Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Детска невроза

  • 392
  • 6
Здравейте. Ще съм благодарна, ако споделите опит и мнение за това състояние. Дъщеря ми е на 7г.От около 2 години има леки тикове, като прочистване на гърлото(за кратко) след това на носа-водих я на УНГ и той каза - тикове, нищо и няма. И така до преди 2м,когато започнаха тикове с главата и аз взех да навързвам нещата, че всичко това може да е общ симптом на нещо. Ходихме на невролог, който каза невроза и изписа Алора за 20дни,но тя няма промяна от нея. Днес бяхме на контролен, направи ЕЕГ(каза, че няма нищо притеснително), но изписа Атаракс, (защото Елората не и действа). Ще направя преглед и при друг лекар за още едно мнение, защото това лекарство ми се струва силно за дете, но ще съм благодарна за споделен опит. Има ли някой минавал през това чудо?
Виж целия пост
# 1
Нямам идея, но съм гледала една влогърка споделяше за подобни симптоми при детето си в следствие от дефицит на витамин б12. Поинтересувайте се по темата.
Виж целия пост
# 2
Атаракс за дете на 7?!? Тия лекари съвсем се побъркаха. Пила съм точно една половинка преди лягане и на следващия ден бях полужива и с ужасно главоболие, много е силно това. Не повторих, а на дете никога не бих го дала.
Елора като гледам е билково, по-добре класиката Мента, глог ..
Невробекс давала ли си? Милгамма?
Виж целия пост
# 3
Само Алора съм давала. Беше изписан Седатиф по 2 хапчета еднократно-само при нужда(има моменти в които е много неконтролируемо движението), давала съм веднъж и не видях резултат. Днес имаме час за преглед при друг лекар, за да чуя още едно мнение. Честно казано нямам идея как да процедирам. Не искам да давам Атаракс, от друга страна ЕЕГ-то е наред, а тиковете стават по-зле. Притеснява ме и факта да не започнат да и се подиграват децата. Тя е в първи клас и като цяло е доста емоционална. Ще споделя информацията и от днешния преглед. Ще попитам и мога ли да и давам валериан-мента-глог,да пробваме и с него. И ако трябва да се пуснат и други изследвания
Виж целия пост
# 4
Пробвайте вит Б6 от българските по 1на ден за 1 месец плюс магнезий за деца и ограничаване на всякакви таблети, телефони и т. н.
Виж целия пост
# 5
Щом неврологът изписва такива медикаменти, тиковете са на психологическа, а не на неврологична основа. Това само по себе си е добре, защото няма неврологична патология. Навярно детенцето е много тревожно. Да, имам косвен опит с детенце на моя близка. Няма да се получи само с медикаменти, добре е в лечението да се включи и детски психолог.
Виж целия пост
# 6
Имаше някаква статия как малките невротици се с превръщат в големи невротици.

Ако сте в София, с две ръце препоръчвам д-р Весела Хинкова.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия