Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вече не е мой проблем

  • 5 882
  • 102
Имах отношения с обвързан мъж, които продължиха 2 години и половина, през по-голямата част от връзката с приятелката му се виждаше паралелно с мен- понякога по-често, понякога рядко.
Не ме е лъгал, срещнахме се на работното ми място и още от самото начало ми каза че е обвързан, но търси разнообразие. В началото не го харесвах, по никакъв начин не съм флиртувала, но той беше изключително настоятелен и харизматичен и в един момент се влюбих.
За мен беше любов - безусловна, страстна и искрена. За него- страст, увлечение и чесане на егото.
Бях малка и глупава- мислех си че ме харесва, че се интересува от мен, че между нас има нещо специално. Оправдавах се пред себе си, че в любовта нищо не е грях.
С времето започнах да виждам в него качества на психически насилник, нарцис по учебник. Мачкаше ме, тровеше ме сипвайки сол в най-болезнените рани и ме унижаваше с други жени. Изпълнявах всяко нестандартно желание от страх да не го загубя, друга да не заеме моето място.Открито говореше за това как е бил с други, колко бройки е имал, с коя искал да бъде. Доставяше му удоволствие как се измъчвам и боря за любовта му.
Обичах го, но неговото грубо и студено отношение ме накара да се озлобя към него, все по-често започнах да си мисля как искам приятелката му да разбере, че той не е човекът за когото го мисли, започнах да записвам разговорите ни с надеждата че един ден ... и аз не знам.
Започнах да чета темите тук, за да се припозная в някоя и да видя обективни мнения.
Намерих сили да продължа, макар и всеки ден да си мисля за него, но се тровя в огорчението, което изпитвам. Защо искам да нараня непозната жена, която нищо не ми е направила? Лоша ли съм? Или просто ми е трудно да приема, че след като вложих толкова чувства и енергия в тези отношения накрая останах с пръст в уста.
Не искам да злорадствам, нито пък да й натрия нося - аз знам, че тя “печели“, искам да изпитам облекчение - ей така, да знам че живота е справедлив.
Осъзнавам, че в този любовен триъгълник аз съм в най-лошата позиция и понасям най-много болка, искам да я разпределя поравно.

Приемам всякакви мнения и критики, не се сърдя, кажете ми истината.
Виж целия пост
# 1
Ама недей така ! Тя какво ти е направила ? Тя пък няма никаква вина ! Не стига, че си искала да вземеш мъжът и, ами сега и ще и отмъщаваш !
Не си права. Никой не те е карал да се занимаваш с чужд мъж.
Хайде сега се успокой, приеми го и продължи напред и не наранявай другите. Това няма да ти донесе щастие, напротив ще затънеш още повече в злобата и после трудно ще се измъкнеш.
Има и други мъже. Живей си живота.
Виж целия пост
# 2
И какво точно е спечелила, че се дразниш?
Виж целия пост
# 3
Ще го натири и тя. А ти му благодари мислено, че ти е предал ценен урок, прости му за болката и продължи напред.
Имала съм и аз и нарциси, и всякакви незряли индивиди. Благодарение на тях станах това, което съм днес- щастлива и пълноценна жена.
Такива връзки са етап от израстването.
Виж целия пост
# 4
Искаш да направиш гадно на приятелката му, защото е избрал нея. Не си мисли, че като й кажеш той ще дотича при теб.  За какво ти е такъв мъж? Ти ще си в нейната ситуация ако въобще стигнете до връзка.
Виж целия пост
# 5
Я горе главата, лошото е зад теб! В бъдещето ти има мил и добър мъж, който ще те гледа сякаш си най-хубавото нещо на света!!
За какво ти е нагъл нарцис, който те мачка и унижава?! А другата.... явно за нея е точния човек, ти нямаш задължения да ѝ отваряш очите, няма смисъл! Желая ти истински Човек да те обикне, и ти него!
Виж целия пост
# 6
Звучиш далеч по-разумно от доста други подобни теми. Направила си добър разбор на ситуацията, съвсем трезво си осъзнала нещата.
Остава ти да ги осъзнаеш докрай. Идеята, че тя "печели" нещо е тотално погрешна. Седни и помисли...
Тя "печели" един неверен и непостоянен мъж, неблагодарен, който във всеки един момент може да се обърне и срещу нея така, както е мачкал теб. Днес тя го мисли за принц, утре той ще си покаже рогата и ти хич няма да си нужна, че да я заболи...
Ти печелиш (без кавички) свободата от подобен индивид и свободата спокойно да се прехвърлиш към някого, който ще те обича, уважава, ще е само за теб и няма да ти върти Шекспиров театър.
Давай напред и ги зарязвай да се оправят тази "идилична" двойка...
Виж целия пост
# 7

Осъзнавам, че в този любовен триъгълник аз съм в най-лошата позиция и понасям най-много болка, искам да я разпределя поравно.

Нали знаеш, че не е триъгълник, а многоъгълник?!
Идея нямаш дали и другата, уж обвързаната, не понася същото като теб, но по някаква нейна си причина, продължава да търпи.
Тя не ти е враг и не виждам защо трябва да й прехвърляш част от твоето бреме. Остави я да си изстрада нейното заблуждение и благодари на Господ, че кретенът открито ти е показал какъв боклук е и че накрая ти е дошъл акъла в главата. Че ти е сработило чувството за самосъхранение.
Виж целия пост
# 8
Всъщност печелиш ти.
В токсична връзка човек може напълно да се изгуби. Особено често се случва на незрели емоционално жени... Мислиш си, че е някаква велика любов, а зад маската на едно първично привличане стои точно обратното- липсата на любов.
И повече не се връзвай на обвързан, ако ще да ти свали звездите, луната и слънцето.
Виж целия пост
# 9


2 години те е мачкал, обиждал и унижавал, а ти искаш да я нараниш. Вината е в него, но ти злобата си изливаш върху невинен човек. Каква ти е целта? Искаш уж услуга на нея да направиш като и отвориш очите. Да му върнеш на него?
Или пък целта ти е да го зареже и да си го върнеш.
2 години си търпяла простотиите му. Осъзнай си вината, вземи си уроците и продължи напред.
Виж целия пост
# 10
Според мен даже ще й направиш услуга, поне да знае какъв "мъж" си има, кажи й, но да й отмъщаваш не мисля, че тя го заслужава. А този женкар просто се радвай, че си се отървала от него. И имам един въпрос към теб авторке, как може ти цели 2 години да поддържаш връзка с обвързан мъж. Разбирам един два пъти да се е случило нещо, но това са 2 години, не ти ли светна лампичката, че няма да остави приятелката си, а и на всичкото отгоре си хваща и други. Радвай се, че си се отървала.
Виж целия пост
# 11
Много вероятно е приятелката му да се пече на същия огън като авторката.
Бягай и не се обръщай!
Виж целия пост
# 12
Ами ако приятелката му го обича ? Представяте ли си какъв шок може да е това за нея ? Тя може да не го понесе ? Ами ако е бременна ?
Недей така, не наранявай невинен човек. Тя може би изобщо не подозира, че мъжът и е имал любовница. Айде малко по-отговорно и да не мислим само за нашата болка.
Виж целия пост
# 13
И да го обича приятелката му, какво по - добре ли е да живее в заблуда, нека разбере докато не е бременна още. Ако ти си в нейната ситуацията не би ли искала да си наясно, че те мамят или какво да си живееш в заблуда, а той да си хойка.
Виж целия пост
# 14
А защо мислиш, че ще я нараниш ако и разкажеш за отношенията ви? След като си разказва похожденията на тебе, вероятно и ги разказва и на нея. Ако ги знае това няма да я нарани (допълнително).

Приятелката му не е по-високо от тебе в йерархията на местния плътски пазар, даже напротив. Ти си свободна и с повече възможности. Когато сте го бройкали и двете пак сте били в сходна позиция. Тя не му е съпруга, няма да го наследи ако той утре гушне букета, няма право да изисква вярност, нито на издръжка ако се разделят. Силно подозирам, че е с нея за някаква изгода.

Отървала си се, свиркай си!

Трябва да размислиш какво те тика към неподходящи типове, които не ти носят удоволствие, нито изгода.  Не си защитаваш интересите. От женен или обвързан сваляме по 2 кожи докато ни види гащичките. Това е мъж в положение на слабост, освен ако не е Тръмп, примерно.

Ами ако приятелката му го обича ? Представяте ли си какъв шок може да е това за нея ? Тя може да не го понесе ? Ами ако е бременна ?
Недей така, не наранявай невинен човек. Тя може би изобщо не подозира, че мъжът и е имал любовница. Айде малко по-отговорно и да не мислим само за нашата болка.

Ако приятелката му го обича, си го обича и действията на авторката нямат никакво значение. Представяме си шока, да. Едва ли на някого му пука дали може да го понесе. Ако е бременна ражда, кърми, сменя пелени, съди за издръжка. С малко шанс помята и животът продължава.

Авторката няма никаква отговорност за чувствата и благоденствието на приятелката на някакъв си колега, когото утре може и да не срещне повече.

Мъжът не е съпруг, а временно гадже на другата.

Чудя се днешните момичета майки, приятелки, лели нямат ли.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия