Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Не съм щастлива

  • 811
  • 7
Здравейте!
Аз съм момиче на 19 години. Мечтата ми винаги е била да уча медицина. Не успях да вляза в България- можех, но платено, което е непосилно като сума, а и ненужно. С нашите се бяхме разбрали да кандидатствам отново. Но поради натиск от други роднини, ме принудиха да запиша Медицина в чужбина, с идеята за това да не губя годината. Но честно да кажа, чувствам се като да я губя, не съм щастлива. Ученето там не ми е приятно, а ми действа демотивиращо. Много от нещата трябва да ги търся по речници, защото се различават от нашите думи. Но това не ги интересува и като го споделя като проблем се започва скандал. Какво да правя? Как да споделя, че искам да напусна там и да се прибера в България, за да уча за КСК отново? Нямам проблем да работя докато уча. Просто искам да се съгласят да се прибера, което не знам как да стане.
Благодаря Ви предварително.
Виж целия пост
# 1
Ами пълнолетна си, ако чак толкова не можеш да понасяш следването в чужбина, просто се прибери. Сигурно ще имаш разправии, опитваш да обясниш причините, като не разбират.......Щом не ти е проблем работата, започваш да работиш, не знам от кой град си, но, ако там е учебното заведение, в което искаш да учиш, проблемите са с един по-малко. Като си следваш целта и подредиш нещата така, че да вървят, ще им мине. В крайна сметка ти, твоето здраве и психика би трябвало ти да са им по-важни от чужбинската диплома.
Виж целия пост
# 2
Колко пък да е по-скъпо обучението в Бг от там,където го учиш сега?
Виж целия пост
# 3
Sternocleidomastoideus, аз си мисля, че ти прекалено бързо си се предала. Че тя учебната година започна съвсем наскоро.
Дай си още малко време и не бързай с тези генерални заключения и решения.

Сигурна съм, че е трудно. Но ти, за да те приемат в чужбина, е трябвало да покриваш нужното ниво на език. Подготвена си, не почваш от нулата. Новите думи ще ги усвояваш от позицията на човек с едно високо ниво на езика. Със сигурност има терминология, която е специална. Но такава терминология има и на български. Не се  плаши така, ще се справиш.

И си помисли само - учиш в чужбина, пред теб е налице доста сериозна възможност за добра реализация. Повечето студенти в Бг могат само да мечтаят да са на твое място.

Ако чак толкова не ти харесва и искаш да се прибереш, постарай се да завършиш годината благополучно и се прехвърли  в Университет в Бг. Ако се откажеш сега... доста безславно ще пропуснеш годината, а не се знае догодина дали ще те приемат... Медицината е с много труден прием.
Виж целия пост
# 4
То целта  да запишеш в чужбина не е ли точно , за да се прехвърлиш след първата година в български университет ? Имам приятели , които точно това направиха и сега имат успешни кариери .
Ако се откажеш само ще изгубиш .
Виж целия пост
# 5
В коя държава учиш?
Виж целия пост
# 6
В Македония съм. Да, с това намерение се записах тук, но не знам до колко ще успея да се прехвърля. В много български ВУЗ-ове имам опцията за прехвърляне, но чак след завършване на първата година, а не знам как ще издържа психически до юни месец тук. Имам опция да подам документи в едно от МУ-тата и след първи семестър, но не е гаранция, че ще ме приемат. А и всички ми говорят как моело да се прехвърля само платено обучение. Ако е така- та аз можех да вряза и платено, за няколко стотни не ми стигна да вляза държавна поръчка. Някои има ли познати, които са се прехвърляли?
Виж целия пост
# 7
Кое е толкова страшното в Македония?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия