НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 132

  • 41 968
  • 841
# 75
И аз така мисля. Усилията не би ли трябвало да са насочени към подходи за да не е животновъдството потресаващо мръсна индустрия? Те казват, обаче, че това е решението - редуцирането на консумацията на животински продукти с 50% в следващите 30 години би намалило парниковите газове в атмосферата с до 64%. Това би било достатъчно, за да се постигне целта от 1.5 градуса по Целзий, като максимално допустимо повишение на температурите на планетата.
Тоест, намаляваме или спираме да ядем месо.
Като призива да не се купуват продукти, произвеждани на места с несправедливи условия на труд/детски труд, вместо да се направи така, че да няма такива места.
Виж целия пост
# 76
Купих си от суровия бекон на Лидл. Някакви идеи как да го приготвя?
Виж целия пост
# 77
Купих си от суровия бекон на Лидл. Някакви идеи как да го приготвя?
Аз съм го правила на скара и на тиган. За нарязания говоря. ММ е живял в UK и той "ме открехна" на тоя вид бекон, но е много солен и засега се въздържам да го ям. Иначе, май може да се слага на всичко.
Виж целия пост
# 78
Да, нарязан и сурово пушен е. Прилича на пържола. Мерси за отговора, ще пробвам на оребрен тиган. В ЮК и аз съм пробвала такъв, беше много вкусен. Ще видим този какъв е.
Виж целия пост
# 79
Аз го правих на грил тиган. Не ми хареса, много е солен. Обичам сол, но това не се издържа.
Виж целия пост
# 80
И аз съвсем скоро гледах предаване за това как свободно пасищно отглеждани стада тревопасни - било то крави, овце и т.н. Променят коренно пейзажа, състава на почвата, спират ерозията и въобще връщат нещата в природата, в нормалните им граници. Гледах и как в Африка и в Северна Америка, в резервати, експериментално пускат отново хищници, които умишлено са премахвани. С връщането на хищника, тревопасните /плячката/ става по-предпазлива и намалява ерозията на речните корита, защото не се задържат там животните. Само пият вода и бягат.

Още колко мнооого имаме да учим и да познаваме света около себе си...

Бекони, филета и т.н. варено-пушени и обработени колбаси, обичам много, но ги ползвам рядко. Бъкани са с консерванти и глутамат. То вече какво ли не е, ама все нещо трябва да се яде. Sad
Виж целия пост
# 81
Аз го правих на грил тиган. Не ми хареса, много е солен. Обичам сол, но това не се издържа.
Свиква се. И на мен в началото ми идваше доста солен бекона, но сега ми е тамън.
Виж целия пост
# 82
Значи милиардите автомобили, бълващи газове, от които не може да се диша вече в градовете (куцо и сакато се е качило на кола и се прави на шофьор), не пречат, обаче правилното и полезно хранене за човешката раса с животински продукти им бърка в здравето?!  Така силно "мирише" на корпоративни интереси, че.... Зърнената мафия не си дава печалбите, медицинската мафия не иска да губи пациенти, автомобилната мафия и тя... Като гледам, на никой не му дреме за мен и моето здраве. Защо на мен тогава трябва да ми дреме за другите? Или за планетата? Природата е умна, когато й се качим на главата, тя ще намери начини да си отмъсти и да си възстанови баланса. Както винаги е било.
Виж целия пост
# 83
Абсолютно съм съгласна , автомобили, самолети, камиони, за предприятията да не говорим, всичко това променя климата. Животните едва ли са и на 1/4 причина за повишаване на въглеродният диоксид.
Виж целия пост
# 84
То животни е имало и преди хората, и винаги са отделяли газове отзад. Природа. И се изсичат гори не за пасища, а точно за земеделски (със съмнителни хранителни стойности ) култури. След някои от тях нищо не вирее и затова се разширяват земеделски земи като се изсичат гори.
  Ние тук се стремим към естествено хранене , локално, сезонно и респектиращо И животни И хора. Месото и яйцата, които купувам са от свободно гледани животни, а зеленчуците от близките производители,  следователно без авокадо, киноа, хималайска сол и подобни. Единствено правя изключение за кокосово масло,канела, кафе и шоколад.
Ежедневният ми живот е също изпълнен с постоянни жестова към планетата от краткия хладен душ сутрин до внимателно разделения боклук.
Няма да намалявам или спирам месото, няма и насекоми да ям.
Виж целия пост
# 85
Аз да попитам какво ви е мнението за зехтина. На мен ми е много любимо масло, но не виждам да го консумирате чвсто.
Виж целия пост
# 86
Как така да не се консумира често? Аз си подправям салати само със зехтин, готвя със зехтин някои ястия. Не обичам кокосовото и това ми е вариантът. Другите мазнини, които ползвам, са масло и мас. Мас ползвам, когато готвя свинско месо (85% от месото, което купувам), масло - за пиле, яйца, някои зеленчукови ястия тип задушени броколи, карфиоли и прочее.
Виж целия пост
# 87
Ям доста зехтин.
Виж целия пост
# 88
Аз мислех, че Extra Virgin не става за готвене, но ММ е грък и готви всичко с него. Не пържим, де, не знам как би издържал на такава температура. Но на пиле и зеленчуци сме слагали при печене. Иначе, на някои ястия предпочитам краве масло. Но като цяло за себе си готвя без мазнина от години. Пия чист зехтин с лимон сутрин отвреме - навреме ако ми "натежи" жлъчката.
Виж целия пост
# 89
Аз не ползвам зехтин, защото няма на какво да го слагам. Само на домашните като правя таратор. Всичко друго готвя с животински мазнини.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия