Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

След изкаран псевдокруп педиатърката препоръча да се разделим с домашните любимци?

  • 1 655
  • 58
Здравейте, малко е дълго заглавието на темата, но не успях да обобщя в по-кратък текст нашия проблем. Ситуацията е следната. Преди няколко дни изкарахме псевдокруп като имам предвид невъзможност за преглъщане и трудно дишане. От всичко което изчетох разбрах ,че класическите симптоми за ларингит са най-вече промяна в гласа , лаеща кашлица , температура, а при нас имаше само лека промяна на гласа , без кашлица , без температура. За една нощ нещата се влошиха много като на сутринта не можеше да преглъща и имаше затруднено дишане ( имам син на 9 м) . Така се озовахме в спешното. Нахправиха ни инхалация с физиологичен разтвор и пулмикорт. Искаха да останем в болницата, ние избрахме да се приберем с условието да правим инхалации на всеки час и спазваме всичко останало което ни кажат. След няколко инхалации се подобри значително. И така според педиатърката , той е предразположен към алергии и явно бил по-чувствителен на алрегени и по тази причина трябвало да се лишим от домашните си любимци. Искам също да уточня , че нито на мен нито на мъжа ми ни е известно някой в семейството да има астма , да има алергии към каквото и да било , сина ни е в контакт с животните от както се е родил и не само с тях , а и с др и до сега не е проявил никакви симптоми на алергия. Нз дали наистина има причина да се притеснявам или педиатърката просто си говори по учебник? Благодаря за всички отговори предварително.
Виж целия пост
# 1
Сменете педиатъра!
Виж целия пост
# 2
Аз бих потърсила второ и трето мнение. За мен е хубаво децата да растат с домашни любимци, и ако наистина няма здравословни причини, които да пречат, не бих ги лишила някой ден от такава радост.
Виж целия пост
# 3
Какви точно са домашните любимци?
При дете на 9м не може да се установи определна алегрия.
Все пак, махнете килимите и завесите и поддържайте перфекта хигиена. Хубава прахосмукачка поне един път на ден.
Виж целия пост
# 4
Живеем в апартамент, имаме котка която излиза най-много на терасата. Кучето съответно излиза на разходка. Котката е дългокосместа, кучето мопс. От към хигиена не мисля че имам пропуски , всеки ден се чисти с прахосмукачка дори по два пъти или колкото се наложи предвит две животни и дете.Смея да твърдя ,че вкъщи макар с животни и дете е по-чисто от колкото в къщи където няма нито деца нито животни.  Животните се обезпаразитяват редовно , ваксинира са и според мен се стараем максимално да не си създаваме сами предпоставки за каквото и да било. Нямаме килими, само ламинат и плочки.
Ще поискам и второ и трето мнение , но се допитват до вас ако някой има някакъв опит или повече инфо от мен по темата.
Виж целия пост
# 5
странно изказване на педито. при малките деца често се получава при вирус. моят до 4 г. ги правеше, израстват се. никога не е имало предположение, че е на алергична основа.
Виж целия пост
# 6
Да, в случая в основата е вирус, но нейната теза е че така като е имал по-тежки симптоми , а те не се срещали често , не всяко дете ги получавало , значи е по-чувствителен. Ии по пътя на нейната логика следващия път може да получи псевдокруп и в следствие на бактерия , което също се случва по-рядко. Общо взето на мен всичко ми звучи много хипотетично.
Виж целия пост
# 7
ние също имахме животинчета по време на кризите, дума не е ставало за махане. слава богу, джипката ни е доста адекватна. всъщност хич не е рядко срещано това с псевдокруповете.
Виж целия пост
# 8
Имала съм подобен случай с прочута в района педиатърка. Детето ми беше на годинка с някакъв безобиден обрив /вече не помня какво точно/, седи си на 2 метра разстояние - Имате ли котка? ... Имаме ... От котката е, трябва да я махнете.
Познайте кой махнах - котката на 15 години или педиатърката, дето посетих за първи и последен път?
Виж целия пост
# 9
Алергиите при бебетата нямат нищо общо с наследствеността, а с незрялостта на организма. Провокират се от най-невинни на пръв поглед неща и се израстват след определен период. Това, че не могат да се установят по кръвен път при толкова малки деца, не означава, че ги няма в действителност.
Дори да не се разделяте с животните, може би трябва все пак да се ограничи контакта им с детето, защото псевдокрупа е кошмарно изживяване. Трябва постоянно да се проветрява и да се чисти с моп или друго мокро почистване. Чистенето с прахосмукачка само вдига микробите във въздуха, освен ако не е с воден или някакъв супер филтър.
Виж целия пост
# 10
Да няма проблем ако е необходимо ще полагам още грижи за чистотата. Въпроса е дали тя има основание да смята ,че детето е чувствително и би получило псевдокруп отново от каквото и да било или само гадае.
Виж целия пост
# 11
гадае според мен. но ти се подготви, че най-вероятно това ще се повтори.
Виж целия пост
# 12
Благодаря ви , аз се бях притеснила, защото обожавам животните си и винаги съм смятала че те имат място в живота и на детето.
Виж целия пост
# 13
Ние нямаме животни и синът ми правеше псевдокруп 🤨

В Германия не го взимат толкова на сериозно, има без рецепта свещички, но не съм ги ползвала.

Помага студен и влажен въздух: аз го увивах с одеало и отварях прозореца. Обикновено зимата и нощем имаше пристъпи. Също около леглото провисвах влажни кърпи.

Счита се, че към 6-8г го израстват.
Виж целия пост
# 14
Години наред сме имали животни - котка, куче, хамстери. Не съм имала проблеми. Докато изведнъж, на около 27 години, отключих астматични пристъпи. Беше някакъв кошмар, душах се буквално, гърдите ме боляха от невъзможност да дишам нормално. Ходих на пулмолог, после алерголог. Куп изследвания. Оказа се алергия към домашните любимци, а имах куче, което безумно обичах и не можех да си представя да махна. В крайна сметка не го махнах, но изкарах две години с инхалатор Вентолин и направих курс с инжекции. Нещата утихнаха, но и сега, почти 15 години след това, си държа инхалатор вкъщи и си имам едно на ум. А не е като да съм била почти бебе с никакъв имунитет по онова време.

Наистина потърсете второ мнение, но не изключвайте варианта лекарката да е права. Аз не махнах кучето, защото бях достатъчно голяма за да отговарям за себе си, а и нямах дете още. Но с дете в картинката... По-различно е.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия