери. Ако е от София, да обясня откъде да си вземе. Днес влизах в магазинчето, от което си купих моите миналата година. Има, но са други.
Виж целия пост
# 955
Ще направим и традиционно меденките на Джемма и напуканите шоколадови. Последните са по желание на дъщеря ми. Обожава ги.
[/quote]
Лолита, по коя рецепта правиш шоколадовите напукани сладки?
Опитахме с моята дъщеря, но много се разляха сладките, не останаха като топчици... тестото беше лепкаво, не зная дали така трябва да е.
Виж целия пост
# 956
А капучиновите звезди дълго могат ли да престояват с марципана? Най-рано ще подарявам сладки на 22.12, към 20, ако слепя добре ли е или може и по-рано?

Еми как да ти кажем - на две са им изсъхнали, на други две са им сочни Simple Smile Laughing Дано още момичета се включат да кажат, техните как са.
Виж целия пост
# 957
Някой правил ли е меломакарона? Може ли без коняк и портокалови колички? http://receptitenaeli.com/

У дома ги правим всяка година. Не точно по тази рецепта, но в общи линии са същите. Не слагам кората на портокала, защото не обичам прекалено силните аромати. Коняка заменям с уиски, защото това имам. Не се усеща.
Виж целия пост
# 958
А възможно ли е да са сухи защото са се препекли? Аз така миналата година пекох повече време едната доза напукани сладки и станаха твърди. Нищо не ги оправи.
Виж целия пост
# 959
Спазвах времето в рецептата аз. Освен другия път по-малко да пека. Днес даже си намерих правилна формичка за тях, да не са ми като петолъчки Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия