Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кашлица от година и кръв вхрачка

  • 1 297
  • 43
Здравейте. Притеснена съм. Аз съм на 28 години,активен пушач. От година сигурно вече кашлям ,най-много вечер като си легна като че ли... понякога от напъване да кашлям(защото сякаш имам нещо,прах ли  не знам) чак ми се е догаждало в единични случаи от кашляне. С чисти бели храчки. Според мъжът ми е от цигарите,но взех да чета много и да се притеснявам. Понякога съм забелязвала розови храчки(имам много слаби и кървящи венци,от години са ми проблем),но от онзи ден вечерта когато се разкашлях пак не съм спряла да чета,понеже имах малка нишка кръв докато отхрачвах няколко пъти.Sad После видях в огледалото,че имам малко кръв между предните 2 зъба,но мира не ми дава това. Сега и носът ми е запушен(но не вярвам да е от там нещо). Даже сега се сещам ,че преди няколко дни като се събудих имаше кръв на чаршафа под възглавницата ми ,съвсем ще полудея.
От една страна си казвам с тази кашлица от година дето я търпя,ако недай Боже има нещо с белия ми дроб да съм се гътнала до сега,а от друга си казвам,ами ако имам сериозно заболяване,даже ме е страх да го напиша. Sad  Днес цял ден се напъвам,кашлям нарочно с отхрачване и следя всяка слюнка,не съм имаша кръв днес,но не спирам да го мисля. При сериозно заболяване на бял дроб с кръв в храчка,на всяко храчене ли би имало кръв или не на всяко?Нямам болки като кашлям
Виж целия пост
# 1
Разбирам, че те е страх, но с чакане проблема няма да изчезне, само може да се задълбочи. Отивай на лекар и спри да пушиш. Вече има всякакви алтернативи на обикновените цигари, с които можеш да си помогнеш.
Виж целия пост
# 2
Разбирам, че те е страх, но с чакане проблема няма да изчезне, само може да се задълбочи. Отивай на лекар и спри да пушиш. Вече има всякакви алтернативи на обикновените цигари, с които можеш да си помогнеш.
Знам Sad А по принцип не чакам,ходя за всичко на лекар,защото съм паника,не знам сега защо не отидох,а мислех днес да отида поне до личния ... търсех сходни истории и успокоение:(
Виж целия пост
# 3
Едва ли е рак на белия дроб, той засяга друга възрастова група.
Отивай, за да се види причината и да се лекува преди да се задълбочи. 1 г. е доста време, не чакай повече.
Успех!
Виж целия пост
# 4
По принцип венците ми са зле ,почистване си трябва 2 пъти годишно,а сега август пропуснах и следващият час ми е за 9.01 за почистване.
Само да ги докосна с лек натиск и почва да тече кръв,ама сега наистина съм се шашнала Sad Много се надявам да не е нещо страшно.
Виж целия пост
# 5
Вероятно това е причината за кървавите нишки, но кашлицата трябва да се лекува. Година е доста време.
Виж целия пост
# 6
Вероятно това е причината за кървавите нишки, но кашлицата трябва да се лекува. Година е доста време.
Венците ли имате предвид? Отдавах кашлицата на пушенето. А сега съм се панирала да не е страшно.
Виж целия пост
# 7
Каквато и да е причината, със страх нищо няма да се промени. Разликата е там, че много заболявания, хванати навреме са абсолютно лечими. Неглижирането прави проблемите, често. Не се страхувайте. А също съм страшна паника, но каквото и да има, то вече е станало и най-тъпо е да си врете главата в пясъка от страх, нищо няма да се промени.

Пожелавам ви успех, пишете като се консултурате с пулмолог.
Виж целия пост
# 8
Няма да е зле да си направите и проба Манту.
Виж целия пост
# 9
Няма да е зле да си направите и проба Манту.

Точно за туберкулозата помислих и аз. Тя поне се лекува

Без страх, просто вижте какво е и започвайте лечение.
Виж целия пост
# 10
А иначе с тонуса как си?! Имаш ли енергия? Задух? Болка в гърба или гърдите? Мисля си, че кръвта под възглавницата ти е била от венците, но тази жилката е вградена в храчката и си е от дробовете. Не е най-страшното, споко. Отиди на лекар и като ти направят снимка на дробовете ще се види какъв е проблема.

И мъжа ми кашля от година. Но той е астматик и мисли, че е алергична кашлица. И нарочно не отива на лекар....
Виж целия пост
# 11
Нямам болки и задух. Тонус- както винаги.
Ще ходя до личния в понеделник да ме праща на пулмолог,ако не сама ще отида на пушмолог или направо снимка,ако не ме изпрати
Виж целия пост
# 12
На 1во време спри цигарите. Знам, че звучи много лесно, но аз съм бивш пушач. И аз като тебе пушех и после кашлях, храчех, понякога като теб с нишки кръв и се молех да е от венците и пак продължавах да пуша. Тогава ме беше много страх да отида на лекар, но боледувах доста покрай детето и един ден личната ме прегледа и каза- знаеш ли, че имаш доста хрипове. Я отиди на снимка и пулмолог.Отидох аз, видяха някакво петно, което казаха, че е възможно да е някакво старо заболяване нелекувано. Казаха ми, че имам и лека астма, слава Богу нищо толкова сериозно , но и това не ме отказа от пушенето. До един ден, когато толкова сериозно се разболях от бронхопневмония, че лекарката ми изписа помпичка и каза, че положението е зле. Аз си бях зле де, 1 месец на антибиотици, лежане вкъщи, едвам се оправих. Не знам как до болница не стигнах. След като най-после се оправих повече не ми дойде и на ум да пуша. Спрях ги от раз, сега се чувствам прекрасно , но дори все още понякога усещам една дразнеща кашлица останала от цигарите и проблемите, които имах след тази бронхопневмония. Та така ти си знаеш, но лекар задължително.
Виж целия пост
# 13
При пушачите има хроничен бронхит с кашлица, храчки и тем подобни. За рак на белия дроб, храчките са съвсем различни. Според мен не е нито едно от двете, много си млада за тези неща. Моят баща беше заклет пушач, пушеше по 3 кутии на ден, събираха се със съседи да играят карти, пушеха и като отвориш вратата, от пушех вътре не можеше да се види има ли човек няма ли. През 2005 година беше чел някакви неща за раковете на белите дорбове, толкова се уплаши, че до днес 14 години човека не е пипал цигара, даже се дразни на околните миризми на цигари. така че, няма невъзможни неща, опитай да ги намалиш ако не можеш от веднъж да ги спреш.
Виж целия пост
# 14
Благодаря и на двете ви. Преди 1-2 месеца бях почнала от любопитство да чета една книга,след прочитането на която уж всеки спирал цигарите. Имах чувството,че на първите страници още като бях и вече не ми се пушеше или е внушение. Нямам време да я изчета,с малко дете и ангажименти,но ще се заема. Утре ще ходя на снимка. Дали  рентген би показал всичко? Момичета,надявам се всичко да е ок с мен. Не стига,че съм хипохондрик,ами сега съвсем сериозно съм се притеснила...само се надявам да не е нещо нелечимо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия