Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Граждански брак след развод, студенти

  • 587
  • 12
Здравейте! Пише ви една отчаяна студентка, която си няма на представа от българското законодателство. С моят приятел сме от дълго време заедно и сме обмисляли да вдигаме сватба. И искаме, но сега сме притиснати от обстоятелства и няма как. Сигурна съм, че родителите и на двама ни ще помогнат, но искаме да се оправяме сами в живота вече. Въпросът ми е, може ли да сключим граждански брак сега (за да може да ползваме семейно общежитие), след това да се разведем и да вдигнем истинска сватба? Знам че изглежда много объркано и детско, но и двамата не сме от София, аз уча, той работи, искаме да живеем заедно, квартирите са в пъти по-скъпи от общежитието, а той (приятелят ми) се съгласи на този план, само ако се разведем след това за да може да направим нещата както трябва. Много ще съм ви благодарна за отговорите! Лека вечер или приятен ден на всички!
Виж целия пост
# 1
То вие можете да подпишете и сега, а да вдигнете сватба когато си поискате; не разбирам защо трябва да се развеждате за тържеството?
Виж целия пост
# 2
Че то, след няколко години е съвсем възможно да се разведете не на шега, така че изобщо не го мисли, ха-ха. Laughing
Виж целия пост
# 3
За какво ви е да се развеждате, "истинска" сватба може да си вдигнете, когато искате. Много двойки отиват и разписват дни/седмици преди църковният брак и празненството, какво ви пречи и на вас да направите сватбата на по-късен етап?
Виж целия пост
# 4
Даже имате идеална възможност да си направите изнесен ритуал по-късно, ако се подпишете сега. Изнесеният ритуал е бутафорен и първо се подписва дни преди сватбата и после се определя кога и къде ще е "шоуто". Има хора, които си правят ритуала през определено време (за големите годишнини) и не се развеждат всеки път.
Можете и сега да подпишете, пък след време да направите сватба само с църковен брак.
Пречки да се жените, развеждате и пак жените няма, но е напълно безсмислено.
Подпишете се сега, а след като си стъпките на краката си направете купона, щом са ви толкова важни ритуалите.
Помислете предварително и за споразумение за взаимно съгласие, щом младежът отсега държи да е сигурен, че ще има развод след студентството. Не се знае какво му се върти в главата.
Виж целия пост
# 5
Подписването става с двама свидетели, което ви трябва за общежитието. Ритуалът, т.е. тържеството, може да се случи години по-късно. Аз и моят съпруг например направихме така поради определени обстоятелства. Истинското ни тържество беше около две години след подписването. Не си играйте на разводи, освен ако не са искрени, което не ви го пожелавам.
Виж целия пост
# 6
Отделно от това разводите са скъпи и отива доста време докато се разведете.Не забравяйте скъпите адвокатски услуги.Нали приятели подписаха в чужбина(защото там живеят и работят ) 2017 година,а тържеството направиха на лятната отпуска следващата 2018 година,но в България.С покани,със снимки и фотосесиии,ресторант и много гости.Ималше даже поканени техни колеги от чужбина .
Виж целия пост
# 7
Студентка си и заставаш такъв въпрос? Не си ли говорите с други млади хора, нямате ли приятели? Та сега е толкова популярен изнесеният ритуал, както са ти писали по- горе.
Виж целия пост
# 8
Вече са ти писали за ритуала на самото тържество.
Няма смисъл да се развеждате фиктивно, защото след това момчето ще го отстранят от общежитието. Вече няма да има причина да живеете заедно там. Ще ти настанят съквартирантка в стаята. А той по олука ли ще се катери?
Виж целия пост
# 9
Защо ти е да се развеждате? Когато решите правите един църковен брак, един ритуал пред гостите и купон.
Виж целия пост
# 10
Развод може да се мине и без адвокат, по взаимно съгласие, но е напълно излишен. Обаче питането ми напомни друг такъв случай, по същата схема, ама момичето не било взело фамилията на момчето, щото не била казала на родителите си. И после вече като искаха да си уеднаквят фамилиите се чудеха кой вариант им е по евтин - развод и брак наново или смяна на фамилия само Grinning Не се занимавайте с глупости. "Истинското" е подписването, вричането, обвързването. Ахо-ихито не е нито задължително, нито основание за развод.
Вече друг е въпросът, че трябва да се ограмотите малко, щом се имате за големи хора, че и женени. Един поглед на Семеен кодекс няма да е излишен.
Виж целия пост
# 11
Има един много хубав стар български филм по темата. "Два диоптър далекогледство". Там младите се развежда ха, за да се оженят наново, че бяха подписали тайно от близките. Препоръчвам го.
Виж целия пост
# 12
Какви науки учите да ви дойде такава щура идея да се жените-развеждате-жените? От друга страна логиката ви е показателна, че сте сериозно стресирани, което не е добре в перспектива. Иначе предимно в Америка някои двойки всяка година правят тържество и се вричат повторно, така че използвайте въображението си как да е по-весело Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия