Коледа 2019/2020

  • 129 198
  • 1 921
# 1 605
Здравейте ,

може ли да ми кажете от къде в Пловдив, мога да си купя Дулсе де лече ? Искам тази година да направя онези сладки Алфахор ли как се казваха ... ако може и рецептата за тях Hug
Виж целия пост
# 1 606
Аз ползвам кондензираното мляко от Берьозка. Варенка е Дулсе де лече. Мисля, че и в Била има вариант, но отдавна не съм търсила там.
В блога на Марчева има рецепта за Алфахорес https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_998.html
Виж целия пост
# 1 607
Започнахме с Коледните вълнения. Нямам нищо, освен около 4 кг пудра захар "Оберон", наистина е чудесна за белтъчна глазура, 1 буркан Дулсе де лече. Освен меденки, рохли, линцери, напукани и щолен, задължително ще правя и "Капучинови звезди". Така че момичета, сигнализирайте за марципан.
Марципан има в Метро, поне аз оттам се снабдявам, на голям калъп. Вероятно ще ти остане, както и при мен , но нищо му няма завит плътно във фолио, свежо фолио, но наистина плътно да е завит. Сега го проверих, той е в шкаф на стайна температура и си е с много добра консистенция, мек е, еластичен,  което говори , че е перфектен. Не мога да чакам Лидл да пусне марципан , я го оцеля, я не.
vivian, благодаря!! , разкошна е бисквитката. За нея трябва дулсе де лече, но НЕ от Берьозка, а онова което е като млечен шоколад, толкова е тъмно, испанско е и го има в Метро. Ако не се сещате как изглежда ще изровя снимка и ще я пусна, за информация.
Виж целия пост
# 1 608
Скрит текст:
Здравейте ,

може ли да ми кажете от къде в Пловдив, мога да си купя Дулсе де лече ? Искам тази година да направя онези сладки Алфахор ли как се казваха ... ако може и рецептата за тях Hug

https://ipeychev9.blogspot.com/2019/12/blog-post_23.html
Виж целия пост
# 1 609
Аз ползвам кондензираното мляко от Берьозка. Варенка е Дулсе де лече. Мисля, че и в Била има вариант, но отдавна не съм търсила там.
В блога на Марчева има рецепта за Алфахорес https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_998.html

За съжаление тази варёнка от Берёзка не е истинска, сгъстена е с нишесте. Нищо общо с руската едновремешна. Sad
Виж целия пост
# 1 610
Благодаря, че ми обърнахте внимание момичета! Дайте снимки кой вариант точно да търсим. Аз не съм много по четенето на етикети и се доверявах сляпо на Берьозка.
Марчева, ако намериш снимка на варианта от Метро ще ми е по-лесно. Сигурна съм, че и за други ще е полезно.
Виж целия пост
# 1 611
Да помогна на Марчева (защото ми е любимка и много от вкусните дни вкъщи дължа на нея 😊), ето това купувам от Метро:
Скрит текст:

Стои в редичката с меда и сладкарските подправки.
Виж целия пост
# 1 612
Сега се връщам от Лидл и има два вида марципан
Виж целия пост
# 1 613
Марчева и друг път си казвала, че в Метро има марципан, но никога не съм го намирала, а гледам и пипам доста неща и не бързам, за да не пропусна нещо. Къде  се намира? При кои продукти да заостря внимание?
Виж целия пост
# 1 614
Благодаря за отговорите Hug Още утре ще отида за марципана и Дулсето и формите от Лидл .
А някоя от вас правила ли е домашно Дулсе де лече по рецептата на Йоанна . Искам да знам дали е трудно , да се пробвам ли или по-добре да си взема готово Blush
Виж целия пост
# 1 615
Благодаря за отговорите Hug Още утре ще отида за марципана и Дулсето и формите от Лидл .
А някоя от вас правила ли е домашно Дулсе де лече по рецептата на Йоанна . Искам да знам дали е трудно , да се пробвам ли или по-добре да си взема готово Blush

Аз правих няколко пъти дулсе де лече от прясно мляко по рецептата на Йоана. Не е трудно, но отнема доста време висене покрай котлона и бъркане, мисля, че около 2 ч. ми отнемаше. Като вкус не мога да кажа дали има съществена разлика с купешкото, тъй като не ям сладко Simple Smile
Виж целия пост
# 1 616
Дулсе де лечето го правя, като просто вземам и сварявам консерва кодензирано мляко за около час и половина.трябва да е подсладено.
Виж целия пост
# 1 617
Тоест бисквитките Алфахорес няма да се получат с вареното кондензирано мляко от Берьозка, така ли?
Аз имам една консерва и си викам, че ще го пазя за коледните сладки...
Виж целия пост
# 1 618
сега ще ядосам майсторите, но според мен можеш да залепиш тези бисквитки с каквото си решиш - конфитюр, разтопен шоколад, марципан... просто няма да са Алфахорес, а "Алф и хорс", примерно. Wink
Виж целия пост
# 1 619
Здравейте!
Много се радвам, че темата е отново активна. Simple Smile
Започнах с плануването и пазаруването за Коледа - меню, подаръци.
Миналата година има една рецепта за много ефектни сладки - като елхички с пекат. Рецептата беше с какаово и зелено тесто. Не мога да я намеря, а я бях запазила. Иска ми се тази година да включа ментов вкус за разнообразие.
Ще съм много благодарна, ако ми съдействате да открия тази рецепта! Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия